به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان، جواد عرب مجاهد اظهار داشت: در میان سوسمارهای ایران، اینگونه قدرت بیشتری در همرنگ سازی خود با محیط پیرامون را دارد و وقتی با نگاهی تیزبینتر به فَلسهای پشت این مارمولک نگاه کنید به تطابق حیرتانگیز آن با محیط پیرامونش که اکثراً دانههای شن هستند، پی میبرید.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست خاش ادامه داد: زیستگاه این سوسمار گریز پا، نواحی بیابانی در دشتهای ماسهای آمیخته با سنگریزه و همراه با پوشش گیاهی اندک و پراکنده مرکز و جنوب شرق ایران است و پراکندگی جهانی آن در پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و حتی بیابانهای سوریه، عربستان و عمان گسترده است.
وی افزود: طول نمونه بالغ این جانور از پوزه تا انتهای دم نزدیک به ۲۱ سانتیمتر است و از مورچهها و دیگر حشرات تغذیه میکند که البته رژیم گیاهخواری در میان این سوسمار زیبا نیز جایگاه ویژهای دارد.
عرب بیان کرد: وقتی در تابستان و در هنگام روز شنهای بیابان بسیار داغ است، از این خزنده حرکات جالبی سر میزند و در چنین حالتی او را میبینید که پاهایش را دو به دو جابجا کرده و بالا میگیرد تا کمترین تأثیر را از گرمای سوزنده شنها در کف پاهایش احساس کند.
نظر شما