به گزارش خبرنگار مهر؛ در این رویداد منصوره پناهی مدیرعامل خیریه رعد ابتدا به توضیح و تعریف معلولیت پرداخت و گفت: در گذشته اگر فردی عینک میزد یعنی در حال استفاده از یک وسیله کمکی بود اما حالا این مساله برای همه حل شده است. وی افزود: ویلچر هم مانند عینک یک وسیله کمکی است که اگر محیط مناسب سازی باشد دیگر محدودیت و معلولیت معنا ندارد.
پناهی در ادامه با بیان تاریخچه کوتاهی از سیستم کار در گذشته گفت: زمانی کار اصلی بشر کشاورزی و سپس صنعت بود. در این سیستم قدرت بدنی حرف اول را میزد اما حالا تواناییهای شناختی و قدرت حل مساله است که در کار مهم است. دو مهارتی که افراد دارای معلولیت آن را دارند.
پناهی با بیان اهمیت عمل به مسئولیت اجتماعی برای کسبوکارها به معرفی سیستم اشتغال حمایتشده پرداخت و گفت: در سیستم اشتغال حمایتشده، که چند سالی است در خیریه رعد دنبال میشود برای هر فرد کارجو یک مربی یا همیار شغلی اختصاص میابد. این همیار شغلی مسئول جستوجوی کار مناسب برای کارجو است و حتی زمانی که کار مناسب پیدا شود او را حمایت میکند و مسائل او را با کارفرما دنبال میکند. در حقیقت همیار شغلی فاصله کارجو و کارفرما را کم میکند و تسهیل کننده اشتغال برای آنهاست.
مدیرعامل خیریه رعد با بیان اینکه طبق قانون شرکتها موظف هستند درصدی از استخدامهای خود را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهند افزود: در ایران بهزیستی تسهیلات خوبی مانند وام برای کارفرمایانی که از میان توانیابان استخدام داشته باشد را در نظر گرفته است.
بنیانگذار روش اشتغال حمایتشده در ایران با تأکید بر لزوم مناسبسازی فضای شهری برای افراد دارای معلولیت افزود: این محیط است که باعث محدودیت افراد دارای معلولیت میشود اگر محیطهای شهری مناسبسازی شده باشند بین افراد دارای معلولیت و انسانهایی که معلولیت ندارند تفاوتی وجود ندارد.
مدیرعامل مجتمع رعد با اشاره به مفهوم شمول در رابطه با توان یابان بیان کرد: زمانی که تغییر نگرش در جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت اتفاق بیافتد مردم متوجه توانمندی این افراد میشوند پناهی در توضیح این مفهوم افزود: برای مثال شرکتهایی در اسکاندیناوی وجود دارند که کار اصلی آنها تست برنامههای کامپیوتری قبل از انتشار عمومی است. این شرکتها فقط افراد آسپرگر را برای این کار استخدام میکند چرا که این اختلال باعث دقت این افراد در انجام کارهای تکراری است و آنها بهخوبی از انجام این کار برمیآیند.
پناهی در پایان افزود: امیدوارم روزی در کشورمان افراد دارای معلولیت هم بتوانند مانند افراد بدون معلولیت بهراحتی در سطح شهر حرکت کنند و برای اشتغال آنها مانعی نباشد.
نظر شما