به گزارش خبرگزاری مهر، ویتالی نامکین رئیس مرکز پژوهش های استراتژیک و مطالعات بین الملل روسیه در طی نشستی که در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه با عنوان "روند تحولات روسیه و جایگاه آن در نظام جهانی" برگزار شد به تشریح وضعیت روسیه از ابعاد اقتصادی و سیاسی در عرصه بین الملل پرداخت و گفت : در مورد اقتصاد نتایج مثبتی در سیاست بین المللی حاصل شده است و روسیه توانسته است در چند سال اخیر بسیاری از مشکلات مالی خود را حل کند و این موفقیت به خاطر تلاش هایی است که در جهت تثبیت سیاسی در سال های اخیر در روسیه انجام شده است .
وی در مورد روند مدیریت اقتصادی و برخی شاخصه های اقتصادی روسیه بیان داشت : رئیس جمهور پوتین مدیریت خود را بر روی اقتصاد بازار متکی کرده و رشد اقتصادی خوبی را برای روسیه به دنبال داشته است که از آن جمله رشد 9/6 درصدی در سال 2006 می باشد .
کسب 400 میلیارد دلار ذخیره ارزی که سومین میزان ذخایر ارزی در کل جهان است و دارا بودن رتبه شانزده در محدودیت ارزی و جذب 4/28 میلیارد دلار سرمایه خارجی در سال 2006 از موفقیت های روسیه بوده است .
وی افزود : یکی از بیماری هایی که در زمان یلتسین اقتصاد روسیه با آن دست و پنجه می کرد، سردرگمی در توزیع سرمایه بود که درحال حاضر این مشکل رفع شده و مسیر خاصی را دنبال می کند. روسیه یک عضو مهم G20 یعنی کشورهای صنعتی توسعه یافته خواهد بود و در آینده به جای G8 جی 20 خواهیم داشت.
در زمینه سیاست خارجی ویتالی نامکین گفت : مسکو یک اصل مهم را در فلسفه روابط بین المللی خود دنبال می کند و آن چند جانبه گرایی است. ما در چهارگوشه دنیا مناقشاتی را داریم که ناشی از سیاست های یک جانبه می باشد. پیدایش وضعیت فوق به وخامت تهدیدات جهانی انجامیده است .
روسیه با بازیگری سازمان های بین المللی موافق هست. هر چند این سازمان ها ویژگی های منفی زیادی دارند ولی چون بهتر از این سازمان های کنونی را نداریم ناچاریم آنها را بپذیریم . متاسفانه دوستان غربی ما سازمان های بین المللی را کنار گذاشته اند و به نقش آفرینی آنها اهمیتی نمی دهند. ما باید در یک جهان متنوع زندگی کنیم تا بتوانیم سیاست های خود را در آن بگنجانیم .
رئیس مرکز پژوهش های استراتژیک روسیه همچنین اشاره داشت : هدف آمریکا شاید توسعه دموکراسی باشد، ولی توسعه دموکراسی گاهی اوقات منجر به قوه قهریه می شود چنانکه در عراق روی داد و این مورد قبول نیست . روسیه به دنبال دیپلماسی چند وجهی هست و دوست دارد در دنیای چند قطبی زندگی کند .
نامکین در مورد سیاست روسیه در خاورمیانه تاکید کرد : سیاست خارجی روسیه حکم می کند که با کشورهای اسلامی رابطه حسنه ای داشته باشد. در گروه چهار جانبه در مورد فلسطین تا آنجایی که امکان پذیر است نقش خود را ایفا می نماییم و خواهان تشکیل دولت مستقل فلسطینی هستیم .
درعراق شاهد فعالیت های تروریستی و منازعات فرقه ای هستیم که این تحرکات پس از حضور آمریکا روی داد و دیوار امنیتی بغداد یک دیوار برلین دیگری است و کمکی به اصل اختلافات درعراق نمی کند .
برهم خوردن تعادل قوا در اروپا مشکل دیگر ما است. ما گسترش ناتو و حرکت آن به سوی مرزهای روسیه را با نگرانی دنبال می کنیم . استقرار موشک در جمهوری چک و لهستان از نظر روسیه یک حرکت غیر دوستانه است . آمریکا تعهدات خود را زیر پا گذاشته و از پیمان ABM فاصله می گیرد . هدف از نصب موشک ها مقابله با ایران و کره شمالی اعلام شده است که مضحک به نظر می رسد چرا که اهداف این موشک ها از دیدگاه کارشناسان، روسیه می باشد .
روسیه نمی خواهد به یک مسابقه تسلیحاتی دیگر وارد شود اما متاسفانه غربی ها، ما را به این مسیر می کشانند.
وی در مورد سیاست روسیه در برابر برپایی سامانه دفاع موشکی در چک و لهستان به خبرنگار بین الملل مهر گفت : من فکر می کنم که باید در برابر این سیستم بایستیم و از پذیرش آن خودداری کنیم و روسیه از تمام تدابیر برای مقابله با آن استفاده خواهد کرد. البته ما علیه این سیستم اعلام جنگ نمی کنیم .
همانطور که مقام های نظامی گفته اند تاسیس و ایجاد هرگونه سامانه موشکی، تهدیدی برای سیستم های نظامی روسیه خواهد بود و ما برای مقابله با آن، برنامه موشکی خود را مورد بررسی قرار خواهیم داد و تمهیداتی را می اندیشیم.
وی افزود : این تنها اروپا نیست که توان دفاع موشکی ما قادر به حمله به آن است، بلکه روسیه می تواند خاک آمریکا و همه نقاط جهان را مورد اصابت قرار دهد. روسیه باور دارد که تهدیدی از جانب رفتار ایران وجود ندارد و ما چنین سیاست مهاری را علیه ایران به عنوان تهدید نظامی قبول نمی کنیم .
در پایان ویتالی نامکین در مورد دستاوردهای احتمالی سفر رایس گفت : به نظر من نشست فردا بین رایس و لاوروف شکست خواهد خورد و نتیجه خاصی نخواهد داشت .
نظر شما