به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام اسدالله اسدی امشب در نشست پویش مثل فرزند خودم برای آموزش کودکان کار جهت پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در مشهد گفت: انسان در رٲس هرم امدادگری است، بین حقالله و حقالناس، چیزی که اهمتر محسوب میشود حق الناس است، به طور مثال گفته شده اگر وارد مسجدی شویم که تطهیر شده نباشد، نماز خواندن در آن باطل است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه هلال احمر خراسان رضوی در خصوص کمک به کودکان کار گفت: بچههای کار در زمینه بهداشتی و درمانی نیازمند هستند.
همچنین ندا اخروی، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکان کار در بحث آموزشی و درمانی از امکانات کمتری برخوردار هستند، گفت: بحث ویروس با باکتری بسیار متفاوت است، ویروس موجود بسیار ریزی است و به راحتی انتقال پیدا میکند و با وارد شدن در بدن اختیار سلول را برعهده میگیرد و رفتارهایش قابل پیشبینی نیست و بسیار قابل تغییر است.
اخروی در خصوص ترسی که از ویروس کرونا در جامعه وجود دارد، گفت: ترسی که وجود دارد، بابت میزان مرگ و میر نیست، بلکه بابت واگیردار بودن و رفتارهای غیرقابل پیشبینی این ویروس است. بحث مرگ و میر در ویروس کرونا مطرح نیست، بلکه آمار مرگ و میر در تصادفات جادهای و خودکشی بسیار بالاتر است و ویروس کرونا در بدترین شرایط آمار مرگ و میر آن اصلاً به عدد تصادفات جادهای و خودکشی نمیرسد.
وی بیان کرد: خطر روانی ویروس کرونا به مراتب از خود ویروس بالاتر است، مشکل ما نبود ماسک نیست، برای پیشگیری از ویروس کرونا باید از ورود ویروس به چشم، بینی و دهان ممانعت کرد و مداوم دستهای خود را بشوییم، همچنین از دست دادن و روبوسی جلوگیری کنیم.
اخروی در خصوص اهمیت فضای مجازی در بحث روانی اظهار کرد: فضای مجازی در بحث ویروس کرونا بزرگترین کار را میتواند انجام دهد لذا باید فضای مجازی را مدیریت کرد، زیرا بعضی مطالب در خصوص ویروس کرونا بسیار مغرضانه است. باید کاری کرد تا اضطراب و استرس در جامعه کاهش پیدا کند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص توزیع ماسک میان بچههای کار گفت: به طور کلی ماسک تٲثیری ندارد و کاربردش برای افراد مبتلا است تا بیماری به دیگران منتقل نشود. دست آلوده بسیار خطرناکتر است و استفاده از دستکش مهمتر است. باید به کودکان کار آموزش شستن دست و نزدن دستهای آلوده به صورت خود را آموزش دهیم.
وی در ادامه گفت: کشندگی کرونا در جهان در کودکان زیر ۹ سال دیده نشده و علائمی از کرونا در کودکان مشاهده نشده است و اگر مشاهده شده در حد یک سرماخوردگی ساده بوده است. برای کمک به کودکان کار باید روی بحث تغذیه کار کرد، اما باید دید که آیا واقعاً کمک به کودکان ضرورت دارد یا نه؟ و یا باید برای امر پیشگیری سراغ گروههای دیگری رفت.
اخروی با بیان اینکه راهحل خروج از فضای روانی در ویرس کرونا، فضای مجازی است، اظهار کرد: اخروی در ادامه افزود: افراد ارتباطات خود را در بیرون از خانه کاهش دهند و مراقب افراد مسن و بیماران زمینهای باشند.
نظر شما