۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۵۰

معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:

قیمت کره در سال آینده تغییر می کند

قیمت کره در سال آینده تغییر می کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قیمت کره در سال آینده تغییر می کند، گفت: به نظر می رسد عده ای به صورت کاملا برنامه ریزی شده صنایع غذایی کشور را نشانه گرفته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشستی خبری با اشاره به اینکه به مناسبت دهه فجر ۱۳۰۱ پروژه در حوزه دام و طیور افتتاح می‌شود، گفت: ۶۲۱ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در این حوزه سرمایه گذاری شده، ضمن اینکه ۷ میلیارد تومان نیز سرمایه دولت و ۲۶۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکی بوده است.

به گفته رضایی، برای ۳ هزار و ۶۶۰ نفر در این زمینه اشتغال مستقیم و برای ۲ هزار و ۱۹۶ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

پیش بینی تولید ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۳۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل کشور تولید شد، گفت: پیش بینی می‌شود این رقم امسال به حدود ۸۶۰ هزار تن برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۰.۵ میلیون تن شیر خام در کشور تولید شد، افزود: پیش بینی می‌شود میزان تولید شیرخام در سال جاری از مرز ۱۱ میلیون تن بگذرد.

وی همچنین میزان تولید گوشت طیور را در سال گذشته حدود ۲.۳ میلیون تن اعلام کرد و گفت: این رقم در سال جاری بیش از ۲.۶ میلیون تن خواهد بود که ۱۰.۵ درصد در این حوزه با رشد مواجه هستیم.

رضایی تولید تخم مرغ را در سال ۹۷، ۹۰۱ هزار تن اعلام کرد و افزود: پیش بینی می‌شود امسال تولید تخم مرغ از مرز یک میلیون تن بگذرد که ۱۲.۹ درصد رشد را در این حوزه شاهد هستیم.

وی میزان تولید عسل را در سال گذشته ۹۰ هزار تن و پیش بینی تولید سال جاری را ۱۱۲ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۲۴.۴ درصد در این حوزه با رشد مواجه هستیم، ضمن اینکه ۴۱.۶ درصد رشد نیز در حوزه تولید پیله تر ابریشم را شاهد هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در حال حاضر ارزان‌ترین ماده پروتئینی در دسترس مردم مرغ و تخم مرغ است، افزود: رشدی که در زمینه تولید این محصولات اتفاق افتاده، ماحصل تقاضای مردم بوده و ما این پیش بینی را از سال گذشته داشتیم. به همین دلیل برای تولید برنامه ریزی دقیق انجام شد و در حال حاضر نیز شاهدیم که کمترین نوسان قیمتی و وفور تولید را در این حوزه داریم.

مصرف سرانه گوشت مرغ از ۳۱ کیلوگرم عبور می‌کند

رضایی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود امسال سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور از ۳۱ کیلوگرم عبور کند، گفت: سرانه مصرف تخم مرغ نیز ۱۱.۸ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف پروتئین حیوانی به طور متوسط در سال جاری بیش از ۳۶ گرم بوده است، تصریح کرد: میانگین جهانی در این حوزه ۲۹ گرم است و رقمی که در کشور ما وجود دارد بسیار مناسب است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر آلودگی شیر تولیدی در کشور گفت: متأسفانه صحبت‌هایی به صورت غیرمسئولانه عنوان و منتشر می‌شود که این سخنان کاملاً کذب است.

رضایی اضافه کرد: چگونه امکان دارد شیر خام بدون اندازه گیری مواد آلاینده وارد کارخانجات لبنی شود؟ دامداران توجه لازم را به گوساله و به ویژه گاو مولد دارند، چرا که دام مولد چند ده میلیون تومان قیمت دارد و امکان ندارد دامدار نسبت به خوراک و تغذیه آن بی توجه باشد.

وی با اشاره به اینکه سم آفلاتوکسین قبل از هر چیز کبد گاو را تحت تأثیر قرار می‌دهد و از بین می‌برد، گفت: علاوه بر این کارخانجات لبنی برای حفظ برند و آبروی خود موظف هستند تمام فاکتورهای لازم را در حوزه بهداشت و استاندارد محصولات رعایت کنند و با توجه به سرمایه گذاری‌های انجام شده در این حوزه غیرممکن است که کارخانجات از این مسائل چشم پوشی نمایند.

رضایی تصریح کرد: حتی کارخانجات گاهی به صورت سرزده از دامداری‌ها بازدید می‌کنند تا ببینند که شرایط تولید شیر در آنجا به چه صورت است.

عده‌ای به صورت کاملاً برنامه ریزی شده صنایع غذایی کشور را نشانه گرفته اند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد عده‌ای به صورت کاملاً برنامه ریزی شده صنایع غذایی کشور را نشانه گرفته اند، گفت: همان طور که مشاهده کردید این افراد وقتی دستشان به جایی نرسید، درون کیک‌ها قرص جاسازی کردند تا به صنعت آسیب بزنند.

رضایی با بیان اینکه تولید شیرخام و لبنیات به صورت منطقی و با ضوابط فنی در حال انجام است، درباره واردات نهاده‌های دامی از جمله ذرت نیز افزود: تمام نهاده‌های وارداتی قبل از اینکه به سمت کشورهای مقصد بارگیری شوند، از نظر آلاینده‌ها و استانداردهای لازم اندازه گیری و بررسی می‌شوند و در صورتی که مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد، بارگیری انجام خواهد شد. همچنین وقتی این محموله‌ها وارد گمرک می‌شوند در آنجا نمونه گیری انجام می‌شود و اگر موردی از آلودگی دیده شود، اجازه ترخیص به این محموله‌ها داده نخواهد شد، بنابراین گرمی از ذرت‌های آلوده وارد کشور ما نشده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران به چند کشور مطرح دنیا از جمله فدراسیون روسیه صادرات محصولات لبنی دارد، تصریح کرد: این کشورها استانداردهای سختگیرانه ای دارند که صادرکنندگان ما موظف به رعایت آنها هستند، بنابراین وقتی که به این کشورها صادرات داریم، مطمئن می‌شویم که محصولات لبنی با کیفیت کامل تولید می‌شود.

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه تولید شیر اقدامات ژنتیکی خوبی صورت گرفته است، گفت: بیش از ۵۰ درصد گوشت قرمز کشور از محل دام سنگین تأمین می‌شود و برای اینکه تولید گوشت را افزایش دهیم، نژادهای چندمنظوره را وارد کرده ایم که اولاً مقاومت بالایی نسبت به بیماری‌ها دارند و ثانیاً قابلیت تولید گوشتشان بیشتر است، ضمن اینکه کیفیت گوشت آنها نیز بالاتر است.

وی، جمعیت گاوهای آمیخته را در سال ۹۷، ۲۸۰ هزار رأس عنوان کرد و گفت: امسال این رقم به ۳۵۰ هزار رأس می‌رسد، ضمن اینکه در افق ۱۴۰۰ رقم ۶۰۰ هزار رأس مدنظر ماست و نهایتاً جمعیت آنها به یک میلیون رأس خواهد رسید و طرح متوقف خواهد شد.

رضایی جمعیت نژادهای شیری را در سال ۹۷، ۵۰ هزار رأس، در سال جاری ۹۳ هزار رأس عنوان کرد و گفت: در افق ۱۴۰۰ این رقم به ۳۴۰ هزار رأس خواهد رسید.

وی جمعیت نژاد اصلاح شده گوسفند را نیز در سال ۹۷، ۶۰ هزار رأس و در سال جاری ۱۱۰ هزار رأس عنوان کرد و گفت: در افق ۱۴۰۰ این رقم به ۸۰۰ هزار رأس می‌رسد.

رضایی افزود: پیش بینی می‌شود امسال در زمینه گوشت قرمز ۱۲ زنجیره و در زمینه شیرخام ۱۵ زنجیره ایجاد شود.

به دستور رهبر انقلاب مرغ لاین آرین وارد چرخه تولید گوشت طیور می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه علیرغم تمام تحریم‌ها هیچ مشکلی در تأمین مواد ژنتیکی گوشت مرغ (جوجه یک روزه) وجود ندارد، گفت: تمهیدات لازم نیز در این زمینه اندیشیده شده که اگر تحریم‌ها محدودیت‌های بیشتری را ایجاد کرد در این حوزه دچار مشکل نشویم و بنده قول می‌دهم که تا سالیان سال اتفاقی در صنعت مرغ گوشتی و مرغ تخم گذار رخ ندهد.

رضایی تصریح کرد: به دستور رهبر معظم انقلاب قرار است مرغ لاین آرین وارد چرخه تولید گوشت طیور شود.

قیمت کره از سال ۹۹ تغییر می‌کند

وی با اشاره به تغییر نرخ ارز وارداتی کره از ۴,۲۰۰ تومان به ارز نیمایی گفت: این اتفاق ابتدای سال جاری رخ داد و با توجه به حجم کره ای که وارد کشور شده و مابه التفاوتی که در این زمینه پرداخت شده است، از سال آینده تغییرات قیمتی اتفاق می‌افتد.

رضایی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز تغییری در قیمت رخ نداده، در این زمینه اظهارنظر نمی‌کنم اما سازمان حمایت قیمت تمام شده را محاسبه و قیمت مصوب را اعلام خواهد کرد.

معاون وزیر جهاد با اشاره به کمبود تولید کره در کشور اضافه کرد: برای جبران این مسئله نژادهایی که وارد می‌کنیم و در کشور توسعه می‌دهیم، شیر پرچرب تری تولید می‌کنند تا ما بتوانیم کمبود تولید را در این زمینه طی سال‌های آینده جبران کنیم، ضمن اینکه سطح اطلاعات عمومی مردم سالانه افزایش می‌یابد و به همین دلیل مصرف محصولات پرچرب از جمله کره در جامعه رو به کاهش است.

وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب هورمونی برای مرغ وارد نشده است، گفت: ژنتیک مرغ‌ها تغییر یافته و اصلاح نژاد اتفاق افتاده است و همین مسئله باعث شده که طول دوره رشد طیور کمتر شود.

رضایی با بیان اینکه باید قبول کنیم در جنگ اقتصادی هستیم و باید ابزار جنگی داشته باشیم، افزود: یکی از این ابزار اطلاع رسانی درست به مردم است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شبانه روز شاهد تبلیغ روغن در صداوسیما و برنامه‌های مختلف هستیم، گفت: این در حالی است که مصرف روغن در جامعه ما زیاد است و جای تبلیغ لبنیات که مواد غذایی فراسودمند هستند، در این حوزه خالی است، بنابراین خود صنعت لبنیات باید وارد میدان شود و همچنین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید برای شناساندن این محصولات به مردم همکاری کنند.

کد خبر 4847710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha