به گزارش خبرنگار مهر، قاسم ابراهیمیپور، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در نشست «جهان مقاومت پس از سردار سلیمانی» گفت: از نظر مسکویه غایت جامعه محبت است و جامعه ایدهآل، جامعهای است که تعاملات آن بر اساس محبت شکل میگیرد و نه عدالت. عدالت به عقیده او در رتبه بعدی قرار میگیرد و اگر جامعه به این عرصه رسید یعنی به تعاملات گرم و نامتقارن دست یافت به تعهد و یکپارچگی دست پیدا میکند و موجب پایداری جامعه خواهد شد. این در دیگر انسانهای وحشی و اجتماعی وجود ندارد. این به عنوان مقدمه تئوریک بحث بنده هست و نمیخواهم مفصل بحث کنم.
وی افزود: امام خمینی انقلابی را رقم زدند که باعث انعقاد نطفههایی شد که تا پیش از آن نظیر نداشت و منجر به نسل ولایی شد. این عبارت را دکتر منوچهر محمدی در عبارتهایشان دارند که خیلی باز نکردند و شبیه آن را جناب استاد پارسانیا در کتاب حدیث پیمانه مطرح کردهاند. این عبارت در باب تفاوت نیروی ماهوی پس از انقلاب با قبل از انقلاب است. که حالا مصداق تام و اتم آن سپاه و کاملتر آن سپاه قدس است. بنابراین با انقلاب ایران زمینه تولید نسل انسان ولایی و متمدن بالفطره فراهم آمد. این نسل ذوب در ولایت است البته با مراتب مختلف. این نسل بسیار شجاع و اهل ایثار و احسان و در ورای همه اهداف خودش شهادت طلب است. شهادت آرزوی این نسل است.
این پژوهشگر و نویسنده کشورمان تصریح کرد: جامعه ما پس از انقلاب یک غایت جدید و یک ایثارگری جدید و یک محبت جدید و یک شهادتطلبی را تجربه میکند و اوج شیوع اجتماعی آن در دهه ۶۰ همزمان با جنگ تحمیلی و دفاع مقدس است. اما بعد با مشکلات بسیار عدیدهای مواجه میشود. در زمینههای نظامی، اقتصادی و سیاسی که اوج این فشارها در زمان حاضر در حال شکلگیری است. جامعه زمانی که با مشکل روبرو میشود تشنه یک پهلوان است. به جای قهرمان باید از پهلوان استفاده کرد که بار ارزشی خاصی دارد.
ابراهیمی پور تصریح کرد: حاج قاسم میآید در سپاه قدس ایثارگری و جانفشانی میکند. تحلیلگر آمریکایی میگوید چون او داعش را از بین برد و داعش قسم خورده بود همه شیعیان را بکشد همه عاشق او شدند. اما نه این نسل ولایی یک حب درونی دارد و فطرت اینها را به یک سمت و سو میکشاند. لزوماً نه اینکه ایشان فقط مملکت و ناموس ما را نجات داد و نه اینکه امنیتمان را مدیون ایشان هستیم، بلکه بذاته محبوب ما است و همه را شیدای خودش میکند.
وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: این مصداق در شرایط خاص به همراه یک شهرت و محبوبیت ویژه به تکاملی میرسد و نقطه شهادت و نحوه شهادت و نمادهای شهادت او هم نشان میدهد که قرار است مبدأ یک اتفاقی باشد. میشد یک سال پیش در عاشورا طبق تونلی که در پشت منزل ایشان کنده شده بود، به شهادت برسند. میشد در بغداد و همزمان با ابومهدی نباشد، اما همه اینها دست به دست هم دادهاند تا اتفاق تازهای را رقم بزنند. میشد دست ایشان به همراه انگشتر نماد نشود. خیلی از اینها میشد که اتفاق نیفتد و چیزی هم از شأنیت ایشان کم نمیشد. اما گو اینکه دیگر قرار است که یک نقطه عطفی باشد.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: ایشان اولین شهید نبودند و آخرین هم نبودند. شهید لطفی نیاسر برنامه برچیده شدن اسرائیل را نوشته و برنامه پسا اسرائیل را هم نوشته است و بعد به شهادت میرسد. هنوز کسی او را نمیشناسد. یعنی پهلوان فراوان داریم، اما شهید سلیمانی آمده است که پایان دوره صبوری و گوشه عزلت گزیدن و به دور از میدان عمل بودن را نوید دهد و ظهور پهلوانان بدون مرز را رقم بزند.
وی تأکید کرد: خلوص، ایثار، حب اهل بیت ایشان در ولایت از جمله ویژگیهایی است که دلهای همه را با ایشان همراه میکند. محبت ایشان فرامرزی است. ما میبینیم که عشاق حاج قاسم منحصر در ایران یا منحصر در مذهب تشیع هم نیستند، حتی غیر مسلمان هم عاشق او است. این بر اساس روایتی که میگوید اگر دلت را به خدا بدهی، خداوند همه دلها را جذب شما میکند، قابل تفسیر است. من فکر میکنم که همه این شواهد و همه این اتفاقاتی که حکمت الهی و نصرت الهی قابل مشاهده هست در پس این قضیه، پایان صبوری و پایان دوره گذار (که الان ۴۰ سال از عمر انقلاب میگذرد) را طی همین سالهای آینده پیشبینی کرد که قرار است یک سری اتفاقات خوشی رخ بدهد و رایحه خوش خدمت و عدالت به استشمام برسد.
نظر شما