۲۳ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۳۷

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

زیرساخت های اداری کشور با تولید مخالفت می کنند

زیرساخت های اداری کشور با تولید مخالفت می کنند

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: زیرساخت های اداری کشور و بوروکراسی موجود در کشور با تولید و صادرات مخالفت می کند و متاسفانه زیر ساخت فکری سمت و سوی واردات دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اتفاقاتی که در چند روز اخیر رخ داده همه را آزرده کرده است. به خصوص برای من که پدرم را در چنین سانحه ای از دست دادم می دانم خانواده های این عزیزان چه حسی دارند و با چه مشقاتی روبرو می شوند.

وی افزود: اما فرق ما آدم ها از زمان و لحظه ای است که تصمیم می گیریم دوباره روی پای خود بایستیم و آینده ای که برای بچه هایمان است را ادامه دهیم. آن زمان نقطه عطف زندگی است، آن لحظه است که تصمیم می گیریم مقاومت کنیم، به خودمان کمک کنیم و وارد راه خدمت به مردم شویم.

معاون رئیس جمهور، وزارت بهداشت را یک سازمان نمونه در حوزه توجه به تحقیقات و فناوری و کاربرد آن در عرصه جامعه برشمرد و گفت: آنچه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی رخ داده است موجب توسعه دانش و ورود به عرصه های نوین تکنولوژی شده است. با اینکه ترکیه رقیب علمی ما در منطقه است اما هنوز یک داروی بیوتکنولوژی ندارد اما ما در ایران بیش از ۲۰ داروی بیوتکنولوژی تولید می کنیم.

وی گفت: همچنین نیروی انسانی خوبی که در دانشگاه های علوم پزشکی تربیت می شوند موجب شده با توجه به پتانسیل شرکت های دانش بنیان بیشترین ماندگاری را داشته باشند و حتی در بحث خروج از کشور کمتر شنیدم که در این حوزه هایی که دانش بنیان ها توسعه می یابند خروج از کشور رخ دهد.

ستاری اظهار داشت: این دستاوردها نتیجه نگاه وزارت بهداشت است. به عنوان نمونه سازمان غذا و دارو با وجود انتقاداتی که به هر سازمانی است اما هر دارویی که تولید می شود در کشور باید استاندارد این سازمان را داشته باشد و سازمان مربوطه خودش را متولی تولید تا مصرف دارو می داند و ریسک ها را می پذیرد. کاش نمونه هایی از این سازمان ها در عرصه های دیگری مثل نفت یا جای دیگر هم بود.

وی گفت: زیرساخت های اداری کشور و بوروکراسی موجود در کشور با تولید و صادرات مخالفت می کند و متاسفانه زیر ساخت فکری سمت و سوی واردات دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به نمونه ای از توجه بیش از اندازه به واردات گفت: سفیر هلند در ملاقات با من اشاره کرد که لغت «این خارجیه» را در ایران فراگرفته است چرا که در زمان مواجه به یک کالا و دارو، فرد متصدی ابتدا گفته است این خارجیه و این ایرانیه.

وی یادآور شد: این زیر ساخت فرهنگی به دلیل ۱۰۰ سال وجود نفت در کشور است و تمام کشورهایی که منابع طبیعی دارند ساختار فرهنگی ضد تولید دارند. این موضوع یک مبارزه طولانی می طلبد که امیدواریم محققان در کنار هم بتوانند با این ساختارهای اداری کند مبارزه کنند.

ستاری از مشارکت  و سرمایه گذاری بخش خصوصی به عنوان یکی از موفقیت های شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت برشمرد و گفت: شرکت های دانش بنیان این روزها به دنبال آدم های باهوش و نوآور می روند و هر زمان پیشرفت های جدید حوزه دارو را می بینیم نشان دهنده پویایی این شرکت های دانش بنیان است. شرکت ها جوانانی هستند که مغز و ایده دارند.

وی گفت: محصول حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است. دولت به عنوان ماهیت دولتی خود نمی تواند محصول پژوهش محور داشته باشد. محصول باید در بخش خصوصی تولید شود چرا می خواهد رقابت کند و تکنولوژی جدید بیاورد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: ما باید راه را برای شرکت های دانش بنیان هموار کنیم و ساختار بوروکراتیک را کنار بزنیم. ساختار بوروکراتیکی که به دلیل بزرگی بیش از اندازه و قوانینی که ناقض همدیگر هستند مشکلاتی را ایجاد می کند.

کد خبر 4824403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha