۱ دی ۱۳۹۸، ۱۹:۳۲

مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه معلولین ذهنی مرند:

مشکلات تنها مرکز توانبخشی معلولین ذهنی زیر ۱۵ سال مرند

مشکلات تنها مرکز توانبخشی معلولین ذهنی زیر ۱۵ سال مرند

مرند – مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه معلولین ذهنی زیر ۱۵ سال شهرستان مرند، با تشریح مشکلات این مرکز، خواستار توجه ویژه‌تر مسئولین و سازمان بهزیستی شد.

مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه معلولین ذهنی زیر ۱۵ سال «کبریا» شهرستان مرند، در گفتگو با خبرنگار مهر، ابراز داشت: این مرکز از سال ۸۷ راه اندازی شده و تنها مرکز آموزشی و توانبخشی زیر ۱۵ سال در شهرستان مرند به شمار می‌رود.

یدالله هاشم زاده با اشاره به اینکه ۱۵ نیروی انسانی شامل مددکار، مشاور، آشپز، راننده و … در این مرکز فعالیت دارند، افزود: روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ معلول ذهنی زیر ۱۵ سال با مراجعه به این مرکز، زیر نظر مشاوران و مددکاران، تحت آموزش گفتاردرمانی و جسمی حرکتی قرار می‌گیرند.

وی همچنین با اشاره به عدم کفاف هزینه‌های پرداختی بهزیستی بابت مددکاری به هر معلول خاطرنشان کرد: ساختمان فعلی که ما در آن مستقر هستیم، به صورت استیجاری است، این ساختمان شامل ۲ طبقه است که واحدهای روانشناسی، گفتار درمانی و مشاوره و اتاق کاردرمانی ذهنی مستقر هستند، در این مرکز بچه‌ها به غیر از پنجشنبه‌ها که زودتر تعطیل می‌شوند، شنبه تا چهارشنبه صبح‌ها صبحانه و ظهر ناهار می‌خورند، علت این برنامه تغذیه هم گذشته از اینکه کمک به رشد بدنی بچه‌ها می‌کند، هدف آموزشی این برنامه است، بچه‌هایی که در مرکز ما هستند از قبل ناهار خوردن آموزش دست شستن با آب و صابون، نحوه صحیح غذا خوردن، نحوه صحیح قاشق و چنگال گرفتن و تعاملاتی که سر سفره یا میز برقرار می‌شود را یاد می‌گیرند.

مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه معلولین ذهنی مرند با بیان اینکه در پایان دوره توانبخشی، تعدادی از این بچه‌ها به مدرسه استثنایی معرفی می‌شوند، ادامه داد: ما از فضای ورزشی حیاط این مجموعه نیز استفاده کردیم تا بچه‌ها بتوانند در فضاهای بزرگ‌تر انرژی خود را تخلیه کنند و این امکان برای خانواده‌ها وجود ندارد که بچه‌ها را پارک ببرند، خیلی از خانواده‌ها به دلیل عدم فرهنگ سازی مناسب، خانواده‌ای که بچه‌اش را به پارک می‌برد خیلی جلب توجه می‌شود و خانواده‌های دیگر حساسیت نشان می‌دهند و مشکلاتی پیش می‌آید.

هاشم زاده بر ضرورت فرهنگ سازی در جامعه تاکید کرد و افزود: اگر در زمینه فرهنگ سازی اصولی کار شود، مردم می‌فهمند که وقتی یک نابینا می‌بینند تنها این نیست که او را از خیابان رد کنند، شاید آن نابینا خودش بتواند مستقل رد بشود، مسائل مهم‌تر چیز دیگری است، یا خانواده‌هایی که بچه‌های معلول دارند وقتی در جامعه هستند با نگاه‌های ترحم آمیز و تأسف بار به این افراد نگاه می‌کنند که آزار دهنده است، باید نگاه عادی به این افراد داشته باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر مرند همچنین با اشاره به مشکل بزرگ ساختمان استیجاری این مرکز آموزشی تاکید کرد: از سال ۱۳۸۷ که فعالیت خود را آغاز کردیم در ساختمان‌های استیجاری هستیم، متأسفانه هر جا هم می‌رویم ساختمانی را بگیریم تا می‌گوئیم برای بچه‌های معلول ذهنی است، صاحب خانه امتناع می‌کند و فکر می‌کند این بچه‌ها به ساختمان آسیب می‌زنند و یا همسایه شاکی می‌شوند.

وی در بخش دیگری با انتقاد از عدم حمایت کافی سازمان بهزیستی از این مراکز خاطرنشان کرد: اگر قرار بر این است که کیفیت کار بهتر شود، لازم است که سازمان بهزیستی کشور و وزارت تعاون و رفاه، نگاه ویژه‌تری به این مراکز داشته باشد، در ماده ۱۰ قانون جامع حمایت از معلولین اشاره شده که یارانه پرداختی به مراکز توانبخشی جهت سرویس دهی به افراد معلول هر سال بر اساس تورم باید افزایش یابد، یارانه پرداختی به اندازه واقعی خودش نرسیده و هزینه‌های این مراکز هم بسیار بالاست.

گفتنی است، مراسم ویژه روز یلدا با حضور مادران و بچه‌های شرکت کننده در دوره‌های توانبخشی جسمی حرکتی و گفتاری و مربیان و مددکاران در این مرکز آموزشی برگزار شد.

کد خبر 4804417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha