به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانینیا ظهر امروز در نشست خبری که در ساختمان دادگستری مشهد برگزار شد، در رابطه با بیشترین تخلف در دفاتر قوه قضائیه، اظهار کرد: تخلفات در دفاتر قوه قضائیه خیلی حاد و خطرناکی نبوده است و حتی یک عنوان جرم حاد نداشتهایم، بلکه اغلب آنها تخلف انتظامی، مبنی بر دریافت وجه به صورت نقد و خارج از سیستم بانکی یا عدم تجهیزات کامل دفاتر بوده است.
روحانینیا در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه تا سال ۱۴۰۰ چه خدماتی از طریق دفاتر قوه قضائیه قرار است انجام گیرد، گفت: تمام امور تصدیگری در قوه قضائیه به این دفاتر واگذار خواهد شد.
روحانینیا در ادامه گفت: مدیران دفاتر خدمات قضائی با فرآیند و روند بسیار جدی، دقیق و برنامهریزیشده انتخاب میشوند و افرادی هستند که طی چندین سال در دستگاههای مختلف به درستی انجام وظیفه کردهاند. از همینرو، علاوه بر استعلام جدی از مدیران دفاتر به گزینش دقیق آنها میپردازیم.
وی گفت: کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، نهاد صنفی نظارتکننده بر این دفاتر است. این کانون کشوری است و به بازرسیهای دورهای از استانهای مختلف میپردازد.
وی در خصوص نظرسنجی از این دفاتر گفت: ابتدا یک مجموعه در داخل قوه قضائیه با بیطرفی نظرسنجی نسبت به عملکرد قوه قضائیه انجام داد که در آن بیش از ۵۰ درصد رضایتمندی وجود داشت. سپس یک سازمان بیرون از قوه قضائیه به نظرسنجی پرداخت که در آن با ۸۰ درصد رضایتمندی از دفاتر قوه قضائیه روبهرو بودهایم.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در خصوص اهداف پروژه خدمات الکترونیک قضائی گفت: هدف این خدمات کمک به تأمین امکانات و نیروی انسانی در قوه قضائیه است. به عبارت دیگر این اهداف درصدد رفع نواقص و محدودیتهای قوه قضائیه بوده است. بنابراین، کانون دفاتر قوه قضائیه درصدد تأمین تجهیزات برای قوه قضائیه است، تا علاوه بر افزایش رضایتمندی مردم، شورای حل اختلاف نیز مجهز شود.
روحانینیا با بیان اینکه قوه قضائیه مسئول ایجاد اشتغال در کشور نیست از همین رو، شهروندان باید از قوه قضائیه مطالبه داشته باشند که دادخواستها به درستی انجام شود، گفت: در کشور ۸۰۰ دفتر خدمات وجود دارد که کارکنان آن در رنج سنی ۲۵ تا ۳۵ سال هستند. بنابراین، اشتغال ایجاد شده است اما هدف اصلی درست انجام دادن، سرعت و دقت در ارائه خدمات بوده است. برای ثبتنام در دفتر خدمات قضائی سامانهای وجود دارد و هیچکس نمیتواند مدعی باشد که خارج از این سامانه پذیرفتهشده است.
وی دراین خصوص ادامه داد: در حال حاضر ۸۰۰ دفتر الکترونیک قوه قضائیه در سراسر کشور در حال فعالیت است، احتمالاً تا پایان سال به هزار دفتر و در سال آینده به هزار و ۵۰۰ دفتر میرسید.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی راجع به خدمات الکترونیکی در روستاها گفت: ضریب نفوذ اینترنت و ضریب نفوذ تلفن همراه در روستاها قابل توجه است. از همین رو، طی ملاحظات منطقهای یک نقطه طلایی در هر دو الی سه روستا برای ایجاد یک دفتر خدمات قضائی مشخص میشود.
روحانینیا افزود: شهروندان در صورت مشاهده تخلف به کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی به شماره ۸۸۵۵۸۹۳۳ و ۸۸۵۵۶۳۳۲ و ۸۸۵۵۸۹۸۴ اطلاع دهند. البته بهزودی شماره چهار رقمی برای دسترسی راحتتر ایجاد میشود.
نظر شما