به گزارش خبرنگار مهر، زهرا اربابی ظهر پنجشنبه در پنجاه و چهارمین نشست تخصصی توسعه در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با تأکید بر اینکه مفهوم بهره وری ابتدا باید در نگاه و باورهای ذهنی ما ایجاد شود، اظهار کرد: نهادینه شدن این موضوع سبب میشود تا نتایج آن در رفتار سازمانی و اجتماعی بروز کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در همه برنامههای توسعهای به بهره وری به عنوان یک اصل اساسی در توسعه کشور تأکید میکنند، افزود: متأسفانه به واسطه همه این تأکیدات هنوز از همه ظرفیتهای در این حوزه استفاده نشده است.
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: توسعه یافتگی از طریق ایجاد ظرفیتهای جدید و همچنین ارتقای بهره وری دو روشی است که میتوانیم برای توسعه کشور از آن بهره مند شویم.
وی با اشاره به عدم شکل گیری باورهای ذهنی در زمینه بهره وری و همچنین عدم طراحی فرآیندها کاری بر اساس این مفهوم در ساختار سازمانی، تصریح کرد: بهره وری در زمینه نیروی انسانی، سرمایه و ساختار مدیریتی سبب ارتقای بهره وری در تمامی عوامل تولید میشود.
اربابی با بیان اینکه توسعه یافتگی نتیجه ارتقای کیفیت زندگی مبتنی بر افزایش تولید ناخالص داخلی است، بیان کرد: یکی از شاخصهای مهم بهره وری شایسته سالاری است یعنی از افراد کاردان در سطوح مختلف مدیریت بهره گیری شود.
وی با تأکید بر اینکه توجه به بهره وری سبب میشود فعالیتهای هر فرد، سازمان و کشور اثربخش و کارآمد باشد، اظهار کرد: بهره وری بدان معنا است که کار درست را درست انجام دهیم.
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه در ادامه با بیان اینکه عوامل مختلفی اعم از فردی، سازمانی، ملی و بین المللی بر بهره وری مؤثر است، افزود: داشتن نگرش درست، دانش و مهارت زمینه افزایش بهره وری فردی را افزایش میدهد.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ سازمان باید مبتنی بر بهره وری، اثربخشی و کارایی باشد، گفت: استفاده از فناوری در قالب سامانههای اداری و سازمانی به افزایش بهره وری کمک میکند متأسفانه یکی از مهمترین چالشها در مسیر بهره وری نظام آموزشی است.
اربابی با بیان اینکه متأسفانه در کتب درسی به مفاهیم بهره وری پرداخته نشده است، ادامه داد: وجود شکاف بین دانشگاه و صنعت سبب شده تا فارغ التحصیلان در مشاغلی غیر مرتبط با رشته تحصیلی و مهارت خود مشغول به کار شوند.
وی بر لزوم توجه بیشتر به نهادینه کردن فرهنگ بهره وری در سطح جامعه تأکید کرد و گفت: تعیین شاخصهای بهره وری و اندازه گیری آنها، تجزیه و تحلیل شاخصها، شناسایی عوامل ارتقای بهره وری، تعیین راهکارها و برنامه ریزی بهبود بهره وری و اجرای راهکارهای بهبود بهره وری الزامی است.
نظر شما