به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن الویری استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع)، در یادداشتی برای تکالیف درسی دوره دکتری پیشنهادی ارائه کرده است که در ادامه متن آن از نظر شما میگذرد:
یکی از مشکلات رایج بخش آموزشی دورههای دکتری چگونگی ارزیابی درس در پایان نیمسال تحصیلی است. اغلب دانشجویان و استادان تمایلی به برگزاری آزمون کتبی به روش مقاطع تحصیلی پایینتر ندارند و به همین دلیل رویه رایج برای این درسها، نوشتن یک مقاله مرتبط با درس است. این رویه همواره با دشواریهایی همراه بوده است؛ زمانبَر بودن تدوین مقاله و به عقب افتادن اعلام نمره درس تا چند نیمسال تحصیلی و پایین بودن سطح بیشتر مقالات و در نتیجه هدررفت وقت دانشجویان (با فرض برگرفته از آثار دیگران نبودن گزارش تحقیق دانشجو) از جمله آنهاست.
شنیده شده است که گاه برخی استادان مقالههای برتر یا مقالههایی را که نقشی مؤثر در نگارش و ویرایش آن نداشتهاند به نام خود یا به صورت مشترک با دانشجو ولی بدون رضایت او منتشر ساختهاند که اگر خدای ناکرده چنین باشد این را هم باید در شمار مشکلات وضعیت کنونی تکالیف آورد.
در پایان نیمسال تحصیلی اول ۱۳۹۸ ۱۳۹۹ برای دو درس ارتباطات در تمدن اسلامی (رشته فرهنگ و ارتباطات) و فرهنگ و تمدن اسلامی (رشته تاریخ اسلام) هر دو در دانشگاه باقرالعلوم (ع) پیشنهاد تدوین یک ایده به جای مقاله مورد استقبال دانشجویان عزیز این دو درس قرار گرفت.
ایدهپردازی و ایدهنگاری زمینهای بسیار مناسب برای بروز خلاقیت دانشجویان همراه با کاربست اندوختههای علمی آنهاست و از همین رو میتواند سنجهای مناسب برای ارزیابی تحصیلی دانشجویان مقطع دکتری باشد، ولی بیتردید ابعاد و جزئیات آن هنوز نیازمند بررسی و اندیشیدن است.
برای درگیر شدن بیشتر ذهن دانشجویان با این موضوع حسب درخواست حقیر، آقای علی جعفری معاون فرهنگی کنونی کمیته امداد خمینی که کتابی خواندنی در این زمینه با نام فرهنگ ایدهپردازی و ایدهپردازی فرهنگی دارد، در یکی از آخرین جلسات درس که دانشجویان این دو درس به صورت مشترک در آن شرکت کردند (۹۸/۱۰/۱۱) حضور یافت و مطالبی سودمند ارائه کرد که پس از آماده شدن متن ویراسته آن، در همین جا در اختیار دوستان قرار خواهم داد. امیدوارم این تجربه در عمل موفق از کار درآید.
نظر شما