محمد حاج‌ابوالقاسم در گفتگو با مهر:

گام دوم انقلاب حرکت به سوی قله‌ها در بستر مقاومت است

گام دوم انقلاب حرکت به سوی قله‌ها در بستر مقاومت است

حجت الاسلام حاج‌ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: گام دوم انقلاب امتداد حرکت انقلاب با قدرت بیشتر و با تکیه بر نسل‌های بعد وحرکت به سوی قله‌های کمال و سعادت است که از بستر مقاومت می‌گذرد.

حجت‌الاسلام محمد حاج‌ابوالقاسم دولابی به مناسبت اولین سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دهه فجر امسال در حالی آغاز شد که ما در شرایط خاصی قرار داشتیم. از یک سو جسارت و تعدی آمریکای جنایتکار به یکی از سرداران سپاه اسلام اتفاق افتاد و از سوی دیگر حماسه میلیونی مردم و خروش جبهه مقاومت علیه این تعدی و ظلم بود که هر دو به تعبیر رهبر معظم انقلاب از ایام الله بود. آغاز دهه فجر امسال با دو اتفاق بزرگ و دو روز بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی مقارن بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: می‌شود از این جهت اهمیت دهه فجر امسال را این گونه تحلیل کرد که در آستانه دهه پنجم انقلاب و جشن چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب پویایی و نشاط و زندگی انقلاب اسلامی بار دیگر مشاهده شد و حضور یکپارچه مردم از نسل اول تا چهارم انقلاب در کنار هم و در صدد انتقام جویی از استکبار جهانی یکی از جلوه‌های زیبای دهه فجر انقلاب اسلامی در سال جاری است.

گام دوم انقلاب، امتداد حرکت انقلاب با قدرت بیشتر و با تکیه بر نسل‌های بعد و حرکت به سوی قله‌های کمال و سعادت است که از بستر مقاومت می‌گذرد

وی ادامه داد: گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب ترسیم کردند، در واقع امتداد حرکت انقلاب با قدرت بیشتر و با تکیه بر نسل‌های بعد و حرکت به سوی قله‌های کمال و سعادت که از بستر مقاومت می‌گذرد، مهم‌ترین پیام بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب بود و تصور من این است که اتفاقاتی که در این یک ماه اخیر رخ داد نشانگر این حقیقت بود که ملت شریف ایران در کنار سایر امت‌های جبهه مقاومت، آمادگی کامل برای برداشتن گام دوم با قدرت و صلابت هر چه بیشتر را دارد.

محمد حاج‌ابوالقاسم در ادامه گفت: گام دوم انقلاب حرکت به سوی قله‌ها در بستر مقاومت است که حوادث ماه‌های گذشته بیانگر وجود این روحیه و بالا رفتن روحیه مقاومت در ملت ایران بود. تصور من این است که دهه فجر امسال می‌تواند نویدبخش دهه پنجم پر افتخاری برای ملت ایران به صورت خاص و برای جبهه مقاومت به صورت عام به شمار آید.

وی اضافه کرد: انقلاب ما انقلابی بر پایه ارزش‌های انسانی و الهی بوده است. این ارزش‌ها هیچ وقت رنگ نمی‌بازند و هیچ وقت به سردی نمی‌گرایند و دچار روزمرگی نمی‌شوند. چون ارزش‌های الهی ارزش‌هایی هستند که نو به نو و در چارچوب تعالیم پیامبران الهی هر روز تازه و نشاط بخش اند. عامل دیگر تداوم انقلاب ما مردمی بودن این انقلاب به معنای واقعی کلمه است. صاحبان اصلی این انقلاب مردم بوده‌اند. احزاب، جریان‌ها و یا نهادهای قدرت و ثروت متولی این انقلاب نبودند. انقلاب اسلامی ایران انقلابی بود که به معنای واقعی کلمه مردمی بود و چون مردم مالکان این انقلاب بودند، با قدرت از این انقلاب حراست کردند و انقلاب را تا دهه پنجم خودش امتداد دادند.

انقلاب اسلامی ایران انقلابی بود که به معنای واقعی کلمه مردمی بود و چون مردم مالکان این انقلاب بودند، با قدرت از این انقلاب حراست کردند و انقلاب را تا دهه پنجم خودش امتداد دادند

محمد حاج‌ابوالقاسم سپس عنوان کرد: عامل دیگر رهبری این انقلاب بوده که یک رهبری دینی بوده و این مسئله موضوع کوچکی نیست. یکی از اصلی ترین عوامل استقرار انقلاب اسلامی عنصر دین و حاکمیت رهبر دینی بوده است. چون مردم دین را از اعماق وجودشان دوست دارند و در حرکت دینی خودشان چشم به ولی و رهبر دینی دوخته‌اند و نیز چون رهبری نظام یک رهبری مقتدر و پویا و بانشاطی بوده است، شاهد هستیم انقلاب تا دهه پنجم خودش امتداد پیدا کند. اینها اصلی ترین علل دوام انقلاب اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: البته عوامل دیگری هم می‌شود در کنار اینها مطرح کرد. از قبیل حماقت‌های دشمنان ما و شیطنت‌های آنها که به تعبیر معروف عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. خود این هجمه‌ها و حیله‌ها و این دست اندازی ها در هر بازه زمانی موجب اتحاد و انسجام بیشتر مردم شد. همچنین باعث استمرار بیشتر و اتقان تفکر انقلابی در کشور گردید، لذا انقلاب ما با همه انقلاب‌های دیگر متفاوت بوده و استمرار این انقلاب هم در گرو استمرار همین عواملی است که ذکر شد.

محمد حاج‌ابوالقاسم همچنین عنوان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم از تعبیر نظام انقلابی برای توصیف جمهوری اسلامی استفاده کردند. انقلابی بودن به معنای ایستادگی بر روی ارزش‌ها و پویایی و حرکت رو به جلو است. نظام هم به معنای ساختار و روابط سازمان یافته در عرصه‌های مختلف کشور است. اگر بخواهیم این ساختارهای موجود انقلابی بمانند معنایش این است که ساختارها مردمی بمانند و با انگیزه‌های دینی و زیر سایه تعالیم رهبری حرکت رو به جلو داشته باشند. بنابراین ساختارها هم باید پویایی داشته باشند، متناسب با شرایط انعطاف به خرج دهند و دیوان سالاری مفرط باعث ایستایی و عدم حرکت انقلاب نشود.

وی افزود: نظام انقلابی نظامی است که در راستای تحقق آرمان‌ها با حمایت از مردم و روی کار آوردن مردم به دنبال تحقق اهداف بلند انقلاب باشد. همان طور که عرض کردم یکی از اصلی ترین دلایل تداوم این انقلاب حاکمیت دینی یا همان ولایت فقیه است. به این نکته باید توجه کرد که اگر نقش مردم کمرنگ شود، عامل پیش برنده انقلاب دچار مشکل می‌شود و اگر نقش رهبری و ولایت فقیه کم رنگ شود، جهت این حرکت گم می‌شود و ممکن است حرکت به انحراف کشیده شود، لذا ولایت فقیه به مثابه قطب نمایی جهت حرکت مردم را مشخص می‌کند.

محمد حاج‌ابوالقاسم در پایان اظهار داشت: لذا نظام انقلابی علاوه بر مردمی بودن، تکیه بر سیاست‌های کلی نظام که توسط ولی فقیه ترسیم می‌شود را جز ضروریات خودش می‌داند. بنابراین با تکیه بر عنصر ولایت فقیه و حمایت‌های مردم این نظام می‌تواند کماکان انقلابی بماند.

کد خبر 4843570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha