۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۱۳

مرکز چاپ و انتشارات وزارت خارجه منتشر کرد :

نظریه هنجارگذار و آینده نظم جهانی

نظریه هنجارگذار و آینده نظم جهانی

کتاب "نظریه هنجار گذار و آینده نظم جهانی" ویراسته ی اندرو لینکلیتر و ترجمه لی لا سازگار که به مفاهیم اساسی در روابط بین الملل می پردازد در 359 صفحه و شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات وزارت خارجه چاپ و عرضه شد .

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل :  رابطه بین نظریه و عمل یکی از مسائل مهم فلسفی در مطالعه علوم سیاسی و روابط بین الملل است. سه مقاله مهم، نوشته نویسندگانی چون والاس، بوت و اسمیت از مجموع مقالات کتاب به این بحث هوشمندانه می پردازند که آیا نظریه روابط بین الملل برای حل مسایل سیاسی موجود که سیاستگذاران با آن روبرو هستند کمکی تیزهوشانه می کند یا نه؟

نظریه هنجار گذار سعی دارد رسالتی را وضع کند و آن این که ارزشهایی که ممکن است شکلهای جدید سازمان سیاسی جهان را تقویت کند باید مورد توجه قرار گیرند. همه مقالات با پیش کشیدن موضوعات مختلف ارزشهایی را که نیازمند تامل عرصه سیاسی امروز جهان می باشد را بر شمرده اند .

چهار موضوع مهم که در نظریه هنجار گذار توسط نویسندگان مورد توجه قرار گرفت به شرح زیر می باشد : موضوع نخست ناشی از تحول سیاسی مهمی در قرن بیستم است : گسترش جامعه متشکل از دولتها از سرزمین اولیه آن که قلب اروپا بود به تمام جهان . مسئله عدالت توزیعی جهانی به دلیل نابرابریهای روزافزون ثروت در نظام جهانی مطرح شده است . به دنبال این تحول این مسئله که جامعه بین المللی چگونه ممکن است نسبت به تنوع فرهنگی به ویژه نسبت به تفاوت بین جوامع غربی و غیرغربی حساس باشد، به مسئله اصلی تبدیل گشته است .

  

موضوع دوم که در نظریه گذار اهمیت یافته به دلیل فشارهایی مطرح می شود که اقوام در اقلیت و مردم بومی بر دولتهای حاکم اعمال می کنند. اعضای این گروهها خواستار این شده اند که دولتها برخی از قدرتهای سنتی را به قربانیان فتوحات استعماری منتقل کنند ، آنها همچنین تلاش هایی کرده اند تا حمایت بین المللی از حقوق گروهی را به بخش مهمی از سیاست جهانی بدل کنند. اینها عوامل اصلی در سیاست مدرن و مربوط به آفرینش شکل های جدید جامعه هستند که بار حاکمیت را سبک می کنند .

مجموعه سومی از مسائل هم که به امکان شهروندی فرا ملی در اروپا و دموکراسی جهانی نظر دارد به گونه ای که شهروندان در همه جا کنترل بیشتری بر پیشرفت های جهانی و ملی داشته باشند، به همین اندازه مهم است .

چهارمین مجموعه موضوع ها به اداره عادلانه محیط زیست جهانی و حقوق موجوداتی غیر از انسان ها توجه دارد .

هرچهارعرصه مطالعاتی هنجار گذار شواهدی دال بر این هستند که برخی از رشته های نظریه بین المللی از راه انتقاد از نظام دولتهای دارای حاکمیت و از راه تامل درباره اصول جایگزین برای سازمان سیاسی جهان به نقطه اولیه حرکت بازگشته و کارشان را از آنجا آغاز کرده اند .

در پایان می توان گفت این تحولات و خواسته گروه ها برای تبدیل شدن به مقام اجرا هنجار خاصی را در عرصه بین الملل می طلبد که نیازمند تعریف جهانی برای آن می باشد . 

کد خبر 480315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha