به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود آنکه نخست وزیر انگلیس در مارس سال 2003 میلادی برای تصمیم گیری جهت حمله به عراق و همراهی آمریکا در این جنگ از حمایت گوردون نیز برخوردار بود، اما باید بدانیم که برای گوردون اعتراف به اشتباه بسیار ساده تر خواهد بود تا تونی بلر.
تحلیلگران معتقدند هستند که در صورت انتخاب براون به نخست وزیری انگلستان، روند بازگشت نظامیان به میهن سرعت خواهد گرفت. البته گوردون اخیرا در مصاحبه ای با شبکه خبری "بی.بی.سی" گفته بود که موضوع عراق نیز از مسائل مهم در سیاست انگلیس به شمار می رود و باید به آن رسیدگی کرد.
به گفته مفسران، براون در بحران عراق سیاست آشتی را در پیش خواهد گرفت و به همین علت، دیگر جرج بوش باید حمایت کامل انگلیس از سیاست هایش را فراموش کند. البته بوش در این زمینه یک متحد جدید پیدا کرده که آن هم "نیکولا سارکوزی" رئیس جمهوری منتخب فرانسه است. مطمئنا سارکوزی می تواند جانشین خوبی برای بلر در نزد آمریکایی ها باشد.
اما باید گفت که براون برای پیروزی و کسب مقام نخست وزیری انگلستان با مشکلات بسیاری رو به رو خواهد بود، زیرا در حالی که محافظه کاران چندین سال است که از کار کنار گذاشته شده اند، در پی این هستند که جایگاه خود را در کشور پیدا کنند و قدرت را بار دیگر در دست بگیرند؛ پس براون علاوه بر جنگیدن با همقطاران خود در حزب کارگر باید با دشمنان خود نیز مبارزه کند.
براون در بحران عراق سیاست آشتی را در پیش خواهد گرفت و به همین علت، دیگر جرج بوش باید حمایت کامل انگلیس از سیاست هایش را فراموش کند |
در همین حال، براون در سال های گذشته از یکی شدن پول انگلستان با دیگر کشورهای اروپایی جلوگیری کرد و درعین حال در زمینه قانون اساسی اروپا نیز عقیده دارد که قانونی را می پذیرد که به نفع منافع ملی کشورش باشد.
اما در عین حال جالب توجه است بدانیم که کاندیدای قابل دیگری درحزب کارگر برای ریاست بر این حزب وجود ندارد پس از هم اکنون می توان گفت که وی در آینده ای نزدیک به ریاست حزب کارگر برگزیده خواهد شد.
براون قصد دارد در هفته های آینده به سراسر انگلستان سفر کند و در حالی که تنها تاکنون به عنوان یک وزیر انجام وظیفه کرده، با مردم کشورش آشنا شود و بتواند نظر شهروندان انگلیسی را نسبت به برنامه های آتی خود جلب کند.
اما با وجود اینکه هنوز وی برنامه های خاص مبارزات انتخاباتی خود را آغاز نکرده است، اما بسیاری از مفسران عقیده دارند که برنامه های اقتصادی وی تاکنون مثمر ثمر واقع شده و مفید بوده اند.
دولت انگلیس تاکنون حدود شش میلیارد پوند را برای سربازان خود در عراق و جنگ افغانستان هزینه کرده و براون نیز چندی پیش با بزرگ جلوه دادن این موضوع، تاکید کرد که در طول این جنگ اشتباهات بسیاری صورت گرفته است.
تونی بلر پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که روز 27 ژوئن از مقام خود کناره گیری خواهد کرد و پست ریاست حزب کارگر را نیز رها می کند. کناره گیری بلر 54 ساله از رهبری حزب کارگر که اکثریت پارلمان انگلیس را تشکیل می دهد، به طور خودکار به خروج وی از ریاست دولت و تعیین جانشین وی منجر خواهد شد.
اما باید دیدار اولا آیا گوردون توانایی مبارزه با رقبای خود را دارد یا خیر و اگر هم موفق شود آیا می تواند همانطور که در صحنه اقتصادی موفق بوده در صحنه سیاسی و بین المللی نیز پیروز باشد.
نظر شما