۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۵۹

مهر گزارش می‌دهد؛

کرونا و دغدغه‌های بهداشتی مردم/ پنج هزار محلول ضدعفونی توزیع شد

کرونا و دغدغه‌های بهداشتی مردم/ پنج هزار محلول ضدعفونی توزیع شد

بیرجند-توزیع پنج هزار محلول ضدعفونی‌کننده در داروخانه‌های خراسان‌جنوبی و بازرسی از مراکز عرضه محصولات بهداشتی در راستای تسهیل دسترسی مردم به این کالاها و آرامش بخشی به جامعه صورت گرفته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، از ظهر دیروز دهم اسفندماه که خبر مثبت بودن آزمایش یک نفر از اهالی خراسان‌جنوبی مبنی بر مبتلا بودن وی به ویروس کرونا منتشر شد، ذهن‌های مردم دیار خاوران بیش از گذشته به سمت این بیماری جلب شد.

هر چند این مسئله دور از انتظار نبود و پرسنل بیمارستانی و کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بارها و بارها در نشست‌های خبری، سخنرانی‌های قبل از خطبه‌های نماز جمعه و در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام آمادگی در زمینه مراقبت و حفاظت از بیماران احتمالی مبتلا به کرونا ویروس را کرده بودند.

مردم خراسان‌جنوبی نیز همواره به پزشکان متخصص خراسان‌جنوبی اعتماد و باور داشته‌اند و بر این باورند که با مراعات توصیه‌های پزشکی چون پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ، شست و شوی مکرر دست‌ها و سایر موارد بهداشتی می‌توانند بر این بیماری غلبه کنند.

اما در کنار این مسائل مردم گلایه‌هایی از نبود ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش داشته‌اند که بارها نیز متولیان امر قول تأمین آن را داده‌اند.

مرضیه غلامی شهروند بیرجندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در روزهای اخیر چندین بار به داروخانه‌های مختلف چون داروخانه شبانه‌روزی، چند داروخانه در خیابان طالقانی بیرجند و داروخانه‌ای در خیابان مدرس مراجعه کردم و روی اکثر آنان این جمله نوشته بود که «ماسک و ژل ضد عفونی‌کننده» نداریم.

دسترسی مردم به مواد ضدعفونی‌کننده به امنیت روانی جامعه کمک می‌کند

وی بیان‌کرد: هر چند مسئولان امر سلامت می‌گویند شست‌وشوی دست با آب و صابون کفایت می‌کند اما به لحاظ تأمین امنیت روانی مردم کاش دسترسی عموم افراد به مواد ضد عفونی‌کننده و ژل ضدعفونی کننده و ماسک تسهیل می‌شد.

این شهروند بیرجندی یادآور شد: البته علاوه ضد عفونی‌کردن دست‌ها باید مسائل دیگری چون پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری و دوری از اجتماعات و ماندن در خانه را جدی‌تر بگیریم.

رضا قاسمی گفت: به طور طبیعی برای هر انسانی سلامت جسم خود و خانواده‌اش از هر چیزی ارزشمندتر است و از این جهت نهایت تلاش خود را برای تهیه هر وسیله‌ای که به سلامت او کمک می‌کند، خواهد داشت.

وی اظهار کرد: با این وجود در چند روز گذشته بارها و بارها به داروخانه‌های مختلف شهر بیرجند مراجعه کردم اما محلول ضدعفونی کننده نداشتند تا اینکه با تلاش فراوان نهایت در شب گذشته از داروخانه هلال احمر توانستم محلول ضدعفونی کننده پیدا کنم.

کمبود ماسک و ژل ضدعفونی کننده برای برخی اقشار استرس‌زا است

قاسمی یادآور شد: در این شرایط دسترسی به مواد ضدعفونی کننده و ماسک و ژل ضدعفونی کننده باید آسان‌تر باشد چرا که نبود آن برای بسیاری از مردم از جمله افراد دارای بیماری زمینه‌ای چون بیماران قلبی و تنفسی هستند، استرس‌زا است.

غلامرضا آهنی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار کرد: برای تأمین محلول ضدعفونی کننده از ظرفیت یکی از کارخانه‌های خراسان‌جنوبی استفاده کردیم.

وی بیان‌کرد: کارخانه در ابتدا به ما قول تحویل پنج هزار محلول ضد عفونی‌کننده را داده بوده ولی در روز اول هزار و ۵۰۰ تا به ما تحویل داد.

افزایش توزیع محلول‌های ضدعفونی کننده در داروخانه‌های خراسان‌جنوبی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه‌داد: هر روز میزان محلول ضد عفونی‌کننده تحویل داده‌شده به ما افزایش پیدا کرده تا اینکه دیروز دهم اسفندماه به پنج هزار عدد رسید و از این جهت مشکل ما تا حد زیادی رفع شد.

آهنی با اشاره به اینکه در روزهای اول به هر داروخانه خراسان‌جنوبی حدود ۳۰ تا ۴۰ عدد محلول ضدعفونی کننده می‌رسید، افزود: امروز با افزایش میزان تولید کارخانه، میزان توزیع ما به هر داروخانه به حدود ۱۰۰ عدد رسیده است.

وی گفت: البته تقاضای روزافزون و التهابات در بازار هم در این زمینه بی‌تأثیر نیست در صورتی که با همان آب و صابون معمولی و شست‌وشوی دست در حد ۲۰- ۳۰ ثانیه می‌توان بهداشت فردی در زمینه پیشگیری از بیماری کرونا را مراعات کرد.

حفظ سلامت کادر درمانی و پرستار یک اولویت

آهنی اظهار کرد: همانطور که بارها مسئولین وزارت بهداشت بیان کرده‌اند حفظ سلامت کادر درمانی و پرستاران و مجموعه کادر بیمارستانی برای ما یک مسئله بسیار مهم است.

وی بیان‌کرد: هنوز سهمیه استان برای ماسک ارسال نشده و تنها مقداری توسط وزارت بهداشت خریداری شده که در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها توزیع می‌شود.

علی تهوری رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صمت خراسان‌جنوبی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به شرایط حاکم در جامعه به واسطه ویروس کرونا از هفته گذشته بازرسی‌های ویژه از مراکز عرضه مواد ضدعفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی چون داروخانه‌ها، مراکز عرضه کالاهای طب و تجهیزات پزشکی و مراکز با کمک بازرسان دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه داشته‌ایم.

وی اظهار کرد: در این بازرسی‌ها به مورد احتکار این اقلام در خراسان‌جنوبی برخورد نکردیم ولی متأسفانه عدم عرضه و گران‌فروشی را در مواردی شاهد بودیم.

موارد گران‌فروشی و عدم عرضه مواد ضد عفونی کننده و دستکش به تعزیرات ارجاع شد

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صمت خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: در این رابطه دو پرونده مرتبط با عدم عرضه و دو پرونده مرتبط با گران‌فروشی کالاهای مورد نیاز مردم در زمینه پیشگیری از بیماری کرونا چون مواد ضدعفونی کننده و دستکش داشته‌ایم که به تعزیرات ارجاع شده است.

در حال روزهای سخت خواهد گذشت و دوباره به ایامی خواهیم رسید که بدون دلواپسی از بیماری کرونا دوستانه دورهم جمع شویم و به جای ترس و دل نگرانی «عافیت باشد» را همراه عطسه‌ها و سرفه‌های همدیگر کنیم.

اما مردانگی آن است که در شرایط سخت مرهم زخم هم وطن باشیم و به جای گران‌فروشی و احتکار با تأمین نیازهایش به او آرامش ببخشیم. آری روزهای سخت می‌گذرد و در نهایت تنها نیت‌های خیرخواهانه است که در ذهن‌ها باقی می‌ماند.

کد خبر 4866501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha