۱۵ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۵۰

حجت الاسلام خمینی:

در حکومت علوی روش‌های رسیدن به هدف نباید غیراخلاقی باشد

در حکومت علوی روش‌های رسیدن به هدف نباید غیراخلاقی باشد

ری- تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) گفت: در حکومت علوی روش‌های رسیدن به هدف نباید غیراخلاقی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسن خمینی بعد از ظهر سه شنبه در دیدار رئیس و مدیران ارشد سازمان صدا و سیما طی سخنانی با بیان ویژگی‌های حکومت علوی گفت: اگر دلمان را صاف کنیم، حکومت علوی می‌شود، در حکومت علوی روش‌های رسیدن به هدف نباید غیراخلاقی باشد.

وی گفت: حوادث می‌آید و می‌رود و روزهای خوش و ناخوش با خود دارد، اما نیت نباید عوض شود. خیلی‌ها سر سفره انداخته شده آمدند؛ اما روزهای سختی هم بوده است، پیغمبر (ص) هم همین طور بوده است، آزارهایی که پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) دیده اند کم نیست، روزهای خوش مثل فتح مکه هم داشته اند. آنها نه از فتح‌ها غرّه شدند که منیّتی در آنها پیدا شود و نه از شکست‌ها دلسرد شدند که راه را گم کنند.

خمینی افزود: از سویی نباید بر پیروزه ها غره شد و غرور و کبر داشت، پیامبر (ص) نه بر پیروزی‌ها غرّه شدند و نه در روزهای سخت خدا را فراموش کردند، در حکومت الهی روش‌ها نباید غیر الهی باشد.

وی گفت: در رابطه با دروغ از پیامبر (ص) روایت است که مؤمن دروغ نمی‌گوید. برای اینکه آفت دروغ در خودش هست و اول از همه برکت را از زندگی می‌برد و در دراز مدت حیثیتی را برای هیچ کس باقی نمی‌گذارد. این سنت پیامبر (ص) است که زبان به یاوه نباید باز کرد و وجه تمایز حکومت الهی و غیر الهی در این است.

تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با بیان وجه تمایز انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی با دیگر شیوه‌های حکومتی و انقلاب‌های جهان گفت: یکی از ویژگی‌های بزرگ انقلاب ما الهی بودن آن است. تمایز یک مجموعه الهی، که نمادش حکومت امیرالمؤمنین (ع) باشد، با یک حکومت شیطانی که نماد آن حکومت معاویه است، به نظر من در دو حوزه نیت و روش‌ها است، تمایز حکومتی که امام به تأسی از امیر المومنین (ع) و پیامبر (ص) ایجاد کردند، در روش‌های اخلاقی است، نیت حکومت الهی و علوی نفسانی نیست. نیتی که برای آن عمل می‌کنیم به افعال ما رنگ می‌دهد.

وی گفت: نیت الزاماً یک امر ماورایی نیست. همه قضیه از همین قدم گذاشتن بر نفس آغاز می‌شود. باید لحظه به لحظه خودمان را واصل کنیم؛ شیطان در بزنگاه‌های عمیقی انسان را گرفتار نیت خودش می‌کند و «من» حاکم بر حقیقتی می‌شود که انسان باید آن را دنبال کند.

خمینی با تقبیح دروغ اضافه کرد: دروغ برکت را از زندگی می‌برد، ممکن است دروغ در کوتاه مدت به نفع کسی باشد، اما در بلندمدت حیثیتی را برای هیچکس باقی نمی‌گذارد، دهان به یاوه و دروغ پراکنی نباید باز کرد این، سنت علوی نیست.

کد خبر 4844596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha