به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سؤال مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه توضیحاتی در مورد ترک جلسه مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی سؤال محمدجواد ابطحی ارائه داد.
وی با بیان اینکه شهادت سردار سلیمانی را خدمت نمایندگان تسلیت عرض میکنم، گفت: لازم است در ابتدا به عرض دوستان برسانم، دور قبل که سؤال آقای ابطحی مطرح شده بود، بنده به هیئت رئیسه اعلام کرده بودم «جلسه شورای امنیت ملی با حضور سردار سلیمانی برای بررسی آخرین تحولات عراق ساعت ۱۵ برگزار خواهد شد».
وزیر امور خارجه افزود: دوستان گفتند «ساعت ۱۴ بیا و ۴۵ دقیقه به سؤال پاسخ بده و بعد برو»، بنده با همین استدلال برای بیست و چهارمین بار برای پاسخ به سؤال نمایندگان به مجلس آمدم، اما جلسه علنی دیر شروع شد.
ظریف اظهار داشت: بنابراین بعد از اینکه دوبار صحبت کردم، به سمت جایگاه هیئت رئیسه برگشتم و گفتم که «با اجازه، از رادیو گوش خواهم داد و باید ساعت ۱۵ در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور یابم و ساعت ۱۵:۱۰ از مجلس خارج شدم».
وی خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان احساس کردند ترک مجلس، جسارتی به محضر آنان بوده است، میخواهم این تصور اصلاح شود؛ اگر کسی چنین برداشتی کرده است، من عذرخواهی میکنم.
محکمترین دفاع را از سیاستهای کشور داشتهام
وزیر امور خارجه تأکید کرد: بنده افتخار میکنم که در خارج از کشور و همه جا محکمترین دفاعیات را از سیاستهای جمهوری اسلامی همواره داشته ام و معتقدم همه ما باید یک سیاست را اجرا کنیم و همواره به این تعهد پایبند بوده ام.
ظریف ادامه داد: بنده در جلسه اخیر خود در هند دفاعیات بسیار زیادی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران داشتم و همچنین در جلسه آستانه و در دوحه از سیاستهای نظام جمهوری اسلامی دفاع کردم و همواره بر این مسئله واقف هستم که مسئولیت دفاع از سیاستهای نظام را برعهده دارم و هیچ وقت کار خود را سخت نمیکنم که حرفی بزنم که مشکلی برای کشور به وجود آید.
وی در واکنش به سئوال ذوالنور مبنی بر اینکه چرا مطالبی درباره توان دفاعی بسیار زیاد آمریکا و همچنین ایراد اتهام پولشویی به نظام مطرح کرده اید، گفت: صحبتهای بنده درباره وضعیت موشکی کشور و همچنین پولشویی بزرگ جلوه داده شده است و واقعیت چیز دیگری بود.
وزیر امور خارجه متذکر شد: بنده در یک سخنرانی در دانشگاه تهران از توانمندیهای دفاعی کشور صحبت کردم اما نوار صحبتهای بنده تقطیع شده بود و صحبت من بود که آن چیزی که ما را حفظ میکند، سلاحمان نیست، بلکه فرهنگ ایثار و شهادت است که بنده این اعتقاد را از امام (ره) و مقام معظم رهبری آموخته ام.
هیچکس به اندازه من از توان موشکی دفاع نکرده است
ظریف تصریح کرد: هیچکس به اندازه من از توان موشکی ایران در خارج از کشور دفاع نکرده است، به گونهای که چندی پیش در دانشگاهی در زلاندنو گفتم که برای چهار قران پول شما، دفاع از مملکت خود را کنار نمیگذارم.
وی با اشاره به اظهاراتش درباره پولشویی گفت: صحبت من درباره پولشویی هم واضح است، چرا که در دنیا به دلیل آنکه ما کنوانسیون «سی اف تی» را تصویب نمیکنیم، دولت را متهم میکنند که بنده گفتم برخی افراد در این زمینه منافعی دارند و قوه قضائیه و وزیر اقتصاد هم بارها این موضوع را مطرح کرده اند و آنچه دیگران درباره صحبت من گفتند، حرف اصلی من نبود و به حسابِ بنده نوشته اند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه دشمن الان کل مردم ما را نشانه گرفته است، اظهارداشت: فاجعه ترور سردار سلیمانی، کشته شدن تعدادی از هموطنانمان در کرمان و کشته شدن جمعی دیگر از مردم کشورمان در سقوط هواپیمای اوکراینی بسیار تلخ بود اما باید به این مسئله توجه کرد که شهادت سردار سلیمانی و خون او باعث شد که در بسیاری از نقاط جهان بین مسلمان وحدت به وجود آید.
ظریف افزود: در هند به من گفتند که در ۴۳۰ شهر این کشور برای سردار سلیمانی مراسم بزرگداشت گرفته اند و ما شاهد وحدت بسیار زیادی پس از شهادت سردار سلیمانی بین مردم بودیم و در شرایطی که استکبار جهانی شمشیرها را علیه ایران از رو بسته است، ما باید وحدتمان را حفظ کنیم و بدانیم که علیرغم دارا بودن عقاید مختلف زیر یک پرچم هستیم.
وی گفت: بنده درباره اصل صحبتهای آقای ذوالنور مبنی بر اینکه طرف مقابل باید در مقابل توان ما احساس ضعف کند، هیچ اختلاف نظری ندارم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: آمریکاییها بارها در تحلیلهای خود نوشته و گفته اند که اگر ما به فرض بتوانیم با روشی فردو را خراب کنیم، مردم ایران را متحدتر و منسجمتر میکنیم که در آن زمان قطعاً خطر بیشتری احساس میکنیم و همین موضوع است که مقام معظم رهبری فرمودند شهید سلیمانی از سردار سلیمانی برای جبهه مقاومت قویتر است و همه باید پیروزی خون بر شمشیر را در نظر داشته باشیم.
ظریف یادآور شد: ایالات متحده آمریکا در دو سال گذشته دو تریلیون دلار هزینه نظامی کرده اند، در حالی که ما ۱۶ میلیارد دلار هزینه نظامی کرده ایم و حرف بنده این است که آمریکا با وجود آنکه هزینه نظامی بسیار زیادی کرده است، آن چیزی که باعث شده است که جرأت تقابل با ایران نداشته باشد این است که آنان از مردم ما میترسند.
وی با اشاره به اینکه توان دفاعی ما برای همه دنیا مشخص است، گفت: آقای کری یک بار در جلسهای به بنده گفت که ما اگر بخواهیم میتوانیم فردو را بزنیم که بنده گفتم اگر آن را بزنید، در مقابل این ملت چه میخواهید کنید که «کری» گفت برای همین است که نمیخواهیم با شما جنگ کنیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه آمریکا کشوری است که به خیال خودش میتواند دنیا را نابود کند، اظهارداشت: پس از شهادت سردار سلیمانی، مردم ما همه آمدند و خیابانها از حضور آنان پر شد و این قدرت ملت ما را نشان داد و فاجعه کرمان هم، فاجعه عشق بود و مردم به خاطر عشق به سردار سلیمانی حضور پرشوری در مراسم وی داشتند و قدرت ملت به جهانیان نشان داده شد.
ظریف تأکید کرد: مردم ما صاحبان واقعی و ولی نعمت این انقلاب هستند و این مردم همواره با انقلاب همراهی دارند و هرگز نباید این مسئله از یادمان برود.
دامن نظام از پولشویی مبراست
وی درباره اظهاراتش در مورد پولشویی گفت: دشمنان که خود دست به پولشویی میزنند به دنبال آن بودند که این اتهام را به نظام ما بزنند که پولشویی در کشورمان انجام میشود که بنده گفتم نظام ما از پولشویی مبرا است، این در حالی است که کمیسیون ۶ درصدی بانک کنزون به خاطر بانکهای فساد به ۱۶ تا ۲۰ درصد تبدیل شده است و آنان پولشویی میکنند.
وزیر خارجه با تأکید بر اینکه تحریم مادر پولشویی است و آمریکاییها باید بدانند که با تحریم یک گروه زالوصفت را تقویت میکنند و این جنایت آمریکاست، خاطرنشان کرد: دامن نظام جمهوری اسلامی از پولشویی مبراست و بنده جز این نگفته ام و خواهشم این است که آدرس اشتباه به دشمن ندهید.
آمریکا خودکشی میکند تا اروپا از برجام خارج شود
به گزارش مهر، محمد جواد ظریف همچنین در پاسخ به سؤال محمدجواد ساداتینژاد نماینده مردم کاشان در مورد «اقدامات این وزارتخانه در موضعگیریهای خصمانه مسئولان اروپایی و آمریکایی درباره آشوبگران دیماه»،گفت: با اظهارات آقای ذوالنور درباره برجام موافق نیستم؛ در برجام اروپا و آمریکا مجبور شدند که سیاستهای خود را کنار بگذارند به همین دلیل آمریکا خودش را میکُشد تا اروپا هم از برجام خارج شود.
وی ادامه داد: چرا آمریکا تهدید میکند که تعرفه واردات خودروهای اروپایی را ۲۵ درصد بالا ببرد تا اروپا از برجام خارج شود؟
وزیر امور خارجه تاکید کرد: وزارت خارجه درباره دخالت آمریکا در سال ۹۶ اقدامات مهمی انجام داد که مهمترین آن خنثی کردن طراحی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل بود.
مداخله سفیر انگلیس را با شدیدترین لحن محکوم کردیم
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی، سئوال محمدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان از وزیر امور خارجه در مورد اقدامات وزارت خارجه در برابر موضع گیری های خصمانه مسئولان آمریکا در حمایت از آشوبهای دی ماه سال ۹۶ مطرح شد.
وی در پاسخ به سوال مطرح شده، گفت: آمریکا به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت تصمیم گرفت با سوءاستفاده از مکانیزمهای شورای امنیت، موضوع اغتشاشات و ناآرامیهای سال ۹۶ را به شورای امنیت ببرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران چنان موفق بود که جلسهای که آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت برای محاکمه ایران تشکیل داده بود، تبدیل به جلسه محاکمه ایالات متحده شد.
ظریف تاکید کرد: این نتایج به راحتی به دست نمیآید و نیاز به تلاش، طراحی دقیق، رایزنی و حضور قوی بین المللی دارد. اینها سند افتخار جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه حتماً سلاح مهم است اما ما قدرت خود را وامدار مردم هستیم، گفت: در دیپلماسی و سیاست خارجی کار دیپلمات مهم است اما آنچه حرف اول و آخر را میزند، مردم هستند. برای اینکه ما در دیپلماسی و در دنیا قوی باشیم به مردم نیاز داریم. این مردم ایران بودند که نقشههای آمریکا را در شورای امنیت خنثی کردند. ما کارگزار و خادم این مردم هستیم.
وزیر امور خارجه در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه برای خئنثی شدن توطئههای آمریکا در دی ماه سال ۹۶ گفت: پیشنهاد کردیم که بر اساس بند اول توافق الجزایر از آمریکا به دیوان لاهه شکایت شود. این شکایت به شورای امنیت تحویل شد.
ظریف تاکید کرد: موضع گیری های خوبی از سوی جمهوری اسلامی اتخاذ شد و در مجامع بین المللی از سیاستهای جمهوری اسلامی دفاع کردیم. در تهران نیز سفرای اروپایی را خواستیم و سیاستهای خصمانه آمریکا را توضیح دادیم. بنده در رسانههای جمعی مداخلات آمریکا را توضیح و محکوم کردم.
وی با بیان اینکه حق مردم را در اعتراض و تظاهرات مسالمت آمیز به رسمیت میشناسیم، گفت: اما مداخلات خارجیها را نمیپذیریم، کما اینکه مداخله سفیر انگلیس در تظاهرات را با شدیدترین لحن محکوم کردیم. ما مجری و پیشنهاددهنده سیاستهای نظام هستیم، اما سیاست آن است که نظام در دستگاههای سیاستگذاری اتخاذ میکند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمریکا به دنبال براندازی است و در هیچ لحظهای طی ۴۰ سال گذشته فکر براندازی نظام جمهوری اسلامی را از ذهن خارج نکرده است.
وی با بیان اینکه فقط نگاه برخی مقامات ایالات متحده متفاوت است، افزود: یکی از رؤسای جمهور آمریکا میگفت من و بوش هیچ تفاوتی با هم نداریم که میخواهیم شما نباشید اما بوش خیال میکند که میتواند اما من می دانم، که نمیتوانیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: این واقعیت آمریکاست و ما آن را میدانیم. برخی رژیمهای کوچک منطقه مثل رژیم صهیونیستی ادعا میکنند ایران صرف نظر از اینکه چه کسی حاکم آن باشد، بزرگتر از حد موردنظر ماست.
ظریف اظهارداشت: نزدیک به هفتاد سال از پایان جنگ جهانی دوم میگذرد اما آمریکا دائم خطاهای خود را در کشورهای دیگر مثل ویتنام، عراق، افغانستان و سوریه تکرار میکند. اگر این ها کم فهم هستند، گناه ما نیست.
وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه همه تلاشهای سیاسی، حقوقی و بین المللی را انجام داده است، اظهار داشت: تلاش اول ما استفاده از بیانیه الجزایر بود.
وزیر امور خارجه گفت: تلاش دوم، جلوگیری از اقدامات آمریکا در شورای امنیت بود. در حوزه دیپلماسی عمومی نیز تلاش کردیم سیاستهای آمریکا و مداخلاتش را افشا کنیم.
نظر شما