۳ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۰۱

در آذربایجان غربی انجام شد؛

اخذ چهار نشان استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها برای محصولات کشاورزی

اخذ چهار نشان استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها برای محصولات کشاورزی

ارومیه_مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از صدور ۴ گواهی نشان حد مجاز آلاینده‌های محصولات کشاورزی برای نخستین بار در بخش زنان روستایی استان خبر داد.

بیتا احمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این گواهی‌ها از طریق سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی اخذ شده‌اند افزود: در راستای موافقت نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی مؤسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، پروژه ملی استقرار استانداردهای کشاورزی ویژه زنان روستایی با هدف ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده در ۴ شهرستان (ارومیه، اشنویه، میاندوآب و بوکان) اجرا شد.

وی ادامه داد: بعد از انجام آزمایشات و آنالیزهای لازم در خصوص باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین، کد شناسایی ۹ رقمی، گواهی انطباق و گواهی استاندارد تشویقی همزمان برای ۳ محصول سیب، انگور و گوجه فرنگی استان صادر شد.

احمدیان با تاکید بر لزوم تولید محصولات گواهی شده و استاندارد با هدف ارتقای سلامت مردم افزود: در راستای اجرای این پروژه که به طور پایلوت از سال زراعی ۹۷ ویژه زنان روستایی استان آغاز گردیده، اخذ اولین استاندارد تشویقی استان و اولین استاندارد IRAN GAP ویژه زنان روستایی برای محصول سیب، گواهی استاندارد تشویقی برای محصول انگور و ثبت برند برای هر ۲ محصول در سال ۹۷ و همچنین ۴ گواهی استاندارد تشویقی برای محصولات سیب، انگور و گوجه فرنگی در سال ۹۸ از مهمترین دستاوردهای ترویج در بخش زنان روستایی استان بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه محصولات گواهی شده، محصولاتی هستند که باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین در حد مجاز است، گفت: پایگاه اطلاع رسانی محصولات گواهی شده با نشانی اینترنتی cerganic.maj.ir توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شده که اطلاعات، دستورالعمل‌ها و قوانین مرتبط با دستورالعمل صدور نشان حد مجاز آلاینده‌ها در آن بارگذاری گردیده و در دسترس عموم قرار دارد.

احمدیان اضافه کرد: متقاضی ابتدا باید در این سامانه ثبت نام و با انتخاب مدیر کنترل کیفی و شرکت بازرسی نسبت به ادامه فرآیند طبق راهنمای ثبت نام اقدام نماید. در نهایت بعد از اتمام مراحل از طریق سامانه و دریافت تمامی مجوزهای لازم، گواهی استاندارد تشویقی با اعتبار ۳ ساله صادر می‌گردد که کشاورزان می‌توانند محصولات خود را با کد شناسایی و استاندارد در بازار عرضه کنند.

وی با اشاره به لزوم حمایت از تولیدکنندگان محصولات گواهی شده به ویژه در مرحله عرضه به بازار، مهمترین اهداف و برنامه‌های اداره ترویج را ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات استاندارد از طریق آموزش بهره برداران، تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، رایزنی با دستگاه‌های ذیربط در خصوص حمایت از عرضه این محصولات و تشویق تولیدکنندگان و همچنین ایجاد سایت‌های الگویی-ترویجی برشمرد.

کد خبر 4806254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha