براد پیت، جرج کلونی و مت دیمن در صحنهای از "سیزده یار اوشن"
اما برای بخش مسابقه امسال، تی یری فرومو، مدیر هنری جشنواره 22 فیلم را انتخاب کرده که برای دریافت نخل طلا کن با هم رقابت می کنند. از همین الان دوستداران سینما منتظر دیدن آثار برنده های سابق این جشنواره هستند از جمله کوئنتین تارانتینو، گاس ون سنت و وونگ کار وای، همین طور امیر کوشتوریتسا که تاکنون دو جایزه اصلی کن را با خود به خانه برده است.
مهمانی بزرگ از چهارشنبه این هفته با نمایش اولین فیلم انگلیسی زبان وونگ کار وای، فیلمساز هنگ کنگی آغاز می شود که سال گذشته ریاست هیئت داوران را به عهده داشت. "شب های زغال اخته ای" یک فیلم جاده ای با بازی جود لاو و نورا جونز خواننده در نخستین نقش سینمایی اش است.
تعدادی از مطرحترین فیلمسازان آمریکایی نیز در شصتمین دوره کن شرکت دارند. ون سنت، برنده نخل طلا کن سال 2003 برای "فیل"، فیلم "پارک پارانویایی" را نشان می دهد که یک درام شهری درباره نوجوانی اسکیت باز است که به طور تصادفی یک گارد امنیتی را می کشد. برادران کوئن، ایتن و جوئل که در 1991 با "بارتون فینک" نخل طلا را به خانه بردند، امسال با "پیرمردها کشوری ندارند" به فرانسه آمده اند که از روی کتابی نوشته کورمک مکارتی درباره مردی که به تگزاس می گریزد، ساخته شده است.
در میان 22 فیلم بخش مسابقه سه فیلم آمریکایی دیگر نیز شرکت دارند. تارانتینو که در 1994 برای "داستان های عامه پسند" برنده نخل طلا شد و سه سال پیش رئیس هیئت داوران بود، با "اثبات مرگ" بازگشته است، فیلمی آمیخته با متلک ها و خون و خونریزی معمول فیلم های او که نسخه دوباره تدوین شده فیلم اخیر اوست که به تازگی همراه با فیلمی از رابرت رودریگز در قالب فیلم "گرایند هاوس" در سینماهای آمریکا به نمایش درآمد.
دیوید فینچر هم "زودیاک" را نمایش می دهد که بر مبنای کتابی نوشته رابرت گری اسمیت ساخته شده و درباره یک قاتل زنجیره ای فراری است. "شب متعق به ماست" جیمز گری درباره مافیای روسی فعال در نیویورک، دیگر فیلم آمریکایی بخش مسابقه جشنواره کن امسال است.
کوشتوریتسا با فیلم "این را به من قول بده" به جشنواره آمده که داستانی کمدی درباره یک پیرمرد صرب است که دعا می کند پسرش زن بگیرد. الکساندر سوکوروف، استاد سینمای روسیه با "الکساندرا"، جدیدترین فیلم خود حضور دارد و هموطن فیلمسازش، آندری زویاگینتسف فیلم "تبعید" را در جشنواره دارد.
در میان نام های بزرگ، گروهی از چهره های جدید نیز حضور دارند. مرجانه ساتراپی، فیلمساز ایرانی الاصل با "پرسپولیس"، قصه های مصور خود درباره زندگی در تهران را به فیلم برگردانده و فاتح آکین، فیلمساز آلمانی ترک تبار فیلم "در آن سو" را در بخش مسابقه دارد. کارلوس ریگاداس از مکزیک "نور سکوت" را نشان می دهد. او تنها فیلمساز اهل آمریکای لاتین جشنواره امسال است. از بریتانیا، ایتالیا و اسپانیا هیچ فیلمی در بخش مسابقه جشنواره امسال حضور ندارد.
از سوی دیگر دو فیلم از کره جنوبی برای تصاحب نخل طلا کن رقابت می کنند. لی چانگ ـ دونگ با "آفتاب مخفی" و کیم کی ـ دوک با فیلمی تحت عنوان "نفس" و ژاپن هم فیلم "جنگل موگاری" را دارد که ساخته نائومی کاواسی است.
نظر شما