۲۱ خرداد ۱۳۸۲، ۱۲:۳۷

تحليل شيوه هاي آموزش زبان به كودكان در نشست كتاب ماه كودك و نوجوان

نشست اين هفته كتاب ماه كودك و نوجوان به تحليل شيوه هاي آموزش زبان به كودكان اختصاص داشت .

به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري مهر در اين نشست كه با حضور هديه شريفي كارشناس زبان و جمعي از مديران و معلمان در خانه كتاب  برگزارشد خانم شريفي در خصوص مقاله خود كه با موضوع تحليل رويكردها و روش هاي آموزش زبان فارسي به كودكان( كتاب هاي جديد التاليف فارسي اول دبستان ) در نشريه كتاب ماه كودك و نوجوان به چاپ رسيده است ، گفت : در اين مقاله به تحليل توصيفي و تاريخي از مطالعه آموزش زبان و رويكردهاي فراگيري محور و يادگيري محور در دو رشته علم زبان شناسي و روانشناسي پرداخته شده است وبا بررسي بنيان هاي نظري و ديدگاهي در هر رويكرد ، وجوه افتراق و اشتراك آنها باهم سنجيده شده است .
وي در ادامه افزود : در زبان فارسي آموزش در دو معناي فراگيري و يادگيري به كار رفته است ، به همين دليل است كه واژه آموزش زبان در زبان فارسي ، هم به جاي فراگيري و هم يادگيري يا ياد دادن زبان مي نشيند .
هديه شريفي در ادامه با تقسيم بندي آموزش زبان به دوديدگاه اصلي فراگيري محور ويادگيري محور گفت : از لحاظ تاريخ مطالعه زبان ، اين دو ديدگاه ريشه در پژوهش چگونگي فراگيري زبان اول و يادگيري زبان دوم دارد. تحقيق در زبان اول ، بيش از 150 سال قدمت ندارد . اما دقت بر شيوه هاي يادگيري زبان دوم از سابقه اي طولاني برخوردار است .
وي نفوذ اسلام در ديگر سرزمين ها ، تسلط يونانيان برديگر اقوام ، لشكر گشايي ايران برهند ،  به وقوع پيوستن جنگ هاي صليبي ، شروع رنسانس ، حضور حكومت استعماري و استثماري در مستعمره ها ، گذر از دوران كشاورزي به دوره صنعتي و ظهور تكنولوژي را سبب لزوم آموزش زبان دوم دانست وافزود : به واسطه قدمت اين نياز است كه مي توان گفت : مطالعه زبان ، خود ريشه در اصول حاكم بر چگونگي آموزش زبان دوم دارد و اين ديدگاه تبديل به نگاهي سنتي شده است ، ديدگاهي كه سالها قوانين خود را بر فراگيري زبان اول حاكم ساخته است .
وي ادامه داد امروزه در بسياري از روش هايي كه از سوي برنامه ريزان آموزش زبان رسمي ارايه مي شود ، شيوه هاي يادگيري زبان دوم حاكم است و اين افراد گاه فراموش مي كنند كه زبان رسمي  زبان اول افراد جامعه است  نه زباني كه از سوي اقوام و فرهنگهاي ديگر بر آن جامعه وارد و مسلط شده است و در برخي از موارد از ياد مي بريم كه زبان رسمي جوامع بشري امروز ، به واسطه قدرت و پراكندگي آن است كه از سوي افراد جامعه بشري امروز بواسطه به رسميت شناخته شده است تا كه پيوند محكمي  باشد بر ريشه هاي فرهنگي وتاريخي آنها و ديگر زماني نيست كه حاكمان وقت بتوانند يك زبان را بر زبان هاي ديگر برتري دهند و مردم را به فراگيري آن مجبور كنند .
شريفي در ادامه گفت : تمام آنچه گفته شد   لزوم يادگيري درست زبان اول ( زبان مادر) و آموزش صحيح زبان از پايه به كودكان را نشان  مي دهد واين وظيفه ما زبان شناسان و معلمان است با كمك يكديگر اين يادگيري را براي كودكان آسانتر كنيم تا با عشق وعلاقه زبان رسمي كشور خود را فرا گيرند . 
کد خبر 4812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha