۲۱ بهمن ۱۳۹۸، ۲۲:۱۹

رئیس اداره منابع طبیعی مهدی‌شهر:

۴۰ اصله درخت اُرس برای طرح نهال‌کاری همگانی در شهمیرزاد غرس شد

۴۰ اصله درخت اُرس برای طرح نهال‌کاری همگانی در شهمیرزاد غرس شد

مهدی‌شهر - رئیس اداره منابع طبیعی مهدی‌شهر بابیان اینکه در ادامه روند نهال‌کاری همگانی ۴۰ اصله درخت اُرس در شهمیرزاد غرس شد، گفت: هدف از این اقدام ترویج درختکاری و تقویت فضای سبز است.

حمیدرضا عبدوس در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه عصر امروز دوشنبه در ادامه روند نهال‌کاری همگانی با مشارکت مسئولان و مردم ۴۰ اصله نهال اُرس غرس شد، ابراز داشت: ترویج فرهنگ درختکاری و تقویت فضای سبز شهرستان مهم‌ترین هدفی که در این طرح دنبال می‌شود.

وی بابیان اینکه تلاش شد تا از گونه‌های مقاوم و بومی منطقه نظیر اُرس که نماد پایداری به شمار می‌رود استفاده شود، افزود: درواقع تداوم این روند می‌تواند به کنترل فرسایش خاک، افزایش سرانه فضای سبز و همچنین جلوگیری از سیلاب کمک شایانی کند.

رئیس اداره منابع طبیعی مهدی‌شهر بابیان اینکه طرح توسعه فضای سبز زمینه‌ساز ارتقای گردشگری نیز می‌شود، ابراز داشت: باید این نکته را نیز در نظر گرفت که صرف کاشت نهال به‌تنهایی کافی نیست و این میزان دقت و مشارکت مردم را نیز می‌طلبد که در حفظ و حراست از این گونه‌ها حداکثر تلاش خود را داشته باشند.

همیاران طبیعت ظرفیت ارزشمند

امام‌جمعه شهمیرزاد نیز در این مراسم بابیان اینکه استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی می‌تواند به توسعه و احیای فضای سبز کمک کند، ابراز داشت: معتقدیم صیانت از خاک و منابع طبیعی، توسعه فضای سبز و حفظ عرصه‌های منابع طبیعی صرفاً با مشارکت مردم محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام سید داوود احمدپناه بابیان اینکه همیاران طبیعت ظرفیت ارزشمندی در راستای ترویج درختکاری و حفظ منابع طبیعی به شمار می‌روند، اضافه کرد: منابع طبیعی امانتی که حفظ و حراست از آن به عهده تک‌تک افراد است لذا می‌بایست در این راستا فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی تبدیل شود.

احیای ذخیره ژنتیکی در دستور کار

فرماندار مهدی‌شهر هم بابیان اینکه هدف از اجرای نهضت جنگل‌کاری مشارکتی احیا و غنی‌سازی و ترمیم رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی است، ابراز داشت: با تکیه‌بر توان و حضور تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد، کوهنوردان و دوستداران طبیعت می‌توان جنگل‌ها و مراتع و ذخایر ژنتیکی را حفظ کرد.

عبدالرضا میقانی اضافه کرد: کاهش روند تجاوز و تصرف اراضی منابع ملی، قطع درختان و بوته کنی، کاهش روند قاچاق چوب و سایر محصولات فرعی، کاهش فقرات و سطح آتش‌سوزی، کاهش سطح کانون‌های بحرانی آلوده به آفات و بیماری‌ها از مهم‌ترین اثرات مشارکت حفاظتی بهره‌برداران در اجرای این طرح‌ها است.

وی افزود: جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیراصولی و گسترش بی‌رویه شهرها و پیشگیری از گسترش مناطق حاشیه‌نشینی، کنترل آلودگی محیط‌زیست و ارتقای کیفیت آن و تقویت روحیه مشارکت در اقشار مختلف مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی ازجمله اقداماتی که باید در حوزه منابع طبیعی موردتوجه باشد.

کد خبر 4850129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha