آیدین رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت مناطق زلزله زده قطور خوی عنوان کرد: با وجود درگیری با ویروس کرونا امداد رسانی و کمک به مناطق زلزله زده در دستور کار بوده و همچنان عملیات رسیدگی به این مناطق ادامه دارد.
وی ادامه داد: در این زلزله بیش از شش هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی دچار حادثه شدند که نیاز به تعمیر و بازسازی دارند و شرایط سختی را در آن منطقه بوجود آمده که اقدامات اولیه برای اسکان اولیه صورت گرفته همچنین ۵ هزار بسته غذایی و بهداشتی توزیع شده ولی همچنان باید اقلام بهداشتی ضروری از جمله ماسک، مواد ضدعفونی و دستکش در بین هموطنان زلزله زده توزیع شود.
رحمانی خاطرنشان کرد: با تدابیر استاندار آذربایجان غربی اماکن روستایی در ۲۰ کیلومتر نوار مرزی استان بیمه شده که تمام منطقه زلزله زده مشمول این بیمه خسارت میشود و با تأمین اعتبار اقدامات لازم برای ساخت و ساز و بازسازی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در اثر زمین لرزههای به وقوع پیوسته خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم و ۱۲۷ نفر دچار آسیب شدند که ۱۰ نفر بستری و مابقی افراد به صورت سرپایی مداوا شدند افزود: دستگاههای اجرایی در امدادرسانی و اسکان اضطراری زلزله زدگان خوب عمل کردند، در این میان نقش آفرینی سپاه و مرزبانی در ایجاد آرامش و توزیع اقلام امدادی بسیار حائز اهمیت و قابل تقدیر است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه نزدیک به ۵ هزار چادر، ۴۵۰۰ وسیله گرمایشی و ۴۵۰۰ جیره غذایی ۷۲ ساعته در بین زلزله زدگان توزیع شد اظهارکرد: برای بیش از چهار هزار رأس دام مکان نگهداری ایجاد شد و با هماهنگی دامپزشکی، بهداشت و محیط زیست بیش از ۸۰۰ رأس دام تلف شده نیز به صورت بهداشتی دفن شد.
مقدمات تهیه غذای بهداشتی به دلیل ویروس کرونا در مناطق زلزله زده فراهم شده است
رحمانی در خصوص مشکلات بهداشتی در مناطق زلزله زده قطور خوی گفت: برای حل مشکل تغذیه آسیب دیدگان با توجه به حساسیت مسئله به جهت احتمال شیوع بیماریهای واگیر دار و نیز بحث کرونا مقدمات تهیه غذای بهداشتی فراهم شد و با کمک نهادهایی چون سپاه و ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) و نیز مردم روزانه نزدیک به ۴ هزار پرس غذای گرم در منطقه توزیع میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی افزود: با توجه به اهمیت بحث رعایت بهداشت در منطقه ۱۰۰ نفر نیروی علوم پزشکی در هفت اکیپ در منطقه حضور داشتند و نسبت به رصد و کنترل بیماریهای احتمالی، معاینه بیماران و توزیع بستههای بهداشتی رایگان اقدام کردند و خوشبختانه تا به امروز در زمینه بهداشتی مشکل خاصی در منطقه بروز نیافته است.
وی همچنین از توزیع ۲۵۰۰ بسته بهداشتی در بین زلزله زدگان توزیع شده و هنوز هم این روند ادامه دارد گفت: مراقبتهای بهداشتی ویژه در این مناطق در حال انجام بوده و تداوم دارد.
رحمانی از آواربرداری ۶۴ روستا با وجود شرایط جغرافیایی استان خبر داد و بیان کرد: به منظور سرعت بخشی به روند آوار برداری تعداد ماشین آلات سنگین به ۱۰۰ دستگاه رسید و تاکنون مراحل آوار برداری ۶۲ روستا با وجود محدودیت راههای دسترسی و شرایط جغرافیایی منطقه انجام شده است.
نظر شما