به گزارش خبرنگار مهر، اعضای اتحادیه کارخانجات چای سازی در نامه ای به رئیس بازرسی ویژه ریاست جمهوری با اشاره به ورشکستگی و تعطیلی کارخانجات چای سازی ، تاکید کردند: هم اکنون حدود 100 هزارتن چای درانبار بخش خصوصی باقی مانده وبیش از90 واحد چای سازی تعطیل شده ویا صاحبان آنان بدهکارشده اند.
درنامه اتحادیه کارخانجات چای سازی با تاکید براینکه طرح اصلاح ساختارچای ذاتا وماهیتا به دلیل عدم بسترسازی وتجربه قبلی در سیستم دولتی شکست آفرین بوده است ، آمده است: طرح اصلاح ساختارچای که درسال 79 آغازشد به جای اینکه دریک دوره پنج ساله به اتمام برسد درسال چهارم اجرا با بحران مواجه شد.
درراستای شکست طرح اصلاح ساختارچای که درسال 83 با منحل کردن سازمان چای و پرداخت بلاعوض 700 هزار تومان به ازای هرهکتار باغ چای به چایکاران همراه شد ، تولید چای خشک از 55 هزار تن به 23 هزار تن رسید ودرنهایت بسیاری از باغات چای به مخرویه تبدیل شد.
در بخشی دیگر از این نامه با اشاره به خرید برگ سبز چای توسط سازمان تعاون روستایی در سال 84 ، تاکید شده است: در این راستا سازمان تعاون روستایی هرکیلو برگ سبز را با قیمت هر کیلو 180 تومان برگ درجه دوو270 تومان برگ درجه یک را خریداری نمود و همزمان در کارخانه به قیمت 63 تومان درجه دو و 123 تومان درجه یک به کارخانه دار فروخته شد که حاصل این عملکرد هر کیلو چای برای دولت حدود 2000 تومان و حدود 750 تومان برای کارخانه دار توسط سازمان تعاون روستایی هزینه داشت.
در این نامه آمده است : درسال 85 سازمان تعاون روستایی مشابه سال 84 ضمن خرید همزمان ازکشاورز،با قیمت 5/66 تومان درجه دو و136 تومان درجه یک به کارخانه فروخت که قیمت تمام شده در یک کیلو چای خشک بین 750 تا 800 تومان برای کارخانه بود .
این درحالی است که سازمان تعاون روستایی کل چای خریداری شده سال 84 را دریک قرارداد توافقی وپنهانی به قیمت هرکیلو 280 تومان با کسر 10 درصد به اتحادیه تعاونی روستایی فروخت و بلافاصله اتحادیه تعاون روستایی همین محصول را که قیمت تمام شده آن حدود 2000 تومان برای دولت و خزانه و حدود700 تومان برای کارخانه دار داشت و معادل 35 میلیارد تومان از بودجه کشور را جذب کرده بود با قیمت هر کیلو 300 الی 350 تومان به تجار جهت صادرات فروخت.
در این نامه تاکید شده است : متاسفانه عملکرد سازمان تعاون روستایی موجب بدهی 800 میلیون تومانی در سال 84 و 5/4 میلیارد تومانی درسال 85 برای این سازمان شد که عامل اصلی تعطیلی کارخانجات چای سازی در سال 86 است.
اعضای اتحادیه کارخانجات چای سازی درپایان نامه خواستارراه اندازی مجدد کارخانجات چای سازی با توجه آغاز فصل برداشت برگ سبز چای ، اجرای مصوبه هیئت وزیران درمورد ارائه راهکار جدید و بازنگری جهت حل نهایی مشکل چای شدند.
نظر شما