به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای تهران با اشاره به اینکه در شرایطی هستیم که هر روز فشار و جنگ اقتصادی در حال افزایش است، گفت: خوشبختانه با همکاری خوب تشکلهای تولیدی و تولید کنندگان، ما هیچ مشکلی در تولید نداشتیم بلکه شرایط نیز آرام تر شده است و به همین جهت از تمام تشکلها و تولید کنندگان تشکر میکنم.
وی تصریح کرد: ما هیچ گزارشی از گرانی و کمبود نهادهها نداریم که این اتفاق مهمی است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار نوع بِرند کودی در کشور داریم، ادامه داد: تاکنون بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ برند ثبت شده و عرضه میشود که این نشان دهنده رابطه مدیریت شده بین تأمین، تقاضا و عرضه است.
کشاورز با اشاره به اینکه هم اکنون در آستانه آغاز کشت بهاره هستیم، افزود: ما هیچ مشکلی در تأمین نهادهها نداریم بلکه با مازاد بر نیاز نیز مواجه هستیم که این باعث زیان سرمایه گذاران میشود.
به گفته سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر ۴۰ تا ۷۰ درصد تولید بیش از نیاز در حوزه نهادهها بسته به نوع آنها وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اتفاقات موجود نشان میدهد باید سیاستهایمان را تغییر بدهیم، گفت: برخی از شرکتهای خارجی به دلیل شرایط ایجاد شده کشور ما را ترک کرده اند و در این زمان شرکتهای داخلی انعطاف استثنایی نشان داده اند که من از آنها تشکر میکنم چرا که این شرکتها مشکلات ما را در زمان کم جبران کرده اند.
کشاورز با اشاره به اینکه سیاست این وزارتخانه کاهش تدریجی وابستگی با مشارکت بخش خصوصی است، تصریح کرد: گامهایی در این زمینه برداشته شده و دولت آماده هر گونه پشتیبانی است.
وی گفت: به عنوان مثال برای تولید بذر هیبرید کارهایی را شروع کرده ایم و از تولید کنندگان داخلی میخواهیم به این حوزه ورود کنند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید در سال جاری وضعیت مطلوبی داشته است، اضافه کرد: امسال تولیدات کشاورزی بیش از ۶ درصد رشد داشته و این روند ادامه پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی محور همه حرفهای تولید است و راهی جز توجه به تولید نداریم.
کشاورز با اشاره به اینکه مجموع دولت، مجموع تولید کنندگان و کسانی که در امور فنی هستند باید برای این تحولات آماده باشند، خطاب به حاضران در جمع گفت: زمانی که با شرکای تجاری کار میکنیم باید دانش مورد نیاز را وارد کشور و بومی سازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه خواهان افزایش خصوصی سازی در بخش کشاورزی هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بنده رضایت واقعی از واگذاری امور کشاورزی به بخش خصوصی ندارم و این اتفاق در آینده بیشتر میافتد. بنابراین شما همکاریهای خود را با شرکتهای خارجی افزایش بدهید.
نهادههای کشاورزی باید در گروه کالایی ٢ قرار بگیرند
در ادامه این مراسم محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نهادههای کشاورزی ۵ تا ۷ درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل میدهند و در اختصاص ارز این نهادهها باید در گروه کالایی ۲ قرار گیرند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به تأثیر انواع نهادههای تولید از جمله بذر، کود و سم در تولیدات بخش کشاورزی باید فضا رقابتی تولید ایجاد شود تا این نهادهها با قیمت پایینتری در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
طهماسبی با اشاره به حمایت دولت از تأمین و اختصاص ارز برای این گروه کالا ادامه داد: در صورتی که این نهادهها به گروه کالایی ۲ منتقل شوند، در تأمین نهادهها تسهیل خواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه تأمین کود در مقایسه با برنامه بلندمدت ٤٥ درصد رشد داشته است ضمن اینکه یکی از عمده دلیل رشد محصولات کشاورزی تأمین بذر و کود مناسب است.
نظر شما