به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه «اکو آو اسلام» حدود سی سال است که به قلم صاحب نظران حوزههای مختلف، با رویکردی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، پیوسته به چاپ رسیده و در بیش از ۱۲۰ کشور جهان عرضه شده است.
سرمقاله این شماره از نشریه با عنوان «نوروز، رستاخیز طبیعت» به قلم مدیر مسئول، نویسنده در این مقاله دورنمایی از نوروز به عنوانی یکی از باستانی ترین سنن بشر ارائه میدهد و بعد به واکاوی پیوند این آداب سنتی و دیرینه و اسلام به عنوان یک دین ابراهیمی و مدرن میپردازد. نویسنده همچنین ارجاعاتی درباره صحبتهای معصومین(ع) درباره نوروز و ضرورت به پایداری آن میکند.
مقاله دوم این نشریه، درباره بیانات حضرت آیت الله خامنهای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص فریضه الهی، اجتماعی انتخابات است. ایشان ضمن برشمردن وظایف شرعی و اجتماعی افراد در قبال مملکت خود میفرمایند: هر مسلمان و هر ایرانی که به سرنوشت ایران و انقلاب اسلامی علاقه است باید در انتخابات شرکت کند.
همچنین، در این مقاله اطلاعاتی درباره نحوه برگزاری انتخابات مجلس در ایران و سیستم رای گیری در ایران به مخاطب انگلیسی زبان ارائه شده است.
در بخشی دیگر، مقاله «نوروز، سنتی به درازای تاریخ» به قلم رضا شهابی آمده است. در این مقاله، خواننده با نوروز ایرانی، به عنوان یک آیین باستانی، انواع سنتهای این آیین اعم از خرید شب نو، شام شب سال نو، سفره هفت سین، دید و بازدید، عیدی دادن، سیزده به در، چهارشنبه سوری و... آشنا میشود.
مقاله «انتخابات و نقش مردم از منظر امام خمینی» نوشته طاهره رشیدی به تبیین نظرات و آرای حضرت امام خمینی(ره) میپردازد. امام راحل برای تشکیل یک حکومت اسلامی همواره دو اصل مهم را در نظر داشت: قوانین اسلامی و آرای مردم. و نویسنده میکوشد با استفاده از منابع مختلف این دو اصل و اجرایی شدنشان در نظام جمهوری اسلامی را شرح دهد.
بررسی نوروز در اسلام
مقاله «نوروز در اسلام» نوشته شازیه اکبر اوان به بررسی همزیستی نوروز و اسلام میپردازد و سعی میکند به ابهامات درباره همزیستی این دو پاسخ دهد. با توجه به این که نویسنده یک غیرایرانی است سعی کرده است تا به سوالات مسلمانان غیرایرانی در این خصوص پاسخ بدهد و ما میبینیم که تمام علمای دینی بر ضرورت حفظ نوروز و همزیستی آن با اسلام تأکید کردهاند.
در ادامه این نشریه، مقاله «سقوط دموکراسی در غرب» نوشته دکتر علی نادری درباره سقوط و زوال در غرب که مهد دموکراسی به شمار میآید، است. او در مقاله خود توضیح میدهد که چطور به دلیل بی اعتمادی مردم به دولتمردان خود در کشورهای غربی و ناامیدی در خصوص هر گونه تغییری در نظامهای سیاسی و اجتماعی این کشورها دیگر تمایلی به مشارکت در انتخابات که نماد و سمبل دموکراسی غربی به شمار میرود، ندارند.
مقاله «معامله قرن پرده برداری و مفتضح شد» به قلم حسن ابونیمه درباره رسوایی معامله قرن ارائه شده توسط ترامپ و داماد یهودی اش و مشاوران دیگرش میپردازد. نویسنده به خوبی در این مقاله به خواننده میگوید که در این معامله فقط و تنها منافع رژیم صهیونیستی در نظر گرفته شده است و این بار هم به هیچ وجه به منافع فلسطینیها توجهی نشده است، بنابراین این معامله نیز به مانند اسلاف خود محکوم به فنا است.
مقاله آخر درباره ماههای ایرانی، منشا آنها و وجه تسمیه شان است. که درباره ریشه و منشا اسامی این ماهها در فرهنگ ایران باستان و پایههای علمی و نجومی انها شرح میدهد.
گفتنی است؛ نسخه الکترونیک نشریات به همراه فایل Word آن بر روی سایت www.itfjournals.com در دسترس مخاطبین قرار گرفته است.
نظر شما