مجید کیانی - موسیقدان و نوازنده سنتورضمن بیان این مطلب در خصوص بررسی سیرکیفی موسیقی ایرانی در یک قرن گذشته گفت : اگر موسیقی را به دو دسته موسیقی عامه پسند و عارفانه و عالمانه و یا به عبارتی موسیقی خاص تقسیم کنیم به خوبی متوجه رشد یا افت کیفیت می شویم . به نظر من موسیقی عامه پسند از جهت کمیت و تعدد آثار، رشد بی حساب و کتابی داشته است و از جهت کیفیت در سطح بسیار نازلی قرار دارد.
وی افزود : تنوع در آثار و وجود سلیقه های متفاوت ازسوی مخاطب ازجمله تفاوت های اساسی موسیقی امروز با گذشته است که همین عامل باعث بوجود آمدن گروه های مختلف و متنوع موسیقی شده است که به گمانم می توان از ویژگی های مثبت موسیقی امروز یاد کرد.
این پژوهشگربا اشاره به اینکه موسیقی اصیل ایرانی درگذشته حضور پررنگ تری نسبت به امروز داشته است گفت : با وجود جوان های خوش ذوق ، تولید این نوع از موسیقی همچنان تداوم دارد هرچند که متاسفانه دیده و شنیده ایم که همین تعداد اندک از میراث داران موسیقی گذشته با بی مهری مسئولان مواجه می شوند.
کیانی در ادامه شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه را در روند رو به رشد کیفیت موسیقی موثر دانست و گفت : آنچه مسلم است شرایط اجتماعی و نوع معیشت مردم و البته هنرمند در شکل گیری هنر به ویژ موسیقی موثر است که به نظرمن این مسئله تاثیر مستقیمی در رشد یا عدم رشد کیفی موسیقی امروز نسبت به گذشته داشته است.
وی با اشاره به این نکته که مردم در گذشته درگیر مشکلات مالی و سردرگمی زندگی ماشینی نبودند گفت : آنها با آسودگی خاطر بیشتر به جنبه های مختلف زندگی خود می رسیدند و به علایق خود پاسخ مثبت می دادند و مثلا با آرامش کامل پای برنامه هایی مثل گلها و یا برگ سبز که ویژه معرفی موسیقی ایرانی بود می نشستند، اما موسیقی امروز چنین شرایطی را ندارد.
این نوازنده سنتور در پایان به رشد بی رویه موسیقی پاپ و عدم تعریف درست از این موسیقی اشاره کرد وگفت : این نوع موسیقی به هیچ عنوان با هویت ملی و ایرانی بودن ما سنخیت ندارد واز سوی دیگر بلاتکلیفی خود موسیقی در شرایط فعلی یکی از دلایل اصلی افت کیفی موسیقی امروز است.
نظر شما