۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۵:۲۳

یک کارشناس مسائل ترکیه :

سیاست خارجی ترکیه بر اساس نزدیکی با همسایگان ، موفق بوده است / روابط تهران و آنکارا عمیق تر شده است

سیاست خارجی ترکیه بر اساس نزدیکی با همسایگان ، موفق بوده است / روابط تهران و آنکارا عمیق تر شده است

به گفته یک کارشناس مسائل سیاست خارجی در ترکیه سیاست خارجی آنکارا بر اساس نزدیکی با همسایگان به ویژه با ایران موفق بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر،"سوات کینیکلی اوغلو" (Suat Kınıklıoğlu) کارشناس و متخصص سیاست خارجی و مدیر اجرایی صندوق مارشال آلمان از دفتر ایالات متحده در آنکارا، در گفتگو با "ترکیش ویکلی" همچنین درباره نقطه نظر آمریکا درباره روابط ترکیه و ایران گفت : در ایالات متحده اکنون مهمترین مسئله، موضوع ایران است. البته عراق هم مسئله مهمی است، اما مسئله ای که در افق پدیدار است، ایران است و زمانی که ما درباره ترکیه صحبت می کنیم؛ روابط این کشور با ایران مطرح می شود.

سوات کینیکلی اوغلو افزود : در حقیقت در سیاست خارجی ترکیه بر کاهش مسائل و به حداقل رساندن آن با همسایگان تاکید شده و در چند سال گذشته روابط ترکیه با ایران و سوریه عمیق تر شده و سطح مبادلات تجاری ما افزایش پیدا کرده است و سیاست گفتگوی ما نیز بیشتر و عمیق تر شده و تصور می کنم نگرانی هایی در واشنگتن از این مسئله وجود دارد.

کینیکلی اوغلو گفت : سیاست خارجی در ترکیه به طور عمده برگرفته از دیدگاهها و تفکرات پروفسو"احمد داووداوغلو"(Ahmet Davutoğlu) مشاور سیاست خارجی نخست وزیر ترکیه است و این سیاست بر این اساس است که ترکیه باید روابط خود را با همسایگان عادی کند و فکر می کنم که به استثنای ارمنستان این سیاست موفق بوده است.

این کارشناس سیاست خارجی در ترکیه ادامه با اشاره به لزوم تنش زدایی با همسایگان و نیاز آنکارا به تجارت با دمشق و تهران، افزود:عراق یک مورد ویژه است به خاطر اینکه در حال حاضر در این کشور یک دولت نداریم، اما این سیاست با ایران و سوریه موفق بوده است و ما اکنون با یونان هم روابط خوبی داریم و ترکیه تنها کشوری است که هم می تواند با اسرائیلی ها و فلسطینی ها صحبت کند و هم می تواند با اعراب و ایران به گفتگو بنشیند.

وی همچنین درباره نقشی که ترکیه می تواند در بحث ایران ایفا کند، گفت : البته ترکیه از برخی کانال های گفتگو برخوردار است که دوستان آمریکایی ما گاهی مواقع از آن به ویژه درباره ایران برخودار نیستند؛ در عین حال به عقیده این کارشناس، ترکیه تنها کانال ارتباط با ایران و سوریه نیست؛ اروپایی ها هم دارای کانال گفتگو با این دو کشور هستند.

این کارشناس افزود: اما دراین باره اطمینان بیشتری به ترکیه وجود دارد و این کشور دارای امکانی برای تصمیم گیری مستقل است و در ماه مارس سال 2003 ، ترکیه در زمان تهاجم آمریکا به عراق تصمیم گرفت که به آمریکا اجازه استفاده از فضای خود را برای آغاز جبهه در شمال عراق ندهد و از آن زمان به بعد همکاران آمریکایی ما هر از چند گاهی از دیپلماسی و خود ترکیه برای دسترسی به نه تنها مقام های ایران و سوریه، بلکه همچنین درباره دیگر کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی و دیگران نیز استفاده می کنند.

کد خبر 484379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha