۲۹ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۰۹

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی سمنان:

یک میلیارد تومان طرح مرتع‌داری در مراتع استان سمنان اجرا شد

یک میلیارد تومان طرح مرتع‌داری در مراتع استان سمنان اجرا شد

سمنان - رئیس اداره مرتع منابع طبیعی سمنان بابیان اینکه اصلاح پوشش گیاهی مراتع راهی برای حفظ آب‌وخاک است، گفت: یک میلیارد تومان طرح مرتع‌داری در مراتع استان اجرا شد.

سید ابوالفضل ولیئی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه تهیه طرح‌های مرتع‌داری، ممیزی و اجرای اصلاحی مراتع از محل صندوق توسعه ملی با حدود یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان اعتبار طی سال جاری در سطح استان سمنان اجراشده است، ابراز داشت: در این‌گونه طرح‌ها طبق قرارداد بهره‌بردار موظف به احیا و بهبود مراتع بعد از استفاده خواهد بود که این امر برای افزایش پوشش گیاهی منطقه الزامی است.

وی افزود: انجام عملیات کپه کاری در سطح یک هزار و ۴۰۶ هکتار، بذرپاشی در سطح ۹۰۰ هکتار، بذرکاری در سطح ۵۰ هکتار، تبدیل دیم‌زار در سطح ۱۸ هکتار و ذخیره نزولات آسمانی ۱۰۰ هکتار به همراه ساخت و تحویل ۶۶ دستگاه آبشخور بهداشتی دام و هشت مورد چشمه ولوله کشی در مراتع مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته سال ۹۸ را شامل می‌شود.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی سمنان بابیان اینکه بیمه مراتع برای جلوگیری از خسارت حوادث غیرمترقبه در دستور کار قرار داشت، بیان کرد: برنامه مدیریت چرا طرحی برای جلوگیری از ورود زودهنگام دام به مرتع برای حفظ پوشش گیاهی منطقه و همچنین خروج به‌موقع از مراتع در سال جاری انجام شد.

ولیئی در ادامه تصریح کرد: بهره‌برداری از گیاهان دارویی در مراتع در قالب عقد قرارداد در برنامه کاری واقع شد تا ضمن کاستن از فشار چرای دام در مراتع بهره‌بردار از گیاهان دارویی نیز درآمدزایی داشته باشد لذا در این طرح بهره‌بردار موظف به کاشت دو برابر سطح استفاده مرتع خواهد بود.

وی بابیان اینکه طی سال جاری ۷۳۱ هکتار گیاه دارویی رشم، آمغوزه و باریجه کاشته شد، افزود: این میزان در گرمسار ۸۰ هکتار، آرادان ۲۵۰ هکتار، سرخه ۵۰ هکتار، سمنان ۲۵۱ هکتار، مهدی‌شهر ۵۰ هکتار و دامغان ۵۰ هکتار را شامل می‌شود و در شهرستان شاهرود برای افزایش پوشش گیاهی گیاهان غیر دارویی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی سمنان اضافه کرد: اگر اعتبارات صندوق توسعه پایدار باشد تلاش بر این خواهد بود که احیا و اصلاح مراتع در دستور کار قرار گیرد هیچ‌چیز به‌اندازه این اقدام منجر به توسعه پوشش گیاهی نمی‌شود لذا هر چه بر این مهم بیشتر اصرار کنیم باعث جلوگیری از سیلاب می‌شود لذا برنامه سال ۹۹ ادامه اجرای مشارکتی کار در مراتع است.

کد خبر 4882326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha