به گزارش خبرنگار مهر، علی آشتاب امروز شنبه در مراسم اختتامیه کمپ کارآفرینی دانشگاه علمی کاربردی لرستان در سخنانی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل و مشکلات ما به خصوص در حوزه فارغ التحصیلان دانشگاهی ضعف مهارتی است، اظهار داشت: دانشگاهها بحث نظری را به خوبی انجام میدهند اما بحث عملی در جاهایی ایرادات و اشکالاتی دارد که تکمیل کننده این خلأ دانشگاه علمی کاربردی است که خوشبختانه آموزشهای آن هم نظری و هم عملی هستند.
دانشگاه و صنعت با هم غریب هستند
وی با بیان اینکه خروجی کار این دانشگاه مثبت است و دانشجویان بعد از تحصیل به یک شغل و حرفهای مشغول میشوند، عنوان کرد: عمده مشکل ما در حوزه آموزش عالی، ضعف ارتباط بین صنعت و دانشگاه است، هم دانشگاه ما با صنعت و هم صنعت با دانشگاه ما غریب است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، تاکید کرد: دانشگاهها میتوانند به مقوله آسیب شناسی تعطیلی واحدهای تولیدی ورود پیدا کنند و این امر در قالب یک پروژه و کار پژوهشی میتواند مورد بررسی قرار گیرد، چرا که دانشگاه محلی برای تولید فکر و نظریه است و در هر فعالیت و حرفهای اگر مسیر ارتقا طی نشود یک جایی بن بست میرسد.
آشتاب با تاکید بر اینکه امروز فارغ التحصیلان دانشگاهی باید نگاه متفاوت از گذشته داشته باشند، بیان داشت: آن زمان گذشته که دانشجویان از یک رشته تحصیلی فارغ التحصیل شوند و بازار کار برای آنها فراهم باشد و استخدام شوند و پشت یک میز بنشینند.
وی، افزود: دولت به دنبال کاهش نیرویهای اداری است و اگر استخدامی وجود دارد یک سهم بسیار ناچیز است.
حمایت از طرحهای کارآفرینی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با تاکید بر اینکه در این راستا دانشجویان باید رشته تحصیلی خود را آگاهانه و با علاقه انتخاب کنند، تصریح کرد: باید نگاه خود را به کار تغییر بدهیم و تعریفی از کار ارائه بدهیم که متفاوت از شرایط گذشته باشد.
آشتاب با بیان اینکه کار، فعالیت مشروع، قانونی و اقتصادی که منجر به ایجاد کسب درآمد و رفاه شود، است، بیان داشت: دانش آموز، دانشجو و معلم ما باید مسیر حرکتی خود را به این شکل ترسیم کند که اگر دنبال کاهش فقر، بیکاری و آسیبهای اجتماعی هستیم باید به سمت زندگی کارآفرینانه حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه استارت زندگی کارآفرینانه زده شده است، تصریح کرد: ما تفاهم نامهای تحت عنوان «باشگاه کارآفرینان» با آموزش و پرورش، کمیته امداد و بنیاد شهید منعقد کردهایم و در این راستا ۸۰ دانش آموز را با بهره گیری از ظرفیت علمی دانشگاهیان تربیت میکنیم و در نهایت بعد از طی دورههای آموزشی این تعداد با اصول اولیه کارآفرینی آشنا میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به ایجاد «کافه کارآفرینی» در استان و تبادل نظر و… در آن، تصریح کرد: همه باید به شکلی کار را دنبال کنیم که دانشجویان و دانش آموزان به سمت زندگی کارآفرینانه ترغیب شوند.
آشتاب از حمایتهای مالی و اتخاذ مشوقهای لازم برای طرحهای کارآفرینی استان خبر داد.
نظر شما