۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۱۱

داربست‌های استخوانی جایگزین بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود

داربست‌های استخوانی جایگزین بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود

محققان کشور موفق به تهیه داربست مهندسی بافت بر پایه پلیمرهای زیستی شدند تا از این داربست‌های نوین به عنوان جایگزین بالقوه ترمیم ضایعات استخوانی استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، طراحی و تهیه بافت‌های مهندسی استخوان همراه با فرمولاسیون جدید به منظور تسریع در ترمیم و بازسازی بافت استخوانی آسیب‌دیده کاربرد دارد. محققان کشورمان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این طرح را انجام داده اند.

رویا صدقی مجری این طرح پژوهشی درباره اهمیت آن گفت: اگرچه استخوان به عنوان محکم‌ترین بافت بدن شناخته می‌شود، اما به دلایل مختلفی مانند بیماری، حادثه، مشکلات مادرزادی، از بین رفتن استخوان و سرطان‌های مختلف احتمال آسیب رسیدن به آن وجود دارد. از گذشته‌های دور، همواره پزشکان در سراسر دنیا با مشکلات مربوط به بافت اسکلتی به عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات بالینی مواجه بوده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین راهکارهایی که تاکنون برای رفع انواع نقص‌های استخوانی و غضروفی پیشنهادشده و بیش از نیم‌قرن است که کاربرد دارد، استفاده از انواع مواد زیستی در تهیه کاشتنی‌ها و داربست‌ها در مهندسی بافت استخوان است.

به گفته صدقی، مهندسی بافت علم طراحی و تولید بافت‌های جدید برای ترمیم اندام‌های آسیب دیده و جایگزینی قسمت‌های از دست رفته به علت عوامل مختلف است. از همین رو مهندسی بافت به روشی امیدبخش جهت ترمیم یا تعویض بافت آسیب دیده تبدیل شده و برای بازسازی و ترمیم بافت‌ها و اندام‌هایی مانند استخوان، پوست، قلب، اعصاب و غضروف استفاده شده است.

وی با بیان اینکه مهندسی بافت می‌تواند درمان بسیاری از نواقص و بیماری‌های بافتی را تسریع و آسان‌تر کند، ادامه داد: در این راستا داربست مهندسی بافت بر پایه پلیمرهای زیستی تهیه شد.

مجری طرح داربست‌های استخوانی افزود: نتایج نشان می‌دهد که این نانوالیاف به دلیل داشتن ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی مناسب موجب افزایش سرعت ترمیم استخوان می‌شود. همچنین خواص ضدمیکروبی مناسب داربست‌های تهیه شده موجب کاهش یا حذف عفونت‌های احتمالی عمل جراحی برای کاشت این داربست‌ها درون بدن می‌شود. بنابراین انتظار می‌رود داربست‌های نوین تهیه شده به عنوان جانشینی بالقوه برای ترمیم ضایغات استخوانی به کار گرفته شود.

کد خبر 4855214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha