خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها در گوشه و کنار خراسان جنوبی، محافل خانوادگی و شب نشینی ها صحبت از ویروسی به نام کرونا بوده که پاس ترس و استرس را هم به دل شهروندان باز کرده است.
بنا به گفته رسانهها شیوع این بیماری از قم آغاز و به دیگر شهرها کشیده شد. حالا مردم در نقاط مختلف کشور حتی کوچکترین راههای مقابله با این ویروس را دنبال میکنند تا گرفتار این اپیدمی جانی نشوند.
چیزی که بیشتر از این ویروس به جان مردم افتاده، نگرانیهای بیش از حد مردم است. هیاهوی مردم برای تهیه ماسک و ژل ضدعفونی کننده باعث کمبود این کالاهای بهداشتی در داروخانهها شده است. اگرچه مسئولان برای تأمین این کالاها تلاش میکنند و قول مساعد دادهاند اما گزارشهای میدانی نشان میدهد داروخانهها از ماسک و ژل ضدعفونی کننده خالی بوده و پای مردم را به دایره اعتراض کشانده است.
در لابه لای این اوضاع و شرایط شایعاتی اعم از گرفتار شدن افرادی در استان به ویروس کرونا به خصوص در شهرستانها بر استرسها دامن زده است. شایعاتی که نه منبع موثقی داشته و نه از جانب مطبوعات اطلاع رسانی شده بلکه افرادی شاید تنها برای سرگرمی خودشان زبان به بیان شایعات باز میکنند.
اگرچه مسئولان ذیربط بارها نسبت به جرایم سنگین این دسته از افراد هشدار دادهاند اما در این بین نمیتوان به طور ریشهای شایعات را جمع کرد.
شایعه ممنوع!
یکی از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: این روزها کرونا بیش از هر چیزی محفل گفت و گوی خانوادهها شده که خود بر استرس و ترس مردم میافزاید.
صابره چهکندی با بیان اینکه متأسفانه برخی افراد دانسته یا ندانسته شایعاتی را بیان میکنند که موجب وحشت میشود، افزود: از مسئولان خواستارم نظارت بیشتری داشته باشند تا همه بدانند پخش شایعه ممنوع است.
وی ادامه داد: مبتلا شدن دو نفر در یکی از شهرستانهای استان جدیدترین شایعهای بوده که از طریق همسایهها شنیده میشود این در حالی است که بنا به اعلام رسانههای رسمی، هیچ موردی از این ویروس گزارش نشده است.
چهکندی با اشاره به کمبود ماسک در داروخانهها بیان کرد: این روزها برای تهیه ماسک و ژل ضدعفونی به هر داروخانهای که مراجعه میکنیم، موجود نیست.
تهیه ماسک از لباس فروشیها
یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: این روزها به هر داروخانهای که مراجعه میکنیم، کاغذی مبنی بر اینکه ماسک و ژل ضدعفونی موجود نیست، بر دیوار و یا شیشه نصب شده است.
زهرا حاجی پور با بیان اینکه دیشب یکی از لباس فروشیها هر عدد ماسک ساده را به قیمت هزار تومان میفروخت، افزود: افرادی که قبل از شیوع این ویروس تعداد ماسک تهیه کردهاند، در این اوضاع با قیمت بالاتری میفروشند.
وی خواستار تأمین این کالاها توسط مسئولان شد و گفت: نبود این کالاها در داروخانهها بر رعب و ترس مردم میافزاید.
حاجی پور با بیان اینکه به نوبه خودم در منزل و مکانهای عمومی بهداشت را رعایت میکنم، افزود: گاهی رعایت نکردن مسائل بهداشتی از سوی دیگر افراد مشکلاتی را پدید میآورد که نیازمند فرهنگ سازی بیشتری است.
یک عدد ماسک هم موجودی نداریم
یک مسئول داروخانه هم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کمبود ماسک شایعه است یا حقیقت دارد، گفت: حتی یک عدد ماسک ساده هم موجودی نداریم تا به فروش برسانیم.
وی که نمیخواهد نامی از او برده شود، افزود: داروخانهها به طور مستقیم نمیتوانند از شرکتها ماسک تهیه کنند و کالای مورد نیاز توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در داروخانهها توزیع میشود.
وی با بیان اینکه روزانه افراد زیادی برای تهیه ماسک و ژل ضدعفونی کننده به داروخانه مراجعه میکنند، گفت: افزایش تقاضا باعث کمبود این کالاها در استان شده که میطلبد مورد توجه باشد.
هیچ موردی از ابتلاء به کرونا ویروس در خراسان جنوبی نداریم
استاندار خراسان جنوبی هم پیش از این در جلسهای گفت: تاکنون موردی دال بر مثبت بودن کرونا در خراسان جنوبی نداشتهایم.
محمدصادق معتمدیان بیان کرد: در مبادی ورودی و خروجی با استانهای همجوار و نقاطی که احتمال شیوع این بیماری وجود دارد، تدابیری اندیشیده شده است.
وی با بیان اینکه اکیپهای درمانی و پیشگیری در مرز افغانستان در بازارچه ماهیرود مستقر شده است، اظهار کرد: برای تأمین ایزولههای تنفسی، دستگاههای تهویه فشار منفی و تجهیزات آزمایشگاهی در بیمارستانها اعتبار خوبی پیش بینی شده است.
تلاش برای رفع نیازهای بهداشتی مردم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده تولید کالاهای بهداشتی مورد نیاز فعلی شهروندان از دیروز در دستور کار کارخانه جات استان قرار گرفته است.
محمد دهقانی فیروز آبادی بیان کرد: محلولهای ضدعفونی کننده که استفاده انسانی دارد در داخل استان تولید میشود و وارد بازار خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تأمین ماسک مورد نیاز اظهار کرد: مقرر شده وزارت بهداشت به صورت متمرکز محصولات تولیدی کارخانه جات را دریافت و بین دانشگاهها توزیع کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: بلافاصله بعد از دریافت سهمیه استان، کالاها را در اختیار مردم قرار خواهیم داد.
راه اندازی آزمایشگاه ویروس شناسی در بیرجند
دهقانی با بیان اینکه برای گرفتن آزمایش از افراد مشکوک به کرونا ویروس باید نمونهها را به آزمایشگاه مرجع یعنی تهران ارسال کنیم، افزود: در تلاش هستیم تا آزمایشگاه ویروسشناسی را بهزودی در بیرجند راهاندازی کنیم که با این مهم نتیجه آزمایش ظرف چند ساعت اعلام میشود.
وی از وجود کیتهای تشخیص ویروس کرونا در استان خبر داد و اظهار کرد: در حال تلاش برای تهیه دستگاههای آزمایشگاهی هستیم و دو نفر متخصص پی اچدی ویروسشناسی نیز در استان مستقر و ظرف چند روز آینده یک نفر دیگر نیز به این مجموعه ملحق میشود.
دهقانی در خصوص نبود ماسک و ژل ضدعفونی در داروخانهها و افزایش قیمتهای سرسامآور این محصولات، گفت: شهروندان در صورت مشاهده این موارد میتوانند به سامانه ۱۹۰ اعلام و همچنین معاونت غذا و دارو در استان نظارتها را بیشتر خواهد کرد.
داروخانهها زیر ذره بین هستند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر از نظارت ویژه بر داروخانهها خبر داد و افزود: با متخلفینی که اعلام عدم موجودی کرده باشند اما عرضه غیر مجاز داشته باشند، برخورد میشود.
داوود شهرکی ادامه داد: با متخلفینی که بخواهند در شرایط موجود در عرضه کالاهای بهداشتی با قیمتهای غیرمتعارف سو استفاده کنند، برخورد میشود.
وی با بیان اینکه از شهروندان خواستاریم هر گونه تخلف را از طریق سامانه ۱۲۴ گزارش دهند، گفت: شیفت اضافهای برای دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی در نظر گرفته شده است.
شهرکی با بیان اینکه از نظر ما عدم عرضه کالاهای بهداشتی مانند ماسک به منزله احتکار است، افزود: با متخلفین به صورت جد برخورد میشود و جرایم سنگینی خواهد داشت.
دپوی کالای بهداشتی از ناحیه داروخانهها نداشتیم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: طی بازدیدهای انجام شده توسط بازرسان در پنجم اسفندماه، دپویی از سوی داروخانهها نداشته نداشتهایم
مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسانجنوبی هم بیان کرد: ادارهکل تعزیرات حکومتی استان بههمراه دانشگاه علوم پزشکی با برگزاری گشتهای مشترک برای نظارت بر بازار کالاهای هدف اقدام کرده است.
محمد حسین اشرفی ادامه داد: بازرسی از واحدهای تولیدی و توزیعی از جمله داروخانهها و واحدهای توزیعکننده محصولات بهداشتی بهعنوان مراکز هدف مورد توجه قرار دارند.
وی اظهار کرد: شهروندان در صورت داشتن هرگونه شکایت میتوانند با تلفن گویای ۱۳۵ تماس گرفته و یا با ارسال پیامک به سامانه ۳۰۰۰۰۰۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی گزارشها و شکایات خود را ارائه دهند.
انتظار میرود شهروندان در شرایط کنونی از خرید مازاد کالاهای بهداشتی و پخش شایعاتی غیر موثق خودداری کنند و با ایجاد فضای همدلی و رعایت بایدها و نبایدهای مسائل بهداشتی، راه نفوذ بر کرونا ویروس به خراسان جنوبی همچنان مسدود ببندند.
نظر شما