رحیم بنامولایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نتایج ره آورد اعزام یک هیئت تجاری به کشورهای لهستان و استونی در آذرماه امسال اظهار کرد: از اهداف اصلی اتاقهای بازرگانی برای اعزام هیئتهای تجاری ایرانی به دیگر کشورها این است که از طریق آنها اطلاع رسانی و آگاه سازی کافی در خصوص معرفی ظرفیتهای ایران صورت گیرد.
وی در ادامه گفت: در لیست این هیئت اعزامی که مشتمل بر بازرگانان و تجار از حوزههای مختلف صنایع غذایی، آی تی، نساجی، خدمات مهندسی، گردشگری و یا ساختمان بوده اند علاوه بر البرزیها نمایندگان شرکتهایی از استانهایی مانند لرستان و تهران نیز حضور داشتند.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به اینکه در شهر ورشو پایتخت کشور لهستان با حضور سفیران، رایزنان و مقاماتی از این کشور مباحث خوبی مطرح شد، افزود: مقرر شد که آنها مناقصات و مزایدههای خود را از طریق سفارتخانه به اطلاع ما برسانند تا از تواناییهای پیمانکاران ایرانی برای شرکت در اجرای پروژههای ساخت و ساز و یا راه سازی کشور لهستان استفاده کنند.
بنامولایی در خصوص مباحثی که در این سفر برای فعالیت ایرانیها در زمینه تولید محصولات غذایی حلال در این کشور مطرح شده بود نیز توضیح داد: در این باره لهستانیها خیلی تمایل داشتند برای گسترش تجارت حلال اقداماتی انجام شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه دستاوردهایی از طریق این مراودات تجاری برای توسعه و پیشرفت صادرات استان البرز حاصل خواهد شد، عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه توسعه تجارت حلال است که در این قالب صادرات محصولات غذایی حلال شرکتهایی از استان البرز که در این زمینه کار میکنند، مطرح است.
استقبال لهستانیها از پیست دیزین
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز بیان کرد: در کشور لهستان به ما پیشنهاد داده شد که میتوانیم در آنجا یک مرکز حلال راه اندازی کنیم و از طریق آن مرکز به نقاطی از دنیا که خواهان دریافت محصولات غذایی حلال هستند ارسال آن را داشته باشیم، حال میخواهیم این کار را انجام داده و یک مرکز حلال در لهستان ایجاد کنیم.
بنامولایی با بیان اینکه در قالب تفاهم نامهای که با لهستانیها داشتیم مقرر شد که ارتباط ما در راستای گسترش مراودات تجاری میان طرفین باشد، افزود: در این قالب مذاکراتی در خصوص تبادل انواع دمنوش ها، خشکبار و یا محصولات هایتک نیز داشته ایم و مقرر شده تا مذاکراتی را در این راستا پیش ببریم.
وی با این توضیح که در قالب اعزام هیأت تجاری به کشور لهستان بحثهایی نیز در زمینه صنعت توریسم و گردشگری مطرح شد، افزود: در زمینه گردشگری خوشبختانه مذاکراتی خوبی پیش برده شد؛ چون لهستانیها اطلاعاتی از ظرفیتهای گردشگری ایران از جمله مجموعه پیست بین المللی دیزین نداشتند و این اطلاعات در اختیار آنها قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز عنوان کرد: زمانی که از ظرفیتهای تفریحی و گردشگری پیست دیزین برای لهستانیها سخن گفتیم، آنها تاکید داشتند که از این به بعد به جای برنامه ریزی برای حضور گردشگران لهستانی در پیست اسکی لخ زورس اتریش به دنبال تنظیم برنامه حضور آنها در پیست اسکی دیزین ایران خواهند بود.
بنامولایی با اشاره به اینکه لهستانیها خاطرات خوبی از ایران دارند، افزود: در جریان جنگ جهانی دوم، بیش از صد هزار لهستانی در ایران پناهنده شده و در شهرهایی از جمله تهران، شیراز و اصفهان سکونت یافتند، به همین دلیل اتباع لهستانی زیادی بعد از فوتشان در حدود ۱۳ قبرستان ایرانی دفن شده اند و این مهم میتواند زمینه و فرصت خوبی برای حضور توریستها و گردشگران لهستانی در راستای بازدید از این قبرستانها فراهم کند.
حوزه آی تی کرج تقویت میشود
وی تاکید کرد که قرار است در هفته آخر بهمن ماه مجدد یک هیئت لهستانی به ایران بیایند جلسات رودرو با تجار و تولیدکنندگان ایرانی داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز در بخش دیگری در خصوص سفر هیئت تجاری ایرانی به کشور استونی نیز، گفت: شهر تالین پایتخت این کشور به عنوان یکی از ۱۰ شهر برتر هوشمند دنیا مطرح است و همچنین یکی از قطبهای بزرگ در زمینه فعالیتهای آی تی است، با توجه به اینکه در هیئت تجاری اعزامی از ایران نیز افرادی توانمند در حوزه آی تی حضور داشتند مراودات و صحبتهایی خوبی در این راستا میان طرفین رد و بدل شد.
بنامولایی با بیان اینکه در استونی مباحثی در خصوص فعالیتهای هوشمند سازی مطرح شد، افزود: قرار شد که استونی با ما همکاری داشته باشد تا کرج را به عنوان شهری هوشمند در زمینه آی تی تقویت کنیم و در بحثهای سخت افزاری و نرم افزاری نیز با این کشور همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه استونی ها تمایل دارند که در قالب مبحث گردشگری نیز اعزام گردشگران علاقمند به تاریخ و یا صنعت را به ایران داشته باشند، افزود: مردم استونی دوست دارند به ایران سفر کنند و از نزدیک با جاذبههای طبیعی و گردشگری موجود در این کشور آشنا شوند.
استقبال استونیها از میگوی ایران
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز تاکید کرد: یکی از امتیازهای این سفر این بود که اعضایی از وزارت خارجه کشور نیز در کنارمان حضور داشتند و در سفر به کشور لهستان نیز اینگونه بود، به همین دلیل در کنار فعالیتهای اقتصادی که ما داشتیم حضور آنها نیز برای پوشش در حوزه سیاسی مؤثر بود.
بنامولایی با بیان اینکه در حال حاضر چند نفر از فعالان اقتصادی از استونی به ایران آمده اند تا در زمینه صادرات میگو از ایران کار کنند، اضافه کرد: این افراد را به اتاقهای بازرگانی بندرعباس و بوشهر معرفی کرده ایم تا نشستهای لازم را با این سرمایه گذاران داشته باشند.
وی اشاره کرد: زمانی که توسط این گروه سرمایه گذاری استونی قرارداد کار بسته شده، مزرعهای در اختیار گرفته و میگوها را صادر کنند، به تبع حاصل این اقدامات معاملات تجاری گستردهای میشود که میتواند توسط سازمان صمت، بانک مرکزی و وزارت خارجه پیش برده شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه در زمینه تبادل توریست و بحثهای نرم افزاری و سخت افزاری حوزه آی تی خوشبختانه مراودات خوبی میان تجار و شرکتهای ایرانی و طرفهای اقتصادی کشورهای لهستان و استونی در حال انجام است، گفت: اتاق بازرگانی با انجام مراودات خارجی این وظیفه را عهده دار است تا راه را برای تولید کنندگان، تجار و بازرگانان داخل کشور گشوده تا بتوانند در زمینه واردات و صادرات راحت تر فعالیت کنند، البته عمده فعالیتهای ما در خصوص کمک به توسعه صادرات است.
نظر شما