۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۵۴

آئین سپاس از خسرو سینایی برگزار شد

آئین سپاس از خسرو سینایی برگزار شد

مراسم آئین سپاس از خسرو سینایی شب گذشته به همت موسسه توسعه تصویر شهر و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور هنرمندان در فرهنگسرای هنر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم هنرمندانی چون گیزلا وارگا سینایی، لوریس چکناواریان، محمدرضا اصلانی، حمید فرخ نژاد، مهدی احمدی، مازیار میری، بهمن فرمان آرا، مهرداد اسکویی، مسعود کرامتی، فرهاد آئیش، مهتاب کرامتی و ... حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم پس از صحبت های محمدابراهیم جعفری، نقاش و شاعر، درباره شخصیت هنری سینایی، اصلانی گفت: "عادت کرده ایم به سنتی که تاریخ گریز و در عین حال اسطوره ساز است. اما در نیم قرن اخیر این خاصیت اسطوره سازی را از دست داده و فراموش کرده ایم کجا هستیم و فراموش می کنیم کجا بوده ایم. به همین دلیل ارزش های خود را از دست می دهیم و دچار روزمرگی می شویم. هم اکنون معرفت نیز دچار روزمرگی شده است."

این مستندساز پیشکسوت با اشاره به آثار سینایی افزود: "در کارهای وی یک نوستالوژی ذاتی احساس می شود. در ادبیات توجه به نثر بیهقی و عطار به عنوان زمینه ها ی شعری بودن در کارهای سینایی همیشه جلب توجه می کند و این خصوصیات وی موجب می شود از نسل خود با این شاخصه ها جدا شود."

در ادامه برنامه نکوداشت خسرو سینایی، مهرداد اسکویی به عنوان شاگرد وی گفت: "من افتخار می کنم شاگردی کسانی را کردم که آبرو و حیثیت را برای سینمای مستند به ارمغان آوردند. خوشحالم از اینکه امروز برای تقدیر از این استاد بزرگ سالن فرهنگسرای هنر با حضور علاقمندان وی پر شده است."

کارگردان مستند "روزهای بی تقویم" افزود: "سینایی و دیگر اساتید گذشته دیگر تدریس نمی کنند من از این موضوع بسیار ناراحتم. جا دارد از بانیان این مراسم تشکر کنم و امیدوارم این اتفاق ها ادامه پیدا کند. آرزو دارم این اساتید را در سینمای ایران باشند و ما لیاقت شاگردی آنها را داشته باشیم."

در ادامه با حضور لوریس چکناواریان، بریرانی، محمدرضا اصلانی، جهانگیر هدایتی و سهیل جهان بیگلری از خسرو سینایی ، سمیرا سینایی سازنده فیلم "رقص با دوربین"، مهرداد اسکویی محقق و مشاور و آرش رصافی تدوینگر فیلم با لوح تقدیر و هدایایی تقدیر شد.

سمیرا سینایی پس از گرفتن هدیه خود گفت: "من بسیار خوشحالم که امروز چنین جمعیتی برای دیدن فیلم من آمده اند. البته می دانم که بیشتر این افراد برای پدرم به اینجا آمده اند. من همیشه دوست داشتم فیلمی بسازم که مخاطب زیادی داشته باشد و امروز این اتفاق میسر شده است."

همچین از سوی معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران از خسرو سینایی به عنوان یکی از سیاستگذاران جشنواره فیلم وارش با هدایایی تقدیر شد.

در ادامه نوبت به خسرو سینایی رسید که گفت: "در ابتدا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، رضا میرکریمی و موسسه توسعه تصویر شهر برای برگزاری این برنامه کمال تشکر را دارم. من فکر می کنم امشب شب دختر من است. من فقط بازیگر فیلم بودم و در ساخت این فیلم به او تذکر دادم که سعی کن فراموش کنی من پدرت هستم، من فقط موضوع فیلم تو هستم. او به تنهایی کار ساخت این اثر را دنبال کرد."

وی ادامه داد: "فرزندان آدم های بزرگ باید یک عمر تلاش بی حاصل کنند تا بگویند من خودم هستم. در تاریخ هنر و ادبیات چنین فرزندانی همیشه دیده می شوند. پسر چاپلین، فرزندان پیکاسو و ... همیشه این سایه سنگین را تحمل می کردند. به طور مثال تاریخ خودمان رضا عباسی را به عنوان یک هنرمند شاخص می شناسند، اما محمدشفیع عباسی پسر وی با وجود آثار بی نظیر در میان عموم شناخته شده نیست. من خوشبختانه آنچنان بزرگ و مشهور نشده ام که خانواده ام این سایه سنگین را نتوانند تحمل کنند. شرکاء زندگی من و فرزندانم هر کدام در راه خود موفق حرکت می کنند."

کارگردان فیلم موفق "عروس آتش" با یادی از دوستان و همکاران خود همچون دکتر حریری، علی اصغر اسکندری، اسماعیل امامی، علی لقمانی، مهدی احمدی، حمید فرخ نژاد، نظام کیایی، لوریس چکناواریان و محمدابراهیم جعفری از آنها به خاطر کمک ها و حمایت هایشان در تولید آثارش تشکر کرد. در پایان این برنامه هم فیلم "رقص با دوربین" برای حاضران به نمایش درآمد.

کد خبر 483855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha