به گزارش خبرنگار مهر، محسن شهرستانی ظهر یکشنبه در حاشیه برگزاری اولین المپیاد مهارتی فنی و حرفهای و کاردانش که به میزبانی آموزش و پرورش استان البرز در هنرستان دخترانه شهید چمران کرج برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: امسال مسابقات سالانه مهارتی را به دو شیوه تئوری - عملی و المپیاد مهارتی برگزار کرده ایم.
وی گفت: در المپیاد مهارتی شیوه انتخاب برگزیدگان صرفاً عملی است، یعنی گزینش دانش آموز از طریق امتحان عملی انجام میشود.
معاون آموزشی دفتر فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در مراحل المپیاد مهارتی برگزاری آن را در سه سطح هنرستانی، استانی و کشوری داشته ایم، بیان کرد: در این راستا بعد از بخش نامهای که به استانها داشتیم، استانها در خرداد ماه دانش آموزان منتخب خود را به ما معرفی کردند.
شهرستانی گفت: در ادامه طی فرآیندی که برای طراحی مرحله کشوری مدنظر داشتیم خواستیم که این المپیاد به شیوه و روشی جدید برگزار شود و بر همین اساس از شیوه آنلاین برای برگزاری استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه در این المپیاد مهارتی آموزش و پرورش سه رشته مورد آزمون بوده است، گفت: این رشتهها مشتمل بر برق ساختمان در حوزه صنعت، طلا و جواهرسازی در حوزه هنر و تعمیر موتور تراکتور در حوزه کشاورزی است و سوالات این سه رشته به صورت پروژه کار عملی طراحی شده است.
معاون آموزشی دفتر فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: بستر اینترنت برای برگزاری مسابقات این المپیاد مهارتی از سوی استان گلستان فراهم شد و اجرای این المپیاد را به میزبانی البرز داشتیم و در ادامه پشتیبانی اینترنتی و نصب سروها در استان البرز صورت گرفت.
شهرستانی با اشاره به اینکه امروز به صورت آنلاین استانها در برگزاری این المپیاد مهارتی وزارت آموزش و پرورش شرکت کرده اند، گفت: ۳۲ استان در رشته برق ساختمان، ۲۰ استان در رشته تعمیر موتور تراکتور و ۱۸ استان نیز در شاخه طلا و جواهرسازی شرکت کرده اند که در دو رشته نخست شرکت کنندگان تیمی و در رشته طلا و جواهرسازی شرکت کنندگان انفرادی داشته ایم.
وی با بیان اینکه شرکت کنندگان به صورت آنلاین در کارگاههای خود مسابقه میدهند، افزود: دو شیوه برای ارزیابی این آزمونها است، یکی فیلمهای آنلاینی که از محل کارگاهها میبینیم و دیگری بررسی فیلمها و عکسهایی است که در خود کارگاهها تهیه میشود و بعدها در سامانه «اف. تی. پی» وزارت آموزش و پرورش بارگزاری میشود و اینها از ملاکهای ارزیابی داورهای این المپیاد مهارتی است.
معاون آموزشی دفتر فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا یک هفته آینده برگزیدگان نخستین المپیاد مهارتی آموزش و پرورش ویژه فنی حرفهای و کاردانش مشخص خواهد شد، بیان کرد: برای داوری مسابقات هر رشته سه داور تعیین شده است که به صورت آنلاین و مانیتورینگ کار دانش آموزان شرکت کننده در مسابقات را رصد میکنند.
شهرستانی در پاسخ به اینکه برگزاری المپیاد مهارتی چه دستاوردی برای آموزش و پرورش و دانش آموزان برگزیده این المپیاد خواهد داشت، گفت: شناسایی نخبگان مهارتی امری مهم است و هدف اصلی ارتقای سطح علمی و عملی هنرجویان و هنرآموزان ما در کشور است و میخواهیم به کیفیت بخشی در آموزش برسیم.
وی در پایان عنوان کرد: نخبگان مهارتی که از طریق این المپیاد شناسایی میشوند بعدها به دستگاههای متولی مهارت و بنگاههای اقتصادی معرفی میشوند و این مهم در اشتغال آنها تأثیر مهمی خواهد داشت.
نظر شما