به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعیپور افزود: با توجه به اهمیت رسیدگی به اتفاقات بعد از هر زلزله در بهداشت محیط و سلامت دامها و مردم منطقه، بویژه در شرایط حساس کنونی که شیوع ویروسکرونای جدید دغدغه بسیاری را معطوف رسیدگی به مقابله با این بیماری در کشور کرده، هرگونه غفلت در انجام اقدامات پیشگیرانه بموقع در روستاهای زلزله زده بخش قطور شهرستان خوی، باعث بروز خسارات جبران ناپذیر در منطقه خواهد شد. بر این اساس و در راستای برنامههای دامپزشکی جهت پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک و دامی بعد از بروز این قبیل حوادث، همکاران ما در استان در مرحله اول در قالب اکیپهای عملیاتی دامپزشکی، جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه احشام تلف شده در روستاهای زلزلهزده بخش قطور شهرستان خوی را از ساعات ابتدایی وقوع زلزله آغاز کردهاند که این روند همچنان ادامه دارد.
وی افزود: تا این لحظه ۸۵۰ رأس دام سبک و ۲۰ رأس دام سنگین تلف شدهاند که شاید این آمار با توجه به ادامه روند بررسی منطقه، طی روزهای آتی افزایش پیدا کند.
رفیعیپور گفت: چنانچه در بحث پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای دامی و مشترک انسان و دام در روستاهای زلزله زده بخش قطور در شهرستان خوی، غفلتی صورت گیرد و برخی اقدامات پیشگیرانه به موقع انجام نگردد، میتواند باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیر گردد.
وی با بیان اینکه تیمهای واکنش سریع و اکیپهای اعزامی توسط اداره کل دامپزشکی استان در روستاهای زلزله زده بخش قطور حضور دارند تا با اقدامات پیشگیرانه از شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام جلوگیری کنند، گفت: اولویت اول این اداره کل در منطقه جمعآوری و دفن اصولی لاشه دامهای تلف شده است که به نحو مطلوب با تلاشهای شبانهروزی اکیپهای دامپزشکی استان، دفن بهداشتی لاشه احشام تلف شده در روستاهای زلزله زده انجام شده و یا در حال انجام است.
رفیعیپور بر لزوم امدادرسانی فوری به دامداران زلزله زده در حوزه دامپزشکی برای پیشگیری از شیوع بیماریهای مختلف تأکید کرد و افزود: پس از زلزله به جهت ایجاد شرایط ویژه و کاهش سطح بهداشت در مناطق متأثر از زلزله، احتمال وقوع بیماریهای دامی افزایش مییابد.
رفیعی پور در ادامه به سایر اقدامات دامپزشکی در مناطق زلزله زده علاوه بر دفن بهداشتی لاشه دامهای تلف شده اشاره نمود که از جمله این اقدامات واکسیناسیون دامهای موجود در منطقه جهت پیشگیری از بروز بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک بوده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بمنظور جلوگیری از شیوع هر گونه بیماری عفونی در مناطق زلزله زده، از دامداران منطقه درخواست کرد با اکیپهای دامپزشکی همکاری نمایند تا هرچه سریعتر عملیات دفن بهداشتی لاشههای احشام تلف شده به اتمام برسد.
براساس این گزارش در حالی که این روزها تمام توجهات معطوف به موضوع ویروسکرونا در کشور است، متأسفانه زمینلرزهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر در ساعت ۹:۲۲ صبح روز ۴ اسفندماه جاری، حوالی شهر قطور خوی در شمال استان آذربایجانغربی را لرزاند که علاوه بر مصدومیت اهالی، موجب تلف شدن صدها رأس دام و تخریب ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی تعدادی از منازل در ۴۳ روستای شهرستانهای سلماس و خوی شد.
نظر شما