۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۷:۰۳

/ چرایی استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپا -1 /

یکجانبه گرایی در نظام بین الملل ؛ واقعیت رفتار آمریکا در پس سامانه دفاع موشکی

یکجانبه گرایی در نظام بین الملل ؛ واقعیت رفتار آمریکا در پس سامانه دفاع موشکی

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپا نشانه ای از تلاش واشنگتن برای ایجاد نظام سلسله مراتبی و تثبیت یکجانبه گرایی از طریق حاشیه راندن قدرت های مخالف و جذب کشورهای متمایل به بلوک غرب و تخصیص پاداش به کشورهای مردد می باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در مطلب پیش رو سعی گردیده که برپایی سامانه دفاع موشکی در جمهوری چک و لهستان در چارچوب سطح تحلیل جهانی و با بررسی نظام غالب جهانی پس از فروپاشی نظام دو قطبی مورد بررسی قرار گیرد.

 

پیروزی در یک نبرد، زمانی مفهوم می یابد که با عقب نشینی رقیب مواضع طرف مقابل اشغال گردد. کشورهای اروپای شرقی غنایم به جا مانده از جنگ نظام دو قطبی برای آمریکا محسوب می شود.

 

استخوان بندی یک نظام جدید بین المللی، رفتارهای جدیدی را در نقاط مختلف جهان می طلبد که در اروپای شرقی به صورت استراتژی های مبتنی بر فشارهای روانی که نشان دهنده تثبیت حاکمیت قدرت برتر آمریکا در نظام سلسله مراتبی می باشد، بر ضد روسیه بروز کرده است.

 

برپایی سامانه دفاع موشکی در جمهوری چک و لهستان بدون آنکه مقابله جویی با ایران را هدف اصلی قرار داده باشد، بیشتر بر مبنای تعریف جدید از موقعیت جغرافیای سیاسی کشورهای اروپای شرقی در نزد اذهان جامعه جهانی صورت می گیرد. تعریفی که مهر تاییدی بر جدایی اروپای شرقی از زیر نفوذ مسکو می باشد.

 

استراتژی آمریکا در اروپای شرقی از آن جهت حایز اهمیت است که از زاویه دیدی به چک و لهستان نگریسته است که ریشه در مطالبات عقایدی داشته که سرنوشت آمریکا را تا راس نظام سلسله مراتبی در عرصه بین الملل حاکم کرده است و می تواند فاز جدیدی را برای نفوذ بیشتر در کشورهای اوراسیا هموار سازد.

 

آمریکا با توجه به رویکردهای اروپا و روسیه زمینه را برای تثبیت نظام سلسله مراتبی مهیا تر از گذشته می بیند. رفتار روسیه در جهت اهداف ملی و ثبات بخشیدن به ساختار پس از فروپاشی قرار دارد و احتمال دارد فراغت از رفتارهای مبتنی بر نزاع ایدئولوژیک و کاهش هزینه ها، به تقویت بنیان های ساختاری روسیه در عرصه بین الملل منتهی گردد .

 

دراین حالت قطع وابستگی کشورهای اروپای شرقی به منظور تحکیم وابستگی نظام سلسله مراتبی با مشکل روبرو می گردد از همین رو تا زمانی که روسیه تنها در چارچوب سرزمینی سیاست های خود را تنظیم می کند و با در نظر داشت این نکته که اتحادیه اروپا ریاست آمریکا در بلوک غرب را پذیرفته است، ایجاد اختلاف و جدا کردن کشورهای اروپای شرقی از روسیه به معنای وارد کردن بازیگران به نظام سلسله مراتبی جهانی است.

 

آمریکا با بهره گیری از شبه نفوذ روسیه در کشورهای اروپای شرقی بنا دارد از این فرصت به تقویت شاکله نظام سلسله مراتبی از طریق ادغام بخشی اقدام ورزد و در این مسیر از مشوق های اقتصادی نیز بهره گیری نماید.

کد خبر 484007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha