دکتر فاطمه راکعی - دبیرکل همایش بهار ایرانی - در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شکل برگزاری سلسله همایش های شعر و هنر در پژوهشکده دانشگاه الزهرا که مسئولیت آن برعهده من است شکل گرفت. هدف پژوهشکده ارتباط بینا رشته ای و ارتباط بین شعر به عنوان هنر کلامی و سایر رشته های هنری است. بنابراین به فکر افتادیم تا این موضوع در قالب یک همایش علمی و همزمان نمایشگاهی در ابعادی ملی برگزار شود.
رئیس پژوهشکده شعر و هنر اضافه کرد: خوشبختانه این طرح مورد استقبال انجمن شاعران ایران و موزه هنرهای معاصر تهران قرار گرفت. در این راستا از نقاشان و شاعران سراسر کشور طی فراخوانی دعوت کردیم تا مقالات خود را در ارتباط با هنر و شعر ارائه دهند. قرار است همایش بهار ایرانی هر سال به مناسبت برگزاری روز جهانی شعر با محوریت شعر و رشته های مختلف برگزار شود و تداوم یابد. درواقع قصد داریم با سرلوحه قرار دادن شعر به بررسی تطبیقی آن با هنرهای تجسمی بپردازیم.
راکعی تصریح کرد: همایش بهار ایرانی که با اقبال مطلوبی از جانب مخاطبان برگزار شد این نکته را اثبات کرد که تعامل هنرها با هم می تواند برای مخاطب دلنشین باشد. در این نمایشگاه اشعار شاعرانی چون نیما و مولانا درونمایه تابلوهای نقاشی را تشکیل داده بود. در کنار این آثار نیز همایش های علمی پژوهشی با سرفصل های گوناگون و مرتبط با شعر و نقاشی برگزار شد.همچنین ده ها مقاله از نقاشان، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و اهالی فرهنگ به دست ما رسید که از میان آنها هفده مقاله را انتخاب کردیم و در گزینش نهایی بر آن شدیم تا دوازده مقاله را در همایش بگنجانیم.
مدیرعامل انجمن شاعران ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار این نمایشگاه به برگزاری نمایشگاهی از آثار تایپوگرافی پرداختیم که با درونمایه پیامبر اعظم (ص) و الهام از شعر شاعران کلاسیک تصویر شده بود. با این حال امیدواریم این پژوهش ها ما را به سمت و سوی تعاملاتی میان هنر و شعر سوق دهد. زیرا هنرهایی از این دست این قابلیت را دارند تا با الهام از زبانی متفاوت و تکنیک های مختلف به تقویت و حتی تعریف رشته های بینا رشته ای بپردازند.
رئیس مرکز تحقیقات شعر و هنر دانشگاه الزهرا گفت: ارتباط میان شعر، نگارگری، نقاشی، خوشنویسی و موسیقی از دیرباز ارتباطی ژرف بوده است و تاریخچه آن نیز به سال های دور در تاریخ برمی گردد. در سال های اخیر هم در تاریخ معاصرمان شاهد تعامل نقاشی و شعر بوده ایم؛ به طوری که گویی این دو هنر درهم تنیده شده اند و به واسطه با هم بودن می توانند مفاهیم خود را القا کنند. گرچه این طور احساس می شود که در حال حاضر ارتباط بین هنر و شعر در دانشگاه به سستی گرائیده ، اما اطمینان دارم همایش هایی از این دست می توانند به تداوم بخشی این جریانات کمک کنند.
نظر شما