۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۵۳

مسئول کمیته بیمه روزنامه نگاران در گفتگو با مهر :

روزنامه نگاران باید برای بیمه 15 نمونه اثر ارائه کنند / ارشاد پس از بررسی نمونه کارها روزنامه نگاران را بیمه می کند

روزنامه نگاران باید برای بیمه 15 نمونه اثر ارائه کنند / ارشاد پس از بررسی نمونه کارها روزنامه نگاران را بیمه می کند

محمدباقر صمیمی گفت : معاونت امور مطبوعاتی اعلام کرده است که برای احراز صلاحیت روزنامه نگاران و استفاده آنها از مزایای بیمه درمان، باید نمونه کارهایشان را ضمیمه پرونده کنند. روزنامه نگاران باید 15 نمونه و خبرنگاران خبرگزاری ها 50 نمونه کار خود را به ارشاد تحویل دهند و برای گرافیست ها هم شرط ارسال 20 نمونه اثر را اعلام شده است.

صمیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود : طرح پوشش بیمه روزنامه نگاران ، هنرمندان و نویسندگان تکلیفی است که قانون برنامه سوم توسعه برای دولت مشخص کرده و این وظیفه به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شده است.

وی افزود : بیمه روزنامه نگاران، هنرمندان و نویسندگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نهایی شد و در آذر 1381 به تصویب رسید. بر این اساس برای بیمه این اقشار بودجه ای مشخص شد و مجری آن هم از سوی این وزارتخانه " موسسه توسعه پدیدآورندگان آثار فرهنگی ، هنری و روزنامه نگاری " مشخص شد که این موسسه وابسته به وزارت ارشاد است .

مسئول کمیته بیمه روزنامه نگاران در ادامه گفت : طرح بیمه روزنامه نگاران از زمان تصویب تا سال 1383 عملیاتی نشده بود تا اینکه با پیگیری های انجمن صنفی روزنامه نگاران و مذاکراتی که با معاونت امور مطبوعاتی صورت گرفت ستادی در انجمن تشکیل و راهکارهایی برای عملی شدن آن بررسی شد . " انجمن صنفی روزنامه نگاران " ، از این پس روزنامه نگاران را برای بیمه مخصوص به وزارت ارشاد و موسسه مذکور معرفی می کرد و با تایید کارشناسان معاونت امور مطبوعاتی از پوشش بیمه ای روزنامه نگاران استفاده می کردند .

وی در مورد ماهیت این نوع بیمه خاطرنشان کرد : این یک بیمه حداقلی است که بر اساس بیمه صنوف و مشاغل آزاد تعریف شده است . بیمه مذکور از نوع 18 درصد بر اساس حداقل حقوقی است که دولت برای کارگران مشخص می کند که 10 درصد از آن را وزارت ارشاد می پردازد و 8 درصد بقیه را بیمه شده باید پرداخت کند . بیمه روزنامه نگاران شامل بیمه بیکاری نمی شود اما بازنشستگی و از کارافتادگی را شامل می شود . در این نوع بیمه سنوات خدمت سربازی به عنوان سابقه بیمه محسوب نمی شود و از قدرت درمانی کمتری نسبت به بیمه های اجباری برخوردار است . یک نکته دیگر در مورد این نوع بیمه این است که احتمالا روزنامه نگاری که از این نوع بیمه استفاده می کند نمی تواند از مزایایی بازنشستگی پیش از موعد که مخصوص حرف و مشاغل سخت است - که روزنامه نگاران را نیز شامل می شود - استفاده کند .

محمد باقر صمیمی در مورد فراز و فرودهایی که این بیمه تا کنونی طی کرده است ، افزود : در دوره دولت هشتم روند تشکیل پرونده تا بیمه شدن را در انجمن صنفی روزنامه نگاران به یک ماه رسانده بودیم . اما با شروع به کار دولت نهم روند اجرای این بیمه به مرور کند و کندتر شد تا اینکه سیکل آن یک دوره هفت ماهه شد . یعنی از زمانی که پرونده تشکیل می شد تا روزنامه نگاری پس از طی مراحل بررسی بتواند از مزایای بیمه استفاده کند هفت ماه به طول می انجامید .

وی اضافه کرد : بخشی از این کندی بررسی پرونده بیمه روزنامه نگاران مربوط به تغییر مجری طرح است. اخیرا موسسه مجری بیمه به " صندوق تعاونی اعتباری حمایت از نویسندگان و روزنامه نگاران " که وابسته به ارشاد است واگذار شد . از زمان تغییر مجری بیمه روزنامه نگاران مجری جدید روش های جدیدی را برای بررسی پرونده ابداع کرده است مانند اینکه آنها اعلام می کنند روزنامه نگاران باید مدارک جدیدی را به پرونده خود ضمیمه کنند مانند اینکه از این پس باید نمونه کارهای روزنامه نگاران به پرونده شان پیوست شود.

وی یادآورشد : انجمن صنفی روزنامه نگاران با توجه به مشکلات زیادی در راه بیمه کردن روزنامه نگاران از سوی معاونت امور مطبوعاتی به وجود آمده است و همچنین با توجه به طولانی شدن پروسه آن که بیش از هفت ماه به درازا می کشد تصمیم به عدم پیگیری این موضوع گرفته است . البته این به معنی حذف بیمه روزنامه نگاران نیست بلکه احتمالا روزنامه نگاران به صورت فردی می توانند به ارشاد مراجعه کنند و درخواست خود را مطرح کنند . ما در ماه های گذشته تلاش کرده بودیم در مذاکرات خود این بیمه کنونی را ارتقا دهیم؛ به نحوی که بیمه تکمیلی هم برای آن به وجود آید و در روند پیگیری پرونده ها سرعت عمل به وجود آید اما با توجه به اینکه وزارت ارشاد تایید روزنامه نگار بودن افراد از سوی انجمن را نمی پذیرد و خود می خواهد این کار را انجام دهد ما هم هیچ اصراری بر این کار نداریم .

محمد باقر صمیمی خاطرنشان کرد : روشی که اکنون وزارت ارشاد در پیش گرفته، به گونه ای است که دخالت سلیقه ها در آن بسیار زیاد است و هیچ تضمیمی وجود ندارد که بر اساس سلیقه کسی را روزنامه نگار محسوب نکنند. تصمیم وزارت ارشاد استقلال حرفه ای روزنامه نگاران را به خطر می اندازد. در حالی که تامین اجتماعی و رفاهی یکی از وظایف دولت است و دخیل کردن سلایق در آن نقض قانون اساسی است. اگر شخصی در دولت با یک روزنامه نگار مشکل شخصی داشته باشد چه تضمینی وجود دارد که مانع از بیمه شدن وی نشوند.

وی در پایان گفت: با به عهده گرفتن همه امور روزنامه نگاران توسط دولت و از طرف آنها به روشنی می بینیم که رویکرد وزارت ارشاد به جای تقویت نهادهای صنفی، برعهده گرفتن همه شئونات حرفه روزنامه نگاری است. چند سوال دیگر نیز مطرح می شود اول اینکه آیا بودجه بیمه روزنامه نگاران خرج شده است؟ آیا دولت ترجیح می دهد به جای انجمن صنفی روزنامه نگاران به صورت فردی به وزارت ارشاد مراجعه کنند؟

کد خبر 480759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha