به گزارش خبرنگار مهر، افشین ملایی بعد از ظهر پنج شنبه در شورای ورزش همگانی استان اظهار داشت: ورزش همگانی میتواند در پیشگیری از آسیبهای جسمی و روحی و کنترل بیماریهای غیر واگیر بسیار مثمر ثمر باشد.
وی بیان کرد: اگر در جامعهای بیماریهای غیر واگیر در حال رشد است نشان میدهد که ورزش همگانی نتوانسته وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۹ درصد مردم ایران دچار چاقی و اضافه وزن هستند، عنوان داشت: این آمارها نشان میدهد که ۶۲ درصد روستاییان به اندازه شهریها دچار وزن بالا هستند.
ملایی همچنین به ابتلاء ۳۷ درصد ایرانیان به فشار خون اشاره کرد و گفت: طبق نظر پزشکان فشار خون قابل درمان نیست بلکه تنها باید آن را کنترل کرد.
وی، ابتلاء ۵۶ درصد مردم به کم تحرکی و ۴۶ درصد به کلسترول بالا را از دیگر آمارهای نگران کننده وضعیت سلامت در ایران دانست و گفت: در سال ۹۷ درصد بالغ بر ۳۸۰ هزار فوتی در کشور داشته ام که ۸۰ درصد آن مربوط به بیماریهای غیر واگیر است.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: عمده بیماریهای غیر واگیر با کم تحرکی عجین بوده که میتوان با توسعه ورزش همگانی آن را کاهش داد.
ملایی با بیان اینکه بر اساس مستندات علمی نسلهای آینده نیز از این شرایط موجود تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، بیان داشت: عمده دلایل کم تحرکی سبک زندگی، تغذیه، حمل و نقل غیر فعال، کاهش شدید فعالیتهای ورزشی و پیشرفت تکنولوژی است.
وی یا بیان اینکه مغفول ماندن نیاز جامعه به ورزش همگانی یکی از چالشهایی است که باید بیش از گذشته به آن توجه کرد، بیان کرد: در سیاست گذاریهای ورزشی کشور خواسته یا نخواسته ورزشی که میتواند سلامت ملی کشور را حفظ کند به محاق رفته و در اولویت نخست نیست.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره اینکه در حال حاضر اولویت اول ورزش کشور ورزش قهرمانی است که در بهترین حالت یک یا دو میلیون نفر تحت پوشش قرار میدهد، افزود: رویکردی که در توسعه ورزش همگانی بکار برده ایم رویکرد علمی و درستی نبوده است.
ملایی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری که توسط مرکز ملی آمار سال ۹۶ انجام شد نزدیک به ۵۱ درصد از افراد پرسش شده ورزش میکردند، بیان کرد: بسیاری از این افراد ورزش ناکافی و یا با کیفیت کم داشتند.
وی با بیان اینکه ۶۲ درصد این افراد نیز ورزش نرم و پیاده رویی داشتند و ارتباطی با فدراسیونها نداشتند، عنوان داشت: این امر نشان میدهد فدراسیونها نتوانسته اند مردم را به ورزش جذب کنند.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: شرایط موجود نیاز دارد با مدل، برنامه و ادبیات جدید در ورزش همگانی ایفای نقش کنیم.
ملایی با تأکید بر اینکه با نهادینه شدن کم تحرکی در میلیونها ایرانی باید اصلاح نگرشها را انجام دهیم، بیان کرد: در حال حاضر مسئله کشور برگزاری رویدادها نیست بلکه با تغییر سبک زندگی و رفتار مردم مواجه هستیم و به تخصصها و دانش جدید برای تبدیل رفتار کم تحرکی مردم به پویایی نیاز داریم.
وی، بازاریابی اجتماعی را یکی از رویکردهای جدید وزارت ورزش و جوانان در راستای توسعه ورزش همگانی برشمرد و گفت: وزارت به دنبال این است با کاهش موانع به سمت تسهیل مشارکت مردم در فعالیتهای ورزشی برود.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در این طرح گروههای مخاطب هدف ما است، عنوان داشت: به شکل تودهای نمیتوانیم مردم را به سمت ورزش سوق دهیم و در رویکرد جدید به دنبال درک مخاطب و شناسای نیازها هستیم.
ملایی با تأکید بر اینکه باید گروههای مخاطب را بشناسیم و متناسب با نیاز آنها توسعه ورزش همگانی را داشته باشیم، افزود: الگویی که وزارت تأکید میکند چهار سیستمی است که در دل بازاریابی اجتماعی نهفته است.
وی، ایجاد جامعه فعال، ایجاد محیط فعال، ایجاد مردم فعال و ایجاد سیستمهای فعال را از جمله این سیستمها برشمرد و افزود: در حال حاضر ساختارهای ورزشی زیادی در کشور وجود دارد اما راه دسترسی مردم به آن تسهیل نیست.
مدیرکل توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: باید مسئله سلامت و عدم مشارکت مردم را به اولویت اصلی استان تبدیل کنیم و در این راستا نیاز است ائتلاف قوی در استان شکل گیرد.
نظر شما