مسعود دهنمکی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اولویتهای سینمای ایران در سال ۹۹ گفت: سینمای ایران در سالهای اخیر در حوزه سختافزاری پیشرفتهای خوبی داشته است و پردیسهای سینمایی و تعداد سالنهای نمایش در کشور هم رو به افزایش است، اما متأسفانه در حوزه نرمافزاری پیشرفت چندانی نداشتهایم. به همین دلیل معتقدم برای آینده باید روی این بخش تمرکز کرده و برنامهریزی درستی داشته باشیم.
وی بیان کرد: باید هم در حوزه تولید محتوا و هم در حوزه مدیریت استراتژیک، در نوع آثار و ذائقه مخاطب و ذائقهسازی برای مخاطب، عدالت در اکران عمومی فیلمها، فرصتهای متناسب و متعادلی را برای همه فیلمسازان فراهم کنیم.
کارگردان فیلم سینمایی «اخراجیها» با بیان اینکه معتقد است بحث فرهنگسازی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است توضیح داد: آثاری که در جشنواره فیلم فجر اخیر دیده شد، به شدت تاثیرپذیر از جامعه بودند و نه تأثیرگذار. البته این احتمال نیز وجود دارد که بسیاری از فیلمهایی که به جشنواره فیلم فجر نرسیدهاند نیز در این زمینه بدتر از فیلمهایی باشند که در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شدند.
وی تاکید کرد: در جشنواره فیلم فجر تنها یک چهارم تولیدات سینما دیده میشود و نمیتوان قضاوت درستی برای اکران ۹۹ داشت.
کارگردان «معراجیها» درباره ضعف در نگارش فیلمنامههای سینمایی توضیح داد: مساله ضعف در فیلمنامهنویسی، یک مساله جهانی است و بسیاری از فیلمهایی که در کشورهای مختلف به خصوص در سینمای هالیوود ساخته میشود نیز با این مشکل مواجه هستند، شاید تعداد انگشت شماری از فیلمها فیلمنامههای خوب و شاخصی داشته باشند.
ده نمکی در پایان گفت: فقدان فرهنگسازی و یا حتی ترویج ضدفرهنگها و ضدارزشهای اخلاقی، تبدیل به یک مسابقه اساسی در سینمای ایران شده است، به عنوان مثال در کشورهای دارای سینما، اگر در فیلمی سیگار و مصرف الکل را نشان میدهد، هدف و تلاش فیلم برای نشان دادن تأثیرات منفی این موارد روی مصرفکننده است، اما در آثار سینمای ایران مواردی از این نوع تبدیل به ارزش شده است و در راستای شخصیتپردازی از آن بهرهگیری میشود!
نظر شما