۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۵۳

فایننشال تایمز:

تحریمهای اقتصادی علیه ایران کارساز نبوده است / برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه بدون مشارکت ایران امکان ندارد

تحریمهای اقتصادی علیه ایران کارساز نبوده است / برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه بدون مشارکت ایران امکان ندارد

به گفته برخی کارشناسان و تحلیلگران غربی، تحریمهای اقتصادی علیه برنامه هسته ای ایران کارساز نبوده است و البته برقراری صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه بدون مشارکت ایران امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از تحلیلگران، دیپلماتها و برخی مقامها در واشنگتن در تحلیلی با عنوان" شکست در عراق به موفقیت آمریکا در ایران نیاز دارد"، نوشت : استراتژی بازدارندگی آمریکا که در ماه ژانویه با شدت علیه ایران به راه افتاد؛ در حال موفقیت نیست؛ مثل استراتژی افزایش نظامیان آمریکایی درعراق که در دستیابی به اهداف سیاسی خود نشانه هایی از شکست را نشان داده است.

درادامه این تحلیل آمده است : کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا استراتژی خود را درباره ایران" تعادل بخشی مجدد "
می نامد که یک تلاش متمرکز و جامع برای عقب راندن پیشرفتهای تهران در منطقه و برنامه هسته ای آن است.

نویسنده خاطر نشان می کند: تحلیلگران آمریکایی و ایرانی می گویند که تحریمهای اقتصادی (علیه ایران) کارساز نیست و یا حداقل آنگونه که واشنگتن می خواهد پیش نمی رود. صادرات  ایران به شدت در حال افزایش است و خزانه های دولت ایران با بهای بالاتر نفت جهانی در حال پر و سرازیر شدن است.

"ری تاکیه" کارشناس برجسته شورای روابط خارجی آمریکا گفت : تعیین تاثیر تحریمها همواره کاری دشوار است، اما یک چیز است که می توان با اطمینان گفت و آن اینکه آنها ( تحریمها) تاثیری بر تصمیمات استراتژیک این کشورندارند.

وی ادعا کرد: سیاست دو مسیر آمریکا ( از یک طرف پیشنهاد گفتگوی مشروط و یا محدود با ایران و از سوی دیگر افزایش بازدارندگی و احتمالا حمایت از اقدامهای مخفیانه و خرابکارانه در مرزهای ایران ) به یک آشفتگی در بین احزاب ایرانی منجر شده که نتیجه آن اشکال در تصمیم سازی است.

یک دیپلمات ارشد هم تلاشهای "تعادل بخشی مجدد " رایس را "صرفا کیسینجر" نامید که اشاره ای به وزیر امورخارجه پیشین آمریکاست که درحال دادن پند و نصیحت به مقامهای آمریکایی است، وی افزود:" اما نتیجه ممکن است که صرفا کیسینجر نباشد."

این دیپلمات خاطر نشان کرد:"کیسینجر خواهان تعادل بخشی مجدد و تعامل بود، اما رایس تنها خواهان نیمه اول است. تعادل بخشی مجدد بدون یک تصمیم روشن برای تعامل به بدتر شدن اوضاع منجر می شود."جامعه دیپلماتیک در واشنگتن گمان می کند که بدتر شدن همان چیزی است که دیک چنی معاون رئیس جمهوری آمریکا می خواهد، اما با عزیمت اخیر برخی" بازها( نومحافظه کاران آمریکایی)" از دولت، قدرت چنی آنگونه که اغلب بوده نیست.

در بخشی از این تحلیل آمده است: با وجود رویکرد دیپلماتیک "پنهان وجستجو"، تلاشهای جدی و آرام تری برای آغاز گفتگو وجود دارد."رایان کروکر" سفیر آمریکا در بغداد قرار است با "حسن کاظمی قمی" سفیر ایران در عراق دیدار کند.

فایننشال تایمز با تهدید آمیز خواندن اقدامات خرابکارانه آمریکا در ایران که در قالب دموکراسی مورد نظر واشنگتن دنبال می شود، می افزاید: مقامهای آمریکا می گویند که لزوم مشارکت ایران به علت آنچه که آنها شکست استراتژی افزایش نظامیان آمریکایی درعراق می دانند، بیشترمی شود، البته یک مسئله که تهدیدی برای گفتگوی آینده آمریکا و ایران است، بودجه آمریکا برای پروژه های دموکراسی در ایران است.

درپایان این تحلیل آمده است :"چاک هاگل" سناتورجمهوریخواه که منتقدخودداری آمریکا از تعامل با ایران بوده، گفت که
خاورمیانه بدون مشارکت ایران از صلح و ثبات برخوردار نخواهد شد.

کد خبر 486402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha