خبرگزاری مهر، گروه استانها: ستاد برگزاری اکران فیلمهای جشنواره فجر در استان گیلان امسال در کنار اکران همزمان فیلمهای این جشنواره، جلسات نقد و بررسی را که در سالهای گذشته یکی از مطالبات اهالی هنر این استان بود را پیش بینی و برگزار کرده است. این جلسات هر شب ساعت ۲۲ بعد از آخرین سانس اکران فیلمهای جشنواره در ساختمان ساعت شهرداری رشت و در تالار گفتگو با حضور منتقدان برجسته گیلانی برگزار میشود.
ای کاش تعدادی از آثار جشنواره فجر ساخته نمیشد
نواب محمودی یکی از مدرسان فیلمسازی و کارگردان فیلمهای کوتاه در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر اشاره به اینکه فضای نشستهای نقد و بررسی همانند ماهیت آن همیشه داغ و پرتنش است، اظهار کرد: با توجه به بحثهای مختلفی که در حوزه فیلمها انجام میشود و در این زمینه نظرات موافق و مخالف وجود دارد نشستها همیشه داغی و جذابیت خود را دارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در شبهای گذشت استقبال خوبی از نشستهای نقد و بررسی انجام نشده است، گفت: شاید یکی از مهمترین دلایل برگزاری دیر هنگام این نشستها و همچنین اطلاع رسانی ضعیف در زمینه برگزاری آن را بتوان نام برد.
مدرس فیلمسازی در ادامه با اشاره به اکران فیلمهای کارگردانان شناخته شده در شبهای آینده، ادامه داد: امیدواریم با اکران این فیلمها در شبهای آینده شاهد استقبال بیشتری از نشستهای نقد و بررسی باشیم اما همین اتفاق و ایجاد این فضا برای گفتگو درباره یک فیلم بسیار حائز اهمیت بوده و جای قدردانی دارد که امیدوارم به همین جا ختم نشده و به صورت جدی تر ادامه یابد.
محمودی به فیلمهای اکران شده جشنواره طی دو روز گذشته در سینما میرزا کوچک رشت اشاره کرد و افزود: کیفیت و ارزش تعدادی از این آثار همانند برخی آثار سالهای گذشته جشنواره فجر قابل قبول نبوده و ای کاش ساخته نمیشد اما در میان آثار اکران شده دو فیلم «پوست» و «شنای پروانه» جز فیلمهای قابل قبول و دفاع است به ویژه اینکه در گروه فیلم اولیها قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این موضوع نوید میدهد که کارگردانان جوان و تازه کار که از سینمای کوتاه و مستند آمدهاند اگر به آنها فضا و فرصت کافی داده شود شاهد آینده بهتری برای سینمای ایران خواهیم بود.
منتقد گیلانی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری این جشنوارهها میتواند در رشد و ارتقای سطح کمی و کیفی حوزه هنر به ویژه سینما، تئاتر و نمایش استان گیلان تأثیرگذار باشد به خبرنگار مهر گفت: جشنواره فیلم فجر به صورت مستقیم تأثیری ندارد زیرا این جشنواره در حوزه سینمای فیلمهای بلند فعالیت میکند و اکثر فیلمهای بلند در تهران ساخته میشوند اما ایجاد همین فرصت که علاقمندان حوزه سینما بتوانند همزمان با تهران فیلمها را در استانها و شهرستانها تماشا کنند جای تشکر و قدردانی دارد و این تمرکززدایی از تهران حائز اهمیت است.
ظهور استعدادهای جوان با برگزاری جشنوارهها
وی در ادامه به شور و حال ایجاد شده در میان جوانان علاقه مند به هنر هفتم در استان گیلان برای تماشای فیلمهای جشنواره در سالهای اخیر اشاره و تصریح کرد: این جشنواره کمک میکند تا افرادی که در طول سال فرصت تماشای فیلمها را نمیکنند طی این چند روز به تماشای فیلمها بنشینند.
محمودی با بیان اینکه حداقل تأثیر هر جشنواره بروز و ظهور استعدادهای جوان و جدید در عرصه سینمای ایران است، اظهار کرد: جشنوارهها تنها مکانی است که هنرمندان جوان به ویژه در حوزه فیلمهای کوتاه و مستند خود را معرفی و اثر خود را به نمایش میگذارند.
وی با اشاره به اکران فیلمهای «ابراهیم حاتمی کیا»، «مسعود کیمیایی»، «محمدحسین مهدویان» و «پیمان قاسمخانی» و «مجید برزگر» در روزهای آینده در رشت، گفت: فیلم «پیمان قاسمخانی» اساساً از بازی خارج است زیرا یک فیلم کمدی و برای اکران و فروش ساخته شده و در بازیهای جشنواره به ویژه در حوزه جوایز احتمالاً جایگاهی نداشته باشد. اما فیلمهای «حاتمی کیا» و «کیمیایی» با توجه به سابقه آثار این کارگردانان همیشه دارای طرفداران بوده و حتی مخالفان آنها نیز برای تماشای آثار این دو کارگردان لحظهشماری میکنند.
محمودی ادامه داد: اما فیلم «درخت گردو» «محمدحسین مهدویان» به دلیل جنس فیلمسازی وی و موضوعاتی که طی چند سال اخیر به آن پرداخته، سبب شده که او نیز وارد این گروه از کارگردانان شود هر ساله افرادی که جشنواره و سینمای ایران را پیگیری میکند منتظرند ببینند که این کارگردان جوان چه اثری را خلق کرده است.
وی افزود: البته امسال شاهد اکران کاری از «مجید برزگر» بعد از «پرویز» هستیم که این خود نیز در میان علاقمندان به کارهای این کارگردان شور و حرارت ایجاد کرده است.
نظر شما