به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حاجیان، پیش از ظهر امروز در سیزدهمین نشست آموزشی و ترویجی ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش گفت: ارتباط آموزش و پرورش و حوزه سابقه طولانی دارد که سالیان پیش منجر به راهاندازی ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش شده است و ما توانستهایم بر اساس نشستهایی که در طول این سالها برگزار شده، برنامهای را تحت عنوان برنامههای پنچ ساله تجمیع کرده تا بتوانیم این همکاریها را مؤثرتر و هدفمندتر دنبال کنیم.
حاجیان زاده افزود: در این برنامه پنج ساله، موارد بسیاری از جمله رویکرد تبلیغی و ارتباط مستقیم روحانیت با دانش آموزان در مدارس و اردوها، رویکرد پژوهشی بر اساس تبادل اندیشه با حوزههای علمیه، رویکرد مشارکت در تولید منابع و کتب آموزشی، رویکرد تربیت نیروی انسانی اعم از نیروی انسانی مستقر در آموزش و پرورش و روحانیونی که قرار است در آموزش و پرورش همکاری کنند و برگزاری دورههای آموزشی و پرورشی، در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: مطرح کردن این موضوعات در برنامه پنج ساله، توسعه و گسترشی در مبانی ارتباطات و تبادلات حوزه و مدرسه است و ثبات و استمراری برای اجرای این برنامهها محسوب میشود.
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش در خصوص نحوه استفاده از این برنامهها در کتب آموزشی مدارس، گفت: ما دو شکل را پیشبینی کردیم نخست نقد و بررسی کتابهای موجود است که توسط اندیشمندان حوزوی بررسی و تقدیم آموزش و پرورش شود که البته این مرحله انجام شده و در حال حاضر آموزش و پرورش این نقدها را در اصلاح و بازنگری کتب موجود مد نظر قرار میدهد و روش دوم، مشارکت در برنامهریزی تولید کتابهای درسی است.
وی ادامه داد: پیشبینی ما برای مدارس علوم و معارف اسلامی، مدرسه عالی شهید مطهری و جامعهالزهرا (س) این است که در هر سال از برنامه پنج ساله، ۳۲ مدرسه و متوسط در هر استان یک مدرسه راهاندازی شود و بعد از ارزیابی اقدامات اولیه، برای توسعه آنها اقدام خواهیم کرد.
مباحث دینی و شرعی نباید اختصاص به درس دینی داشته باشد
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاریهای آموزش و پرورش با حوزههای علمیه ادامه داد: در حال حاضر، رویکرد دینی و شرعی در همه مدارس پیاده میشود، منتهی موضوعهای دینی و شرعی فقط نباید اختصاص به درس دینی در مدارس داشته باشد بلکه تمام فعالیتهای متنوع مانند اردوها و همچنین همه دروس حتی فیزیک، شیمی و ریاضی نیز باید با رویکرد دینی و توحیدی باشد و به همین دلیل است که میخواهیم از وجود روحانیون برای تزریق آموزههای شرعی و نگاه دینی به مدارس استفاده کنیم.
حاجیان زاده با اشاره به رویکرد تربیتی نیروی انسانی در مدارس با بهرهگیری از حوزههای علمیه، گفت: در حال تقویت رویکرد دینی در مدارس هستیم زیرا در سند تحول بنیادین نیز همین محور تربیتی بر اساس آموزههای دینی تأکید شده است.
وی اظهار کرد: مدارس دینی جدید در واقع بر اساس رشته معارف اسلامی بنا نهاده شده و مانند رشتههای مختلف بر اساس نیازهای کشور و علایق دانش آموزان، برنامهریزی شدهاند مانند رشتههای فنی حرفهای، تجربی و ریاضی؛ تا هر کس خواست بر این مبنا به دانشگاه. باید گفت ما در اینجا مدنظرمان رشته معارف اسلامی است نه فقط اسلامی کردن مدارس.
نیاز به روحانیون و مبلغین جوان و تأثیرگذار دینی برای اولیا دانشآموزان اجتنابناپذیر است
حاجیان زاده گفت: ضرورت نیاز به روحانیون و مبلغین جوان و تأثیرگذار دینی برای نه تنها دانش آموزان بلکه اولیا آنها اجتنابناپذیر است، زیرا ترویج تفکرات ناب دینی، انس با قرآن و اهل بیت (ع) برای تغییر در تفکرات دانش آموزان و علاقهمندسازی به فرهنگ نماز، عفاف و حجاب، عملی اساسی به شمار میرود.
وی افزود: کیفیتبخشی منابع آموزشی با بهرهگیری از نخبگان حوزوی باید در دستور کار قرار گیرد، بهویژه دستیابی به راهکارهایی درباره مسائل تربیتی، آسیبهای اجتماعی، روشهای نوین و جذاب پرورشی، رابطه علم و دین، هنر دینی، نشاط و شادابی با رعایت موازین شرعی؛ تا با تشکیل اتاقهای فکر و هیئتهای اندیشهورز از نظریهپردازی به راهکارهایی عملی نائل آییم تا امور تربیتی دانش آموزان را سامان بدهیم.
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش گفت: توانمندسازی معلمان بر اساس سند تحول و همچنین معارف دینی از یکسو و جذب طلاب علاقهمند به فعالیت در آموزش و پرورش از سوی دانشگاه فرهنگیان از سوی دیگر، میتواند برای دانشآموزان تأثیرگذار باشد.
نظر شما