به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر کنترل و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در سال جاری، سطح تحت پوشش کامل طرحهای مذکور در کشور از مرز ۱۳ میلیون هکتار گذشت که این امر ظرفیت مدیریت ۱۰ میلیارد مترمکعب بارش و سیلاب در سال و نفوذ آن به درون زمین را فراهم ساخته است.
ابوالقاسم حسین پور با اشاره به وضعیت سیل خیزی کشور و تشدید وقایع حدی بارش و سیلاب در مناطق مختلف کشور تصریح کرد: نفوذ بارش و سیلاب به درون زمین و تقویت ذخیره آب سبز در خاک و همچنین آب آبی در آبخوان چاهها، چشمهها و قنوات از جمله اهداف و کارکردهای آبخیزداری و آبخوانداری بوده که همسو با اهداف پایداری طبیعت و منابع طبیعی است.
حسین پور گفت: بیش از ۶۳ میلیون هکتار اراضی کاملاً" نفوذپذیر در کشور وجود دارد که مستعد توسعه سامانههای ذخیره سازی و نفوذ آب ناشی از باران و سیلاب است و سرمایه گذاری لازم در آن میتواند نقش مؤثری در کاهش مخاطرات سیل و همچنین حفظ و پایداری آب در کشور ایفا نماید.
مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها با تاکید بر ۱۳ میلیون هکتار حوزههای آبخیز مطالعه شده و آماده اجرا در کشور، افزود: اجرای هر هکتار فعالیت بهینه و کامل آبخیزداری و آبخوانداری در شرایط کنونی با نرخ هزینه واحد ۲ میلیون تومان محقق میشود، این در حالی است که در وضعیت حاضر نرم اعتبار اختصاص یافته، حدود ۵۰ درصد میزان فوق بوده و لازم است در آن تجدیدنظر و به روزرسانی شود.
حسین پور گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی حاکم بر آبخیزهای کشور، توسعه فعالیتهای بیومکانیک بعنوان ضرورت روز، بیش از گذشته مدنظر قرار دارد.
وی توسعه اقدامات در سطوح خارج از آبراههها در دشت سرها و دامنهها را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: اجرای اقداماتی از قبیل پخش سیلاب، سامانههای آبگیر باران (میکروکچمنت ها)، بانکت ها، تراس ها و نظایر آنکه منجر به افزایش نفوذ باران و بهبود وضعیت پوشش گیاهی میشوند در برنامه آتی آبخیزداری و آبخوانداری بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
نظر شما