خبرگزاری مهر، گروه استانها: وقتی که یک تولیدکننده در استان مرزی چون خراسانجنوبی سرمایه خود را در خدمت تولید قرار میدهد و از شرایط و امکانات مطلوبتر دیگر استانها دل میکند یعنی به معنای واقعی برای این گوشه از ایران زمین دل میسوزاند.
یعنی میخواهد در شرایطی که دشمن با سلاح تحریم ما را نشانه گرفته، مرهمی بر درد بیکاری در مناطق مرز نشین باشد ولی در این میان چقدر از او به عنوان یک سرباز جنگ اقتصادی حمایت میشود؟
حضور رئیس کل دادگستری خراسانجنوبی در واحدهای تولیدی شهر بیرجند فرصت مناسبی بود تا پای درد دل این تولیدکنندگان بنشینیم و گلایهها و خواستهای آنان از مسئولین را بشنویم.
بانکها خود مشکل آفرین شدهاند
مهدی ساجد، یکی از تولیدکنندگان خراسانجنوبی که در واحد تولیدیاش بلوک سقفی تولید میکند در این زمینه گفت: در حوزه تولید مشکل اصلی بانکها هستند که به جای کمک به رونق کسب و کار و تولید خود مشکل آفرین شدهاند.
وی بیانکرد: به عنوان مثال گاه تحت شرایطی بانک چند برابر آنچه که برابر تعهد به تولیدکننده داده را از او میگیرد که این کار ضربه مهلکی به واحد تولیدی وارد میکند.
ساجد اظهار کرد: به عنوان مثال من ۷۰۰ میلیون تومان چند سال قبل از یک بانک برای واحد تولیدیام وام گرفته و تاکنون بیش از سه میلیارد بازپرداخت داشتهام ولی هنوز کار ما با بانک به اتمام نرسیده است.
این تولیدکننده بیرجندی یادآور شد: از آنجایی که به قول معروف در «بلک لیست» یا همان لیست سیاه بانکها هستم از تسهیلات رونق تولید نیز تاکنون چیزی به من تعلق نگرفته است ولی با این حال همچنان چراغ تولید را روشن نگه میدارم.
مالیاتهایی که کمرشکن شدهاند
محمود یوسفی از دیگر تولیدکنندگان خراسانجنوبی که محصولات خود را به برخی از کشورها نیز صادر میکند، نیز بیانکرد: بر اساس روال قانونی حدود ۲۵ درصد از سود خالص واحد تولیدی را باید برای مالیات پرداخت کنیم که خود باری بر دوش تولیدکننده است.
وی ادامهداد: متأسفانه بسیاری از واحدهای قدیمی شهرک صنعتی بیرجند و برخی دیگر از شهرکهای خراسانجنوبی مشمول معافیتهای مالیاتی نمیشوند.
این تولیدکننده جوان و پرانگیزه خراسانجنوبی افزود: البته با تمام این شرایط بانکها در تسهیل و یا ایجاد مانع در رونق تولید بسیار نقشآفرین هستند.
وام با سود ۱۸ درصد برای تولید!
یوسفی گفت: به عنوان مثال در حال حاضر من برای واحد تولیدیام درخواست یک وام چهار میلیارد تومانی دارم که طبق گفته بانک، بر اساس قوانین و مقررات بانکی سود این وام ۱۸ درصد است که بسیار بالا بوده و با این سودها نمیتوان کار تولید را انجام داد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه فروش محصولات خود هیچگاه با مشکل خاصی رو به رو نبوده است، یادآور شد: البته تنها حدود پنج درصد محصولات من در خراسانجنوبی به فروش میرسد و که دوست دارم این میزان افزایش پیدا کند.
علی حاجیزاده از دیگر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان بیرجندی که حوزه تولید چراغهای led فعالیت میکند نیز در این زمینه اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این است که مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در خراسانجنوبی اجرایی نمیشود.
دستگاهها مصوبات کارگروه رفع موانع تولید را اجرایی نمیکنند
وی بیانکرد: به عنوان مثال برای رفع مشکل یک واحد تولیدی کارگروه مصوبهای دارد اما دستگاه مربوط با صراحت بیان میکند که این مصوبه لازمالاجرا نیست.
این تولید کننده خراسانجنوبی گفت: با تمام این شرایط هیچگاه دوست نداریم ناامیدی در حوزه تولید را در جامعه تزریق کنیم و همواره با نگاهی روشن به آینده چشم دوختهایم.
یحیی حسینی که در حوزه صنایع مفتولی کار میکند نیز با اشاره به برخی از مسائل و مشکلات تولید در خراسانجنوبی گفت: مشکل اصلی واحد من در حال حاضر نقدینگی و نبود سرمایه در گردش لازم برای فعالیت است.
وی اظهار کرد: البته با پیگیریهای استاندار خراسانجنوبی قرار است که یک وام ۶۰۰ میلیونی به من داده شود که در این صورت ۳۰ درصد از واحد من فعال خواهد شد.
این تولیدکننده خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر به صورت سفارشمحور کار میکند، بیانکرد: برای اینکه واحد تولیدی من با تمام ظرفیت فعالیت کند نیاز به سرمایهای دو میلیارد تومانی دارم.
حجتالاسلام حمیدی رئیس کل دادگستری خراسانجنوبی نیز با اشاره به اینکه تولیدکنندگان خراسانجنوبی با تمام سختیها و مشکلات همچنان چراغ تولید را روشن نگه داشتهاند، ادامهداد: هر نوع حمایت حقوقی و قضائی لازم در جهت حمایت از تولیدکنندگان را مد نظر قرار میدهیم.
حکم قضائی نباید منجر به تعطیلی واحد تولیدی شود
وی با تأکید بر اینکه هیچ حکم قضائی نباید منجر به تعطیلی یک واحد تولیدی شود، اظهار کرد: البته جلوی تعداد محدودی از سو استفادههایی که به نام تولید انجام میشود نیز گرفته خواهد شد که در استان ما بسیار کم است.
رئیسکل دادگستری خراسانجنوبی بیانکرد: مشکلات واحدهای تولیدی به چند دسته مشکلات مدیریتی، مشکلات با بانکها و مشکلات با برخی از دستگاهها چون بیمه و مالیات تقسیم میشود.
حمیدی با بیان اینکه برخی از مشکلات را تحریمهای دشمن به وجود آورده است، یادآور شد: البته باز شدن گرههایی که بانکها و سایر دستگاهها برای تولید به وجود آوردهاند به دست خود ما و با همت مسئولیت باز میشود.
در هر حال چیزی تا پایان سال رونق تولید نمانده است و این روزها فرصت مناسبی است تا با یک بررسی دقیق و موشکافانه دریابیم که چقدر به این شعار ضروری برای کشور عمل شده است. آیا دستگاهها و نهادهای اجرایی در این خصوص قدمی برداشتهاند و یا همچنان در سربرگ نامههای اداری تنها به نام این سال بسنده شده است.
نظر شما