به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، راکتور ویژهای برای تولید ارزان قیمت نانوپودر سیلیکون کروی و نانوسیمهای سیلیکونی راهاندازی شده است تا مواد مورد نیاز برای تولید نسل بعدی باتریهای یون لیتیم تامین شود.
پیروجنسیس (PyroGenesis) اعلام کرد خط تولید جدیدی را برای تولید ارزان قیمت پودر نانوسیلیکون کروی و نانوسیم سیلیکونی راهاندازی کرده است. این شرکت راکتوری موسوم به PUREVAP را برای تولید نانوساختارهای سیلیکونی بهمنظور استفاده در صنعت تولید باتری یون لیتیم راهاندازی کرده است.
این راکتور پس از تستهای موفقیتآمیز در بخش پایلون راهاندازی شد که در آن فلز ذوب شده به نانوپودر کروی و نانوسیم تبدیل میشود. این فناوری در حال طی مراحل ثبت پتنت است.
فرایند جدید PUREVAPTM یک راکتور سیلیکون نانو است که با فناوری پتنت شده دیگری ترکیب شد تا بتواند ناخالصیهای موجود در ماده اولیه را حذف کرده و در نهایت سیلیکون خالص برای تولید نانوپودر تهیه شود. این سیلیکون ذوب شده سپس وارد مرحله تولید پودر نانوکرههای سیلیکونی و نانوسی سیلیکونی میشود. از این دو محصول برای تولید نسل جدید باتریهای یون لیتیم استفاده میشود.
PUREVAPTM SiNR یک فرصت تجاری بینظیر چند میلیارد دلاری را برای شرکت پیروجنسیس ایجاد میکند. این شرکت دارای سابقه طولانی در گرفتن پروژههای صنعتی با فناوری بالا است، پروژههایی که از اثبات مفهوم اولیه تا مقیاسپذیری صنعتی اجرا میشوند.
با توسعه این فناوری و راهاندازی این راکتور، شرکت پیروجنسیس میتواند پودر فلزی و نانوسیمهای فلزی برای نسل بعدی باتریهای یون لیتیم را تولید کند.
برنارد نوریلون از مدیران شرکت اچپیکیو سیلیکون میگوید: سیلیکون پتانسیل زیادی برای پاسخدهی به نیاز ذخیرهسازی انرژی دارد بنابراین، سرمایهگذاریهای گستردهای روی این موضوع انجام شده است.
برای اثبات عملکرد این فناوری و تایید مقیاسپذیری این راکتورها، آزمایشهای متعددی انجام شده است. طی این آزمایشها نمونههای مختلفی از نانوکرههای سیلیکون و نانوسیم سیلیکونی تولید شده و برای ارزیابی به مراکز تحقیقاتی مستقل ارسال شده است و یا در اختیار کاربران نهایی بالقوه قرار گرفته است کسانی که روی تولید نسل جدید باتریهای یون لیتیم کار میکنند. این آزمایشها موفقیتآمیز بوده است.
نظر شما