۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۳۵

در پنجمین همایش گفتگوی ادیان دوحه؛

سقوط ارزشهای معنوی در غرب مورد تأکید قرار گرفت

سقوط ارزشهای معنوی در غرب مورد تأکید قرار گرفت

بیش از 150 نفر از علمای مسلمان، مسیحی و یهودی دیروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه در پنجمین همایش گفتگوی بین ادیان دوحه، قطر شرکت کرده و در پی بحث درباره بعد معنوی همزیستی مسالمت آمیز جوامع بشری، سقوط ارزشهای معنوی در غرب را مورد تأکید قرار دادند .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، این همایش در عصر روز گذشته با سخنرانی عایشه یوسف المانی رئیس کالج شرع و مطالعات اسلامی دانشگاه قطربه عنوان رئیس جلسه آغاز شد و پس از آن علما سخنرانی های خود را ارائه کردند.

دکتر احمد محمد الطیب عالم برجسته اسلامی و رئیس دانشگاه الازهر در قاهره نسبت به سقوط ارزشهای معنوی در غرب ابراز تأسف کرد و گفت: این امر نتیجه تلاشهایی است که با هدف تخریب و غلبه بر مردم و سایر فرهنگها صورت می گیرد.

محمد بن مبارک خلیفی سخنگوی شورای مشورتی قطر نیز سخنرانی خود را در مراسم افتتاحیه ارائه کرد. اسقف گورگ صلیبا اسقف اعظم ارتدکس های سوریه ای از لبنان به نمایندگی از مسیحیان و خاخام رنه سیرات رئیس مرکز حکمت و تبادل بین ادیان یونسکو نیز به نمایندگی از یهودیان سخنرانی کردند.

دکتر احمد محمد با انتقاد از حمله آمریکا به عراق گفت: نمی خواهم شرکت کنندگان در این همایش که همگی در توسعه فرهنگ و حکمت سهمی برعهده دارند من را به عنوان فردی بدبین تلقی کنند، اما آنچه در دنیای اطراف ما صورت می گیرد این پرسش را به ذهن متبادر می کند که چرا کشوری قدرتمند میلیاردها دلار برای تخریب یک کشور ضعیف تر از خود هزینه می کند. درحالی که بخشی از این هزینه ها می توانست مردم سرزمینی را از فقر، ناآگاهی و بیماری نجارت دهد.

وی افزود: ما در علم و تکنولوژی پیشرفت کرده  اما در معنویت سیر نزولی را طی کرده ایم چرا که از ارتباط با خداوند غافل مانده ایم؛ این امر به کرات در غرب مشاهده شده و نمونه هایی از آن را می تواند در شرق نیز مشاهده کرد.

رئیس دانشگاه الازهر تصریح کرد: عبارتهایی چون جهانی شدن و برخورد تمدنها و تلاش برای غلبه بر ارزشهای قدرت بر ضعیف تداعی کننده عصر استعمار است. تحمیل فرهنگ و تمدنی بر دیگران با ماهیت بشری منافات دارد .

وی با اشاره به آیه ای از قرآن مجید گفت: اگر خداوند اراده می کرد می توانست همه انسانها را با ماهیت، رنگ و کیش یکسان خلق کند اما این امر هدف آفرینش نبوده است.

دکتر احمد محمد الطیب استدلال کرد که ارزشهای بنیادین ادیان برای تمام انسانها یکسان هستند و شواهد باستان شناسی نشان می دهدکه اعتقادات دینی قدیمی تر از هر ایدئولوژی ماتریالیستی است.

جورج صلیبا نیز طی سخنرانی خود گفت: ماهیت بشری از دو عامل فانی و ابدی ( جسم و روح) تشکیل شده است. صلح و موفقیت انسان در پس تأکیدی قرار دارد که انسان به بعد ابدی و ارزشهای معنوی آن می دهد.

وی گفت: اگر انسانها و ملتها به ایده ها و اصول عالی عمل نکنند، آنها تنها به شعار بدل می شود.

خاخام رنه سیرات نیز اظهار داشت که ارزشهای معنوی در بسیاری از بخشهای جهان از جمله اروپا که مدعی جامعه ای دارای تکثر دینی بوده درحال سقوط است.

سخنرانهای این همایش در تمام نقل قولهایی که از متون مقدس و دینی خود استفاده می کردند اهمیت صلح، معنویت وایمان به خداوند را مورد تأکید قرار دادند.

محمد بن مبارک الخلیفی طی سخنرانی خود خواستار انتقال پیام تساهل و گفتگوی این همایش به پیروان هر سه دین شرکت کننده در همایش شد.

وی گفت: تحولات کنونی در منطفه و سراسر جهان نشانه نیاز به گفتگوها و تعاملهای بیشتر میان سه دین ابراهیمی است.

وی همچنین به سودمند بودن همایش پیشین دوحه در انتقال پیام احترام دوجانبه میان ادیان و محکومیت اهانت به نمادها و شخصیتهای دینی اشاره کرد.

کد خبر 482582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha