۲۴ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۱۵

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

ساختار بروکراتیک کشور کارآفرینی را سرکوب می کند

ساختار بروکراتیک کشور کارآفرینی را سرکوب می کند

اهواز- معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ساختار بروکراتیک فعلی کشور به گونه ای است که کارآفرینی را سرکوب و فرزندان ایران را ترغیب به استخدام در دستگاه ها و نهادهای دولتی می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری ظهر سه‌شنبه در نشست اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه ویژه در بندر امام خمینی اظهار کرد: یک تفاوتی است بین کارخانه و صنعت، اینکه ما برویم یک خط تولید را از خارج کشور بیاوریم و آن افراد برای ما طراحی کند، این کارخانه است و صنعت نیست، این هیچ احتیاج به دانشگاه ندارد؛ یعنی کشور وقتی تصمیم می‌گیرد که چهار - پنج میلیون نفر دانشجو داشته باشد و سرمایه‌گذاری‌های کلان در آموزش عالی انجام دهیم، دانشگاه تجهیز کنیم و به هیئت‌علمی حقوق دهیم، قرار نیست کارخانه‌داری کنیم.

وی در ادامه افزود: همچنین چیزی برای نظارت حداکثر چهار تکنسین می‌خواهد اما صنعت جایی است که ما در آن طراحی و ماشین‌سازی و لایسنس تولید می‌کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: ما یک اقتصاد نفتی داریم و این اقتصاد ذاتش این است که همه چیز با پول حل می‌شود اما تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی است.

ستاری تصریح کرد: وقتی چهار میلیون دانشجو داریم و پنجمین کشور تولید کننده مهندس در دنیا هستیم این شایسته نیست که بخواهیم برای تکنولوژی پول بدهیم و فرق پروژه‌های دانش‌بنیان با دیگر پروژه‌ها در این امر است.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم با این نگاه جدید به موضوعات توجه کنیم، نگاهی است که ما در حوزه دانش‌بنیان به دنبال آن هستیم؛ در حوزه‌های دانش‌بنیان آدم‌ها محور هستند و مهم نیست شما چه منابعی دارید، یک بشکه نفت ۱۵۴ لیتر دارد و۵۰ دلار می‌فروشیم در حالی که برخی داروها، عطر و یا بذر برخی محصولات کشاورزی چندین برابر این مبلغ است، این افزایش برحسب دانش است که به کار گرفته می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: اگر بخواهیم به مبلغ هزار دلار در هر بشکه در صنعت پتروشیمی برسیم این بستگی دارد که چه دانشی بر ماده اولیه می‌نشیند و آن موقعی است که شما این آدم‌ها را داشته باشید و باید در این راستا بر کمیت و کیفیت این نیروها تلاش کنیم.

ستاری عنوان کرد: صنعت پتروشیمی صنعت فوق‌العاده‌ای است، صنعتی است که ما بحث خام فروشی در آن نداریم ولی در همین صنعت می‌توانیم پول زیادی کسب کنیم؛ هر چقدر که دانش جدیدتر و پیشرفته‌تری را بر روی مواد می‌آورید نتیجه بهتری خواهیم دید.

وی گفت: با این نوع نگاه جدید در صنعت امروز توانستیم یک واحد pbr داشته باشیم که خود دانش آن را طراحی کرده‌ایم داشته باشیم.

ستاری بیان کرد: تحریم کاتالیست جز اقدامی است که کسی درباره آن صحبت نمی‌کند؛ چرا که بسیاری از آنها در داخل ساخته می‌شود و ما بقی نیز به‌زودی در حال ساختن است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: صنعت فولاد پنج سال پیش جدی‌ترین مشکلاتش کاتالیست بود اما اکنون شرکت‌های خوبی ساخته شده و رتبه‌های شیمی ما از نظر مقالات در رتبه ششم دنیا قرار داریم.

وی با بیان اینکه ما در برخی شاخص‌های نیرو انسانی رتبه‌های دو و یا سه در دنیا هستیم، بیان کرد: آن چیزی که در خصوص صنعت دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، این صنعت جایی است که در آن قرار است طراحی و ماشین‌سازی انجام شود.

ستاری بیان کرد: دانش مهم‌تر از ساخت کاتالیست است که باید ایجاد شود؛ کاری که امروز در پتروشیمی کارون انجام شد و هزینه‌ها به حداقل رسید و بهینه‌سازی صورت گرفت و همه چیز در داخل انجام می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور عنوان کرد: حکومتی که در حوزه دولتی قوانین بروکراتیک دارد شرایط آن به گونه‌ای است که فعالیت برای تولیدکنندگان سخت و وضعیت به سود واردکنندگان است، این‌ها همه از نشانه‌های ساختارهای اقتصاد متکی به نفت است.

وی گفت: این ساختاری‌هایی است که کارآفرینی را سرکوب می‌کنند و فرزندان ما را ترغیب به استخدام در ادارات و نهادهای دولتی می‌کند.

ستاری افزود: این بزرگ‌ترین خیانت به بچه‌های ما است؛ چرا که موجب کشتن اعتماد به نفس و نوآوری در آنها می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: اگر خواهان انجام فعالیت‌های نوآورانه و خلاقانه توسط فرزندانمان در ایران اسلامی هستیم باید این تفکر را در جامعه گسترش و از طرح‌های آنها حمایت کنیم.

کد خبر 4825529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha