به گزارش خبرگزاری مهر، طرح دولت ترامپ درباره فلسطین که موسوم به «معامله قرن» است، از سوی هاآرتص اسرائیل منتشر شده است. این طرح در قالب یک سند ۱۸۱ صفحهای، شامل ۲۲ بخش و چهار ضمیمه است.
توجه به پیشینه طرحهای قبلی درباره فلسطین، مرزها، بیت المقدس، طرح اقتصادی ترامپ، گذرگاهها، امنیت، شرایط غزه، منطقه تجارت آزاد، توافق تجارت آزاد با ایالات متحده، سیاست بندری، منطقه بحرالمیت، مسئله اسرای فلسطینی، آوارگان فلسطینی، آموزش و فرهنگ از جمله عناوین بخشهای بیست و دوگانه طرح جنجالی آمریکا درباره فلسطین است که از سوی جرد کوشنر، داماد ترامپ و دیگر رهبران صهیونیستی تهیه و تدوین شده است.
با این حال با مطالعه اجمالی از این طرح نیز میتوان به یک طرفه بودن و شرم آور بودن پیشنهادات طرح آمریکا برای فلسطینیها پی برد.
در بخشهایی از طرح گفته شده که اسرائیل علاوه بر مسئولیت امنیتی دولت فلسطینی، همچنین مسئول تأمین امنیت گذرگاههای بینالمللی فلسطین را نیز برعهده خواهد داشت.
در ادامه گفته شده با توجه به گذرگاه رفح، سازوکارهای لازم بین جمهوری عربی مصر و رژیم صهیونیستی برای تأمین امنیت مورد نیاز در این چشم انداز در نظر گرفته شده است.
همچنین کنترل حریم هوایی و فضای الکترومغناطیسی غرب رود اردن همچنان در کنترل رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند.
در بخشی از سند منتشر شده همچنین ادعا شده است که در طول مذاکرات، طرفین با حسن نیت مسائل و موضوعات مالی را لازم است تا به بحث بگذارند.
در ادامه این سند گفته شده است: نیروی دریایی رژیم صهیونیستی این حق را خواهد داشت که از ورود تسلیحات و موادی که در اسلحه سازی کاربرد دارند به ویژه از مرز نوارغزه جلوگیری کند.
دولت فلسطین اجازه و حق انعقاد توافقات امنیتی، اطلاعاتی و یا نظامی با هیچ دولت و یا سازمانی که دارای تأثیرات خصمانه و منفی بر امنیت اسرائیل است و کابینه اسرائیل نیز آنها را تعیین و مشخص کرده است، نخواهد داشت.
دولت فلسطین نمیتواند تواناییهای نظامی و شبه نظامی خود در داخل و خارج از مرزهای فلسطین را توسعه دهد.
دولت خلع سلاح شده و غیرنظامی فلسطین از دارا بودن قابلیتها و تواناییهایی که میتواند دولت اسرائیل را تهدید کند، منع خواهد بود، از جمله: سیستمهای تسلیحاتی مانند هواپیماهای نظامی (با سرنشین و بدون سرنشین)، خودروهای سنگین زرهی، مینها، راکتها، مسلسلهای سنگین، موشکها، تسلیحات لیزری-تابشی، تواناییها و قابلیتهای جنگ الکترونیک و جنگ سایبری، اطلاعات نظامی، ضدکشتی، ضد زرهی و ضد هوایی، تاسیسات تولید و فرایندهای تهیه سیستمهای تسلیحاتی، تأسیسات آموزشی و زیرساختهای نظامی و هر نوع سلاح کشتار جمعی.
هر گونه توسعه تواناییهای امنیتی فلسطین فراتر از تواناییهای موجود در چشم انداز فعلی که از این تاریخ در نظر گرفته شده، تنها منوط به توافق با دولت اسرائیل خواهد بود.
رژیم صهیونیستی حق خلع سلاح و تخریب هر تاسیساتی را که در دولت فلسطین برای تولید تسلیحات ممنوعه و یا برای دیگر اهداف خصمانه استفاده میشوند را خواهد داشت.
در حالی که دولت اسرائیل بیشترین تلاشها را برای به حداقل رساندن اقدامات و حملات علیه دولت فلسطین بکار خواهد بست، اما همزمان دولت اسرائیل این حق را خواهد داشت که در صورت نیاز درگیر یکسری اقدامات امنیتی مورد نیاز خود شود، از جمله برای کسب اطمینان خاطر از اینکه دولت فلسطین غیرنظامی و خلع سلاح باقی مانده و تهدیدی متوجه دولت اسرائیل از جمله تهدیدات تروریستی نیست.
نظر شما