به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به طور کلی رایجترین و متداولترین برد الکترونیکی جهت آموزش تعمیرات برد در سراسر جهان شامل زیر میباشند: • آموزش برد لوازم خانگی •آموزش برد صنعتی • آموزش برد کامپیوتر، موبایل و… • برد انواع سیستم حفاظتی
۱. تعمیرات برد لوازم خانگی
لوازم خانگی شامل ماشین لباسشویی، یخچال، کولر، ماشین ظرفشویی، تلویزیون، اجاق گاز، جارو برقی و… بوده که هر کدام دارای برد الکترونیکی مخصوص به خود هستند. در آموزش تعمیرات برد لوازم خانگی تعمیرات مدار الکترونیک لوازم خانگی بسیار ساده بوده و افراد در یک دوره کوتاه مدت مهارت لازم برای تعمیرات برد لوازم خانگی را به دست خواهند آورد.
۲. تعمیرات برد صنعتی
تجهیزات و لوازم صنعتی شامل ماشین آلات، دستگاه جوش، دستگاه خشک کن، انواع چرثقیل، اینورتر، ژنراتورها، تجهیزات پزشکی و… هستند. تعمیرات برد صنعتی نسبت به برد خانگی کمی سختتر است و لازم است تا تعمیرات کاران مهارت بیشتری را کسب کنند. عیب یابی و تست قطعات در مدار صنعتی با تجهیزات مخصوص به آنها انجام خواهد شد. آموزش تعمیرات برد الکترونیک صنعتی بسیار تخصصی بوده و به اساتید مجرب و بسیار باتجربه ای نیز نیاز دارد.
۳. تعمیرات برد کامپیوتر، موبایل و...
لوازم دیجیتال شامل کامپیوتر، موبایل، لپ تاپ، تبلت، ماشین اداری نظیر پرینتر و دستگاه اسکنر و… هستند که دارای مدار مخصوصی میباشند. برد الکترونیک موجود در کامپیوترها و تلفن همراه هوشمند تحت عنوان مادربرد شناخته میشوند. قطعات بسیار زیادی نظیر CPU بر روی آنها نصب میشود و به همین دلیل تعمیرات آنها بسیار حساستر بوده و در صورت مرتکب شدن هر گونه اشتباه در تعمیرات آنها امکان از کار افتادن دیگر قطعات نیز وجود خواهد داشت. آموزش تعمیرات تجهیزات دیجیتال به صورت فراگیر توسط تعمیرات کاران و آموزشگاه فنی و حرفه ای ارائه میشود.
۴. تعمیرات برد انواع سیستم حفاظتی سیستم حفاظتی و امنیتی
شامل دوربین مدار بسته، انواع درب ضد سرقت، انواع دزدگیر، دستگاه ضبط صدا و… هستند. این سیستمها نیز دارای مدار مخصوص به خود هستند و تعمیرات آنها شباهت زیادی به دستگاه دیجیتال دارد. تعمیرات برد حفاظتی و امنیتی نیاز به آشنایی و تسلط کامل افراد به قطعات الکترونیکی این سیستمها دارد. آموزش تعمیرات برد الکترونیک سیستم امنیتی و حفاظتی بیشتر توسط شرکت فعال در این حوزه ارائه شده و دورهی تخصصی را برای علاقه مندان برگزار میشود.
نحوه عیب یابی برد الکترونیکی
اولین قدم برای تعمیرات انواع برد الکترونیکی عیب یابی آنها است و چه بسا بسیاری از تعمیرات کاران کم تجربه و تازه وارد به این موضوع توجه نکرده و همواره اقدام به تعمیرات قسمت ی از برد نموده که کاملاً سالم هستند و هیچ گونه مشکلی نیز ندارند. مراکز آموزش تعمیرات برد الکترونیک سعی میکنند در ابتدا شرکت کنندگان را با نحوه عیب یابی آشنا نمایند. برای عیب یابی مدار الکترونیک باید مراحل زیر انجام گردد:
۱. اطمینان از اتصال محکم و صحیح
۲. بررسی اتصال صحیح تراشهها و قطعات بر روی
۳. بازرسی دقیق برد از نظر کثیفی و ذرات خارجی
۴. بررسی اتصالات سیمی
۵. بازرسی قسمت مختلف مدارالکترونیکی از نظر شکستگی و سوختگی
همواره عیب یابی برد الکترونیکی به دقت بسیار بالایی نیاز دارد زیرا وجود حتی یک ترک بسیار ریز و کوچک درآن موجب اختلال در عملکرد آنها میشود. بسیاری از تعمیرات کاران از ابزار مخصوص نظیر ذره بین پیشرفته و حتی میکروسکوپ برای عیب یابی در برد الکترونیکی استفاده مینمایند. معمولاً در آموزش دوره در رابطه با عیب یابی و شناسایی قطعات و تجهیزات خراب بسیار بحث خواهد شد زیرا عیب یابی به عنوان مهمترین اصل در تعمیرات برد الکترونیک محسوب میشود. در برخی از مراکز تخصصی آموزش همواره برای کسب تجربه شرکت کنندگان، عیب یابی چندین مدل از مدار الکترونیکی را به صورت عملی و کاملاً تجربی توسط شرکت کنندگان انجام میگیرد.
آموزش تعمیرات برد الکترونیکی یکی از دورههای پر متقاضی درمجتمع آموزشی فنی سازان میباشد. در تعمیرات برد الکترونیکی با توجه به پیچیدگی و تنوع زیاد این نوع بردها نیاز مبرم به تخصص میباشد. لذا از این رو مجتمع آموزشی فنی سازان با استفاده از اساتید مجرب و تجهیزات فوق مدرن تلاش نموده تا تمامی علاقه مند به این رشته به صورت تخصصی تمامی مراحل آموزشی را طی نمایند تا کارآموزان در بازار کار از لحاظ تئوری و عملی کارآمد باشند.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما